Teyzemiz kaç yaşında?
Kalp pili ile ef değeri kaç,onu bilsek daha sağlıklı bilgi verebilirdim?
Diğer şikayetleri ile birlikte çok büyük olasılık engelli raporu çıkar...Siz başvurunuzu yapın.
@emrdemirbas
Merhaba, öncelikle herkese geçmiş olsun diliyorum. Bir sorum olacaktı.
Anneme 2016 yılında kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Kalbinin %25’i çalıştığı söylenerek kalp pili takıldı. Ayrıca hipertansiyon, menisküs yırtığı ve bel platini var. Önümüzdeki ay bel planiti ve kalp pili değişim ameliyatı olması planlanmakta. İlerleyen yaşı ve sağlık sorunları sebebiyle yürümekte zorlanıyor. Bir yakınımız engel durumu olabileceğini ve rapor alabileceğimizi söyledi. Ben de araştırırken sizleri buldum. Annem için engel raporu alabilir miyiz acaba? Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Sağlıklı günler dilerim.
@OğuzHan112 hocam forumda özellikle sizin cevaplarınızı gördüm. Siz de bir yorum yaparsanız memnun olurum.
Teyzemiz kaç yaşında?
Kalp pili ile ef değeri kaç,onu bilsek daha sağlıklı bilgi verebilirdim?
Diğer şikayetleri ile birlikte çok büyük olasılık engelli raporu çıkar...Siz başvurunuzu yapın.
@emrdemirbas
@OğuzHan112
Hocam öncelikle geribildiriminiz için teşekkür ederim. Bu değerleri bilmiyorum. Yarın ameliyat öncesi doktor kontrolümüz var. Bu değerleri kendisine soracağım ve süreç hakkında bilgi isteyeceğim. Peki size göre engel durumu olarak % kaç verirler?
Şimdi kalp pili ile tam düzelme oluyormu olmuyormu onu bilmiyoruz...o yüzden ef değeri önemli.
Klas 1.2.3 şeklinde onun üzerinden puanlama yapılıyor. muayene eden hekim seni bilgilendirip gerekli açıklamayı yapacaktır.
Bana göre engelli raporu çıkar,ama %de kaç olur onu buradan kestiremem. Bazı bilgiler lazım.
%100 de olur %40 da hastanın durumuna bağlı.
Eko rapru varsa buraya yapıştır.
@emrdemirbas
İlk mesajınızda yanıtlamayı unutmuşum hocam. Annem 68 yaşında. Süreç çok eski olduğu için raporu e-nabız üzerinden arattım ama bulamadım. Artık doktorumuz ile süreci yürüteceğiz gibi. Ben bilgi edindikçe buradan sizinle paylaşırım. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, siz özelinde herkese sağlıklı günler dilerim. 🙏🏼
Teşekkürler.
ALLAH şifa versin.
Sonucu bizimle paylaşın.
@emrdemirbas
@OğuzHan112
Amin hocam, hepimize inşallah.
Son olarak süreç ne kadar sürmekte acaba? Hastaneden engel raporuna mı başvurmamız gerekiyor?
Evet heyet raporu vermeye yetkili devlet yada ünv hastanelerine...heyet sekreterliği bilgi işlem memurlarına başvurunuzu yapıyorsunuz.
Ön muayeneleri yetiştirebilir sen bazı hastaneler günü birlik verebiliyor,ünv hastanelerin de sürec uzar.
Genel olarak devlet hastanelerinde 1 hafta 15 gün arası sürec değişir.
@emrdemirbas
@OğuzHan112
ASd+PS ( atrısl septal defect + pulmoner stenoz) ameliyatına yüzde kaç verılıyor raporda clas II yazıyor
Defekt kapatıldı mı?
Engelli raporu için yeterli değil.
@Semih55
@OğuzHan112
Defect kapatıldı +ps ne demek onu bılmıyorum oran verılırmı
Ayrıyetten trafık kazası gecırdım dirseğimi açıp kapatamıyorum L şeklinde donduruldu ve el bılegımı sol ve saga donmuyor dirsek parçalandıgı için
@ OğuzHan112
Pulmoner kapak darlığı tıptaki adı Pulmoner Stenoz olup kısaca ps denir.
Pulmoner stenoz kalpten akciğerlere kan akımını sağlayan pulmoner kapakta veya yakınında kan akımını yavaşlatan bir deformite meydana gelmesi durumudur.
Puan gelmesi için hafif mi ortamı ileri derecemi bunu bilmek gerek.
Genelde efor dışında belirti vermez, göğüs ağrısı nefes darlığı ve bayılmalarınız oluyorsa opere edilmeli.
@Semih55
Merhabalar 1.5 ay önce acik kalp ameliyati oldum
Aort damar anevrizmasi
Aort kapak metal ile degisti dogustan biküspit
Ve asd onarim yapildi dogustan delik
Hafif derece mitral yetmezlik oldugunu biliyorum. Yaklasik 1 yildir tansiyon ilaci kullaniyorum raporlu
Kan sulandirici ritim duzenleyici tansiyon ilaci olmak üzere 4 cesit ilaç kullaniyorum raporlu.
Kardiyolojiye henüz muayne olamadim yeni ef degerllerim hakkinda bilgim yok
Bu operasyonlara ek olarak kasik ve boyun fitigim var sizce vergi indirimine muracaat etsem rapor oranim tahminen ne olur.