@AhmetGS17
Peki bu ağır apne demesi ne
@kafkef41
Zaten ilk yatışta uyku apnesi olduğu tespit edilirse 2. yatışa gidiyorsunuz.
Bu kez makinayla uyuyorsunuz. CPAP bağlıyorlar
Eğer CPAP ile de sorunlu bir uyku olduysa bu kez sizi 3.kez yatışa çağırıyorlar
Bu kez BPAP bağlıyorlar
@AhmetGS17
Peki bu ağır apne demesi ne
@kafkef41
Uyku Apnesi 3 kademede derecelendirilir;
1-Hafif 2-Orta 3-Ağır
Engel Oranı bazında ise Engelli Sağlık Raporu'na yansıması ise şöyledir;
1- Hafif = % 5
2- Orta = % 10
3- Ağır = % 35
Burada da kısaca bilgi vermiş Op. Dr. Ahmet ŞİRİN
https://www.youtube.com/watch?v=moyL6BLTLPk
@AhmetGS17
Ahim 22 çıkmasına ve huzursuz bacak sendromumun olmasına rağmen 0 sıfır verdiler bana hastaneye göre değişkenlik gösteriyor olabilir
@adilaltas5578
SGK'dan kaç çıktı henüz bilmiyorum. Bakalım Uyku Apnesinin %5 oranı SGK'dan nasıl çıktı.
Heyette neden itiraz etmediniz? Eğer bulgularınız tamamsa huzursuz bacak sendromu %10 verilmeli.
2019 Yönetmelik, Sinir Sistemi, Uyku İle İlişkili Bozukluklar Bölümü Madde 6
@engellsizz
Ben üniversite araştırma ve uygulama hastanesinden müracaat ettim
o hastanede yatış yapmadığım için bana sıfır verdiler
@adilaltas5578
Bence itiraz etseydiniz keşke. Sgk li olarak testleriniz yapılmadı mı ki kabul etmiyorlar. Çok saçma.
@engellsizz
Sadece onlardan değil ki
Bel fıtığıma sıfır verildi
Uyku apnesi 22 ahi sıfır verdiler
Kronik gut a sıfır verdiler
Huzursuz bacak sendromuna sıfır verdiler
Bunların hepsini dış merkezde yaptırdığım için kabul etmediler
Böbrek testlerimi o hastanede yaptırdığım için sadece ondan oran verdiler %50
Ben sizin yerinizde olsam raporu aldıgım gibi vakitlice İl Sağlık Müdürlüğü'ne gidip itiraz ederdim, neyse geçmiş olsun.
@engellsizz
Teşekkür ederim
Allah razı olsun
merhaba arkadaşlar ben 6 yıldır cibap cihazı kullanıyorum raporumda AHI DERECESI 31.9 vergi indirimi için rapor almak için hastaneye gittim doktorlar bu dereceye oran alamazsın dediler raporumda ağır ibaresi yok bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.
yaşar bey merhaba benim uyku raporumda AHI 31.9 yazıyor ama birşey çıkmaz dediler tansiyon ve kalp var doktorlar cihazla uyuduğum sonuçlara göre sıkıntı yok diyorlar ama cihazdan önceki uyku raporu ahi 31.9 diyor bu raporu dikkate almaları gerekmezmi teşekürler
@emre25
Yukarıda da yazdıgım gibi, itiraz hakkınız var, eğer raporlarınızda bir oran hak edeceğiniz oran varsa gerekirse sesiniz yükselecek gerekirse resmi kanallara itiraz edeceksiniz ve hakkınızı arayacaksınız. Memlekette hak aramadığımız için bugün, bu noktadayız.
İTİRAZ ETMEYİNİZ NEDEN DERSENİZ.....
1.hakem hastanesi
2. sonuç ayrı çıkarsa
3. üçüncü bir hakem hastanesi yapacağınız altı ay bekleyin.bu işte uzman devlet hastaneleri yani İSTANBUL gibi BÜYÜK YERLERDE BAŞVURUN
YAPACAĞINIZ İŞLER
1. UYKU APNE RAPORUNUZUN ASILLARI yani 2 adet yatış sonuçları yaklaşık %agır apnelerde %35 oran
2.TANSİYON RAPORUNUZ KULLANDIĞINIZ İLAÇ RAPORLARI yaklaşık %10 oran
3.ASTIMINIZ VARSA yaklaşık %5 gögüs doktoru verebilir...
4. HUZURSUZ BACAK SENDROMU RAPORDA YAZILI İSE gögüs doktoru puan verebilir...
UYKU APNESİ TESTLERİNİZ SGK NIN KABUL ETTİĞİ BÜTÜN ÖZEL ÜNİVERSİTE HASTANELERİN RAPORLARI GEÇERLİDİR.BAZI İŞGÜZAR İŞİ BİLMEYEN SAĞLIK KURULUNDA ÇALIŞAN İŞİ BİLMEYEN İNSANLAR YÜZÜNDEN İNSANLAR MAGDUR EDİLİYOR NEYZAIKKİ....
Hastalıklarınızla ilğili mutlaka ilaç raporlarınızı yanınızda bulundurun ve başvuruda bunları mutlaka verin..