işkurdan sevk alıp giderseniz daha kolay olur direk kayıt olur ve işlemlere başlarsınız
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.
Her ikisine gitmeden tam teşekkülü bir devlet hastanesine de gidip engeli raporu almak istediğini söylersen orada sana bir form verecekler, raporu neden almak istediğini ve bilgilerini yazacaksın, 6 adet fotoğraf isteyecekler ve işlemleri başlatmak için gerekli birimlere yönlendirecekler seni.
işkurdan sevk alıp giderseniz daha kolay olur direk kayıt olur ve işlemlere başlarsınız
merhaba babam diyabetik ayaktan dolayı bacağı diz altından kesildi ayrica kalp kapakçığı açık anjiyo olacak 25 yıllık şeker hastası ayrıca safra kesesi alındı göz den ameliyat oldu . bag kur dan nasil emekli olabilir hicbir bilgim yoktur nereye basvuru yapmam lazim bilmiyorum . once engelli raporu alip mi bagkura basvuru yapmam gerekiyor lutfen beni bilgilendirirmisiniz
Memurun engelli raporu alması için tam teşekküllü devlet hastanesine kendisinin direk başvurması mı gerekiyor yoksa kurum tarafından hastane ye sevk edilmesi mi gerekiyor. İlk kez rapor alınacak .
@sokrates ikisi de olur.
Aşağıdaki Hangi hastanelerden sağlıklı hızlı şekilde rapor alabilirim?
-Avcılar murat kölük devlet hastanesi
-Bakırköy sadi konuk devlet hastanesi
-kanuni sultan süleyman hastanesi
Arkadaşlar merhaba
Ben 8 yıldır Paroksismal Noktürnal Hemoglobinüri hastayım. %40 rapor alabilir miyim. Emekli olma şansım nedir. Bilen var mı
Ben de Konya'da memlekette rapor almıştım %45 oranında. İstanbul'da sosyal hizmetler'e engelli kartı için başvurduğumda raporumun e-devlette kaydı olmadığı söylendi. Bunu nasıl kayıt ettirebilirim.
Kendi deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Uyku apnesi (Ağır Osas) tanısı aldım. Tanıyı aldıktan sonra engelli raporu almak için birçok kişiye danıştım. Herbiri farklı yönlendirdi. Bazıları Sgk ya başvur ordan seni hataneye sevk edecekler dedi bazılarıda vergi dairesine başvur orası sevk edecek dedi.
Sanşımı denemek için Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanesinden "Engelli Sağlık Kurulu" randevusu aldım. Muayene olmak istediğim bölümleri kendim belirledim. Eğer başka hastanelerde konulmus tanılarınız varsa bunu yanınızda götürmeniz gerekiyor. Eğer elinizde belgeleriniz yoksa diğer hastanelerden tedavi bilgileriniz tahşillerinizi gösteren bir belge alarak yanınızda mutlaka bulundurun. İstediğim bölümlere muayene olarak işlemleri tamamlayıp sağlık kurulu sekreterliğine teslim ettim. Saat 13:00 de heyetin beni göreceği söylendi. heyete girdiğinizde size birsey söyleme fırsatı kalmıyor dolayısıyla herseyı muayene olduğunuz doktora anlatmanızda fayda var. Zaten o doktor kurul uyelerınden bırı oluyor. 3 hafta sonra E-Devletten raporumu gorebıleceğimi söyleyip gönderdiler. Ama ben meraktan günde 4-5 defa E-Devletten sorgulama yaptım. Tam 3 hafta sonra bir pazar sabahı bakarken raporumun düştüğünü gördüm. %51 süresiz olarak rapor verilmiş. Ağır Osas %35, Depresif epizodlar kısmen düzelen %20, Lomber disk bozuklukları %5.
Sedef45 ilaclarla iyisen bence engelli raporu cikarma ikinci sinif insan grubuna girersin ehliyetin is hayatin alt ust olur.. ben aldim cok pismanim...engelli raporu bir tek ekpss de ise yariyo oda puanlar cok yuksek olanlar ataniyo...yani bi ise yaramiyo benden size tavsiye sakin almayin...normal hayatiniza devam edin...