Slm has. Gitmedem evde uyku apnesi oldugumu nasil anlarim
Fikri bilgisi olan yokmu bosuna has gudip yatmak istemiyorum
Sgk anlaşmalı özel hastaneden alınan rapor geçerli oluyor sanırım. Özel hastaneden aldığım raporda ağır uyku apnesi diyor. Yine ilk testi üniversite hastanesinde yaptırdım. Orta şiddette çıktı. Yine ilk testi devlette yaptırdım. Sonucu perşembe günü öğreneceğim. Eğer devlette çıkan sonuç orta şiddette olursa sgk anlaşmalı özel hastaneden aldığım ağır uyku apnesi yazan raporu heyette kullanırsam devletten aldığım rapor görünür mü? Ya da bir etkisi olur mu? Ayrıca özel hastanede ikinci testi yaptırdım ve cihaz alıp kullanmaya başladım.
Slm has. Gitmedem evde uyku apnesi oldugumu nasil anlarim
Fikri bilgisi olan yokmu bosuna has gudip yatmak istemiyorum
Herkese geçmiş olsun Allah şifa versin bugün itibarıyla ahi oranım 51 ağır osastan 35 hiper tansiyondan 10 toplamda 45 oran aldım ücretsiz paso engelli kartı ve vergi indiriminden yararlana bilir yazıyor ama iki yıllık süreli verdiler normalde kronik hastalıklarda süresiz vermiyorlar mıydı bilgisi olan arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum bilgisi olan arkaşlar varsa sevinirim
merhaba öncelikle geçmiş olsun kardeşim ağır uyku apnesi raporu sürekli olur tansiyon 1. raporda süreli olur 2. kez engelli raporu yenilerken tansiyon sürekli ye çevrilir.
@Vasilikaan
Uyku apnesi olduğunu anlayamazsın. Evli isen eşin farkedebilir. Hastanede uyku laboratuvarında bir gece yatacaksın. Uyuyacaksın . Cihazlara bağlayıp, kamera ile teşhis koyacaklar.
@Vasilikaan
Gün içinde uyuklama, yorgunluk hissi, horlama vb. belirtiler mi var?
@hozgul evet var, horlama hafif
Benim bildiğim YÜKSEK %35 ORTA %10 DÜŞÜK %5 oluyor.
Yani arada bir değer olmuyor.
Mesela benim ön kontrolde hoca %10 yazmıştı
Heyete girince onu %5 e düşürmüşler
@AhmetGS17 Ne gibi sikayetin vardı, hastaneye gidince ne yaptilar ne dediler bilgi verirmisin
@Vasilikaan
Şikayetlerim horlama, nefes kesilmesi (bunu genelde yanında yatan daha net görüyor) sabah uyumamış gibi kalkma, gün içinde yorgunluk, unutkanlık, dikkat bozukluğu gibi şikayetlerim vardı.
Ben 2 kez uyku testine girdim. İlki cihaz olmadan 2. testte cihaz bağladılar.
Bu testlerimin raporlarını heyete başvuru ile birlikte sundum.
Bana pek uyku apnesi ile ilgili bir şey sormadılar.
Çünkü raporlara göre hareket ediyorlar
Test sonuçları önemli bu konuda
@AhmetGS17
Peki doktorlar apne yok mu dedi? Raporlarda ne yazmaktadır?
@hozgul
Var ama onlara göre düşük seviyedeymiş anlaşılan.
Raporda Göğüs bölümünde şöyle yazılmış;
"HASTANIN HAFIF OSAS TANIS MEVCUT AHI:6. HASTANIN SFT:FVC:4420 %91 FEV1:3190 %82 FEV1-FVC:72.PAAG DE SAG ALTZONDA INTERSITISYEL BELIRGINLESMELER MEVCUT . HASTANIN KABA RALLERI
VAR.AHİ 6, ESS 9.ÖZÜR ORANI %5"
@AhmetGS17
Evet, düşük seviyedeymiş. %5 gibi bir orana denk gelir.
Bu arada eğer fazla kilonuz varsa onu bile bir miktar düşürseniz eminim sizi rahatlatır. Bir de uyurken başınızı öne eğerek uyumaya çalışın. Boynunuz gergin olmasın. En iyi hava yolu açıklığıdır.
Ahi 25cpap cihazı verildi solunum durma süresi 30sn 35 oran gelirmi?
@Metinx
Ahi 30 ve üstü olmalı
Benim arkadaş ahi 29 la gitti %10 aldı orta şiddette uyku apnesi puanı verildi