TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 50 / 61 İlkİlk ... 4046474849505152535460 ... SonSon
Toplam 915 mesajın 736-750 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Mesutbursa Avatarı

Son Giriş
    05.12-2019
    Saat
    20:29
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Öncelikle herkese geçmiş olsun ben ağır uyku apsinden 35 tansiyondan 10 puan aldım toplamda 45 aldım puanımı 42 ye düşürdüler sgk ya müracaat ettim bu üniversite hastanesinden aldığım raporla engelli erken emeklilik için sgk beni raporu aldığım hastaneye tekrar yolladı ve oransız rapor istedi puanı kendi sağlık kurulu vericekmiş ve bana yüzde 19 özür puan verdiler ne yapmam gerek nereye itiraz etmem gerekir

Sgk nın sağlık kurulu neye göre özür puanı veriyor sağlık cedveline göre değilmi

Üye
    Mensione Avatarı

Son Giriş
    31.08-2021
    Saat
    14:20
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    14
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba Mehmet bey,

Uyku abnesinden, Ahi 17.3 ile cpup cihazı kullanıyorum. Raporda kısaca Pozisyonel sleep abne tanısı ile hastalığın yaratacağı hayati tehlike nedeniyle sürekli olarak 4_14 CM H20 cpup cihazı kullanımı uygun görülmüştür.Göğüs doktoru % 35 verdi. Hipertansiyon %10, Aritmi %10,Bel fıtığı %7, sol el orta parmak ucu kopuk, %5 verdiler. Balthazar formülüne göre ortalamam % 55 falan geliyor. Fakat benim kafamı karıştıran uyku abnesinden, sitedeki yazılanların kafamı karıştırması oldu. Bu ahi değerine göre Ankara' dan uyku abnesinden aldığım %35 i düşürürler mi? Veya bu tarz konuyla Ankara'dan rapor oranı düşen varmı?

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: ASTOR 34 Mesajı Gör
    Apne auto cpap rapor %35 veriyor .Ben aldım rapor ankara bakanlık gitti 5 aydır bekliyorum
    Merhabalar
    Sizin Ahi değeriniz kaçtı? Bu benim için çok önemli Ben 17.3 Ahi ile %35 aldım. Başka rahatsızlıkları da var %67 yi buldum, Sağlık kuruluna heyete gireceğim. Ama sitede Ahi durumuna göre yorum yapan, çok. Siz Ankara'yada göndermişsiniz beş ay sonrada Ankara'dan size cevap gelmiş,. En net cevabın sizde olduğunu düşünüyorum. Bana sorduğum konuyla ilgili dönüş yapabilirmisiniz mümkünse. Şimdiden teşekkür ederim.

Üye
    Mesutbursa Avatarı

Son Giriş
    05.12-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Araştırma hastanesinin verdiği 43 oranlı rapora ankara yüzde 19 verdi ahi oranım 61 ağır osas ve hiper tansiyonun var buna karşılık ne yapmam gerek bilmiyorum neden bu kadar düşürürüyorlar ?

Üye
    Mensione Avatarı

Son Giriş
    31.08-2021
    Saat
    14:20
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    14
    Verilen Beğeniler
    0

@Mesutbursa
    Mesut bey merhaba
    Siz uyku abnesi için Psg raporlarınızı Ankara'ya gönderdiniz mi? Birde anladığım kadarıyla sizin hatanız,hastane heyetinden aldığınız %43 oranla direk engelli emekliliği olarak Ankara'ya raporları göndermiş olmanız, tam emin değilim ama, Ankara'ya ilk başvurunuz elgelli vergi indirimi için olacaktı yanılmıyorsam. Bende yolun başındayım, tam olarak bilmiyorum siz prosedür kurbanı olmuşsunuz gibi görünüyor.

Üye
    borosonol Avatarı

Son Giriş
    30.10-2019
    Saat
    00:35
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Herkese merhaba,
    Yazılanları okumaya çalıştım ama yinede kendi adıma tekrar sormak istedim birinci ağızdan bilgisi olan birinden duymak adına..
    2018 de Ankara Gulhane egt. Arst. Hst. 'nde 2 gun boyunca 2 farkli uyku testine sokuldum.. Sonrasında bana bir cpap cihazi verildi omur boyu denildi.. Raporumdaki uyku apnesi degeri ise %74,1 (ağır uyku apnesi) yaziyor..
    Engelli raporu almak icin hangi yolu izlemeliyim acaba, varmi boyle bir imkanim..
    Bu arada istanbulda ikamet ediyorum şuan..

Üye
    engellsizz Avatarı

Son Giriş
    02.12-2023
    Saat
    22:52
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    132

Sadece ağır uyku apnesi ile engelli emekliliği ya da engelli vergi indirimi alamazsınız çünkü %35 verir. Balthzar formülüyle hesaplanmış hali minimum %40 gerekir, bunun için de minimum %7 ya da %8 oranında başka bir engelinizin de daha olması lazım ki uyuku apnesi ile birlikte %40'ı yakalayın

Buna ek olarak engelli kategorisinden puan alabileceğiniz rahatsızlıklarınız varsa ancak bu işe soyunun. Yapacağınız şey basit, engelli raporu veren bir hastane bulacaksınız ve Sağlık Kurulunarandevu alakcaksınız, randevu günü hastalıklarınızı ispat eden raporları ve her türlü film, teşhis vs.. yanınıza alacaksınız ve gidip doktorlara muayene olacaksınız.

Üye
    emre25 Avatarı

Son Giriş
    02.03-2021
    Saat
    20:20
    Yaşadığı Yer
    erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    1

merhaba arkadaşlar ben de vergi indirimi için hastanenin rapor bölümüne müracat ettim ama gelen sonuç %30 neden düşük olduğunu sordum bana verilen cevap uyku apne AHI cihaz sız uyurken 31.9 cihazla uyurken AHI daha düşük olduğu için miş bu iş bana saçma geldi Raporumda 31.9 olarak geçiyor sibap cihazı kullanıyorum bu konuda bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

%30 baltazar a gitmemiş hali bu oran tansiyon kalp göz kbb nöroloji den deldi yani uyku abonesine puan verilmemiş

benim bildiğim ahi derece si 30 dan fazla olan ağır derece kapsamına giriyor

arkadaşlar benim raporumda AHI derecesi 31.9 yazıyor ama ağır ibaresi yok ağır ibaresi olması şartmı teşekürler

Üye
    engellsizz Avatarı

Son Giriş
    02.12-2023
    Saat
    22:52
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    132

@emre25

Yönetmelikte Hafif/orta/Ağır diye seçenekler var ve AHI değeriniz 31.9 ise mutlaka oran almalıydınız.
    Hafif: 5
    Orta: 10
    Apır: 35

oran veriyor, ben olsam raporu aldıgımda bunu fark ettiysem hemen ilk sağlık kuruluna itiraz ederdim .

Üye
    emre25 Avatarı

Son Giriş
    02.03-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    1

merhaba arkadaşlar bugün bir yazı okudum %40 olan engellilik raporu %50 yükseltilmiş diye bu vergi indirimi için olan lar içinmi acaba vergi indiriminden %40 rapor alarak engelli emekli olacaklar içinmi.teşekkürler

Üye
    AhmetGS17 Avatarı

Son Giriş
    28.11-2022
    Saat
    23:29
    Yaşadığı Yer
    Çanakkale
    Alınan Beğeniler
    36
    Verilen Beğeniler
    91

@emre25

O bahsettiğiniz 20 Şubat 2019'da yapılan değişikliğe göre TAM BAĞIMLI tanımıyla ilgili

m) Tam bağımlı engelli birey: Engel durumuna göre engel oranı %50 ve üzeri olduğu tespit edilenlerden doku, organ ve/veya fonksiyon kaybı ve/veya psikiyatri tanısı bağlantılı olarak muhakeme yeteneği değerlendirilmesine göre günlük yaşam aktivitelerini yardım almasına rağmen kendi başına gerçekleştiremediğine karar verilen bireyi, ifade eder.

https://haberport.com/yasam/engelli-...ari-h3289.html

Üye
    emre25 Avatarı

Son Giriş
    02.03-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    1

ben vergi indirimi için müracat edersem ahi 31.9 %35 tansiyon %10 kalp %10 göz ve kulak dan da %10 olur baltazarda bu oran %50 ve üzeri olursa ben tam bağımlı bölümündendi değerlendirilim

Üye
    Mesutbursa Avatarı

Son Giriş
    05.12-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Ben bağkurluyum vergi indirimi almadan direk emekli olabiliyorum doğrudan sgk ya gittim bana günlerin ve yaşın tamam yüzde 40 alırsan emeklisin dediler üniversite hastanesi sağlık kuruluna gönderdiler oransız rapor istediler punı onlar vericeklermiş ve bana yüzde 19 verdiler agır uyku apnesi ahi oranım 66 ve yüksek tansiyona ben şaşırdım ve aynı hastanenın sağlık kurulundan dereceli rapor almak için müracat ettim bana uyku apnesinden 35 yüksek tansiyonda 10 verdiler ve özürlü kartımı aldım tekrar sgk ya gitim bu raporla ve tekrar ankaraya gönderdiler psg raporumu filan hepsini içine koydular ve bugün sonuç geldi gene yüzde 19 ne yapıcağımı şaşırdım bir bilgisi olan varise yardımcı olabilirmi lütfen sigortaya geçip vergi indirimindenmi faydalanmam gerek

Üye
    tfarslan Avatarı

Gerçek Adı
    Arslan
    Son Giriş
    23.09-2020
    Saat
    22:19
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba. AHİ oranım %32.68. Uyku apnesi raporumda ağır ifadesi vardı. Ümraniye devlet hastanesi sağlık kurulundan %35 aldım. Başvuru yapacak arkadaşların bilgisine.

Üye
    Mesutbursa Avatarı

Son Giriş
    05.12-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Ahi oranın 30 un üzerinde ise uyku apnesine 35 veriyorlar ama iş erken emekliliğe gelince sgk sağlık kurulu 35 vermiyor mesala ben yüzde 42 rapor aldım engelli kartımıda aldım ücretsiz ulaşım hakkı filan bütün engelli haklarından faydalandım ama sgk erken emeklilik için benim raporumu kabul etmedi tekrar raporu aldığım hastaneye gönderdi oransız rapor istedi ve bana yüzde 19 oran verdi ve emekli olamassın dedi hastane yüzde 45 verdi sgk 19

Üye
    tfarslan Avatarı

Gerçek Adı
    Arslan
    Son Giriş
    23.09-2020
    Saat
    22:19
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Devlet hastanesinden aldığınız rapor süresiz miydi? Cevabinizdan sonra 170 i aradim. Onlarda raporun oranı değiştirilemez dediler. İnternette bakınca davalık olan engelliler varmış.

Sayfa 50 / 61 İlkİlk ... 4046474849505152535460 ... SonSon