merric abim devlet hatanesinde göz doktoru heyete giriyor benımkı 01 sag 01 sol cıktı 50 hesaplaması cıktı merıc kardesim tam sınırdasın o 03 02 olursa %40alırsın
Nihayet bugün göz kontrolüm esnasında sordum üniversitedeki doktora da "heyet raporu için sakın buraya gelme" dedi gülerek üstüne bir de borçlu çıkarırlar dedi. Burada %40 rapor vermezler. Ya zaten gelme niyetim yok dedim buraya. Ancak gözlerim %40 rapor alabilecek durumda mı dedim. Hesaplamaları bilmiyorum dedi en iyisi mi bir devlet hastanesine gidip eski raporu da gösterip durumu izah etmemi tavsiye etti.![]()
merric abim devlet hatanesinde göz doktoru heyete giriyor benımkı 01 sag 01 sol cıktı 50 hesaplaması cıktı merıc kardesim tam sınırdasın o 03 02 olursa %40alırsın
Umut senin sag göz 0.2 ve sol göz 0.4 rakkamları görme keskinligi GÖZDEN SAGLIK RAPORU
görme keskinligi ve görme alanına göre veliliyor hatırlarsan biraz aylar önce bu konuyu tartıştık bende göztembelligi ve hipermetropi var sendede miyop vardı
fakat rapor miyop ve hipermetropiye göre degil
gözün görme alanına ve görme keskinligine göre veriliyor ve bu ölçümler gözlükle yapılıyor
senin 100 de 50 aldıgın yönetmelik degişti
eger görme keskinligini ögrenmek için sana bir tavsiyem olacak
googleye online görme testi yaz ve siteye gir gözlükle her 2 gözün görme testini yap basit bir olay
eger görme keskinligini yapıp bana yazarsan yeni mevzuata göre alacagın raporu söyleyebilirim
ama tabi en önemlisi doktorun görme keskinligini ölçmesi fakat en azından insan kendi durumu hakkında bir bilgi edinir
AMA ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİM
BİR GÖZ 0.4 DİGER GÖZ 0.3 OLURSA 100 DE 20
2 GÖZ DE 0.3 OLURSA 100 DE 25
BİR GÖZ 0.2 DİGER GÖZ 0.3 OLURSA 100 DE 30
HER 2 GÖZ 0.2 OLURSA 100 DE 35
BİR GÖZ 0.17.5 DİGER GÖZ 0.15 100 DE 40