Tşk ederim
Tşk ederim
Kardiyoloji 20 ve nefroloji 50 ozurluluk oranı kaç olur arkadaslar
______
Selamlar,
Annemin yapılan muayeneler sonucu aldığı oranlar şu şekilde;
Ortopedi: %0, %15, %40
Nöroloji:%60, %15
Psikiyatri: %50
Baltazar ile "elle hesapta" %90.3 çıkıyor ama cetvel zaten YANLIŞ, sonuç 83 çıkıyor...
1-Nöroloji ve ortopedi aynı tablodan; bu yüzden bir adet %60 ve bir adet %15 mi kullanacağız?
2-Aşşağıda yaptığım hesap doğrumu?
a-Ortopedi: 60,40,15
60 ve 40'ın birleşik değeri:
%100-%60=%40
%40*%40=%16
%60+%16=%76
60-40 ile 15'in birleşik değeri
%100-%76=%24
%24*%15=%3,6
Toplam:%76+%3,6=%79.6
b-Psikiyatri %50
Toplam :
%100-%79,6=%21,4
%21,4*%50=%10,7
Toplam Vücut kayıp=%79,6+%10,7=%90,3
BALTAZARDAKİ YANLIŞ
Cetvele baktığınızda:
60 ve 15 birleşik değeri 63 olarak almışlar... Ama el ile yapılan yani matematiksel olarak yapılan; yönetmelikte ASLİ işlem o... ve EMİR elle yapılması. Asli işlemde 66 çıkıyor ki 3 puan bir insanın geleceğini etkileyecek büyük bir rakam...
Tabloyu tam incelemedim ama Sağlık Bakanlığına tablo düzeltimi için bi şekilde seçim sonrası müracaat edeceğim... Çünkü verilen raporların çoğu 60-15 ve 3 puandan oluyordur bilmeyen pekçok özürlü kardeşimiz....
Herkes kurula girdiğinde "elle hesaplama" istesin bence...[/QUOTE]
Kardiyoloji 20böbrek yetmezliği nefroloji 50 sonuç ne olur arkadaslar
merhaba benim engelimimde engellilik oranları 10-30-60 şeklinde anlamadığım doktor bu üç orandan birinimi vermek zorunda yoksa %40-50 arası bir oran verebiliyormu_?
@optix yardımlarınız için teşekkür ederim
@georgia,
Maalesef konu hakkında bilgim yok. Bazı web sitelerinde okuduğum bilgi edindiğim kadarıyla Boyun fıtığına %8 oran veriliyormuş. Bazısında da yatağa düşmeyince oran verilmediği yazıyor. Ben işin içinden çıkamadım. Konuya net cevap veremediğim için özür dilerim.. %8 bir oran daha alırsanız 36'da KBB'dan var olduğuna göre, Balthazard formülüne göre Engel oranınız %41 olur ve 3. derece engelli sayılırsınız.
Bu linkte de konuyla alakalı bilgi mevcut;
https://www.engelliler.biz/forum/sag...lir-miyim.html
@georgia mrb
Boyun fıtığından %6 İle 8 arası alırsınız.
@turkona çok teşekkür ederim neticeyi ben de merakla bekliyorum sonucu yazacağım
Yeni oldugun için baktım fakat uygun konu bulamadıö belki var ben bulamadıö bilmiyorum sizlere sorum olucak hipertansiyon dan %10 aldım astım dan %20 gut hastalığımdan %10 fizikten de %2 aldım bu oranları toplayamadım yardımcı olabilirminiz
@Tlqklnc
hipertansiyon varsa kaldıki gut böbrek foksiyonlarına baktıırdınmı gut üre yüksekliğinden oluşan bir olay hipertansiyonunda böbrek ve kalp üzerinde etkileri yüksektir
hesaplama ortalama 28% civarı
baltazar hesaplama cetveli kullanarak hesaplayabilirsin ama bence nefrolojiye görün
@Beylikduzu
Böbreklere ve kandaki mikrop değerine bakıldı bir sıkıntı yok fakat ürik asit değerim 12.1
Merhabalar,
1. Soru 4 oran var sonucu hesaplayamıyorum yarcımcı olurmusunuz.
1. Oran : %80
2. Oran : %25
3. Oran : %15
4. Oran : %4
2. Soru Sağlık kurulunda Fizik Tedavi bölümünü mecbur kılmışlar " fonksiyonel bağımsızlık ölçeği " raporu var bu raporda toplam değer 117 çıkmış bu konuda da bir açıklama getirirseniz sevinirim
Cuma günü heyete girdim. Dahiliye doktorunu bekleyin dediler. Sonra beni içeri almadan size mesaj gelecek dediler. Nasıl bir mesaj gelir.
Oranlarım
Mitral kapak yetmezliği 10
Nerofibromatozis 10
Tansiyon 10 veya 20 dahiliye karar verecek
Astım başlangıcı 20
Ne zaman ve nasıl mesaj gelir.
sen dahiliye doktoruna girmeden dosyayı teslimmi ettin ?
olay şun eskiden heyetin karşısına çıkardın neden istiyorsun falan derlermiş bende girdiğimde muaynelerim bitince elime bir numara verdiler mesaj gelince bu numara ile gelip rapor sonucunuzu alın dediler 4 gün sonra geldi
bu oranı nasıl hesaplanır bilemem mesela benim kardiyoloji kısmında her kısma ayrı özür vermiş kendi içinde balthazar formulune vurmuş o şekilde kardiyolojiden tek puan vermiş
sadece ayrı hastalık sonucu değil aynı branjtaki doktor hastalıkları balthazar formulu uyguluyor