Kardeşim çok geçmiş olsun.
Bu konu hakkında takipteyim.
Bende 1 ay oldu. Sağ testisim alındı. Onkoloji bölümüne sevk ettiler. PET çekiminden sonra kemoterapi başlayacak.
Merhabalar öncelikle iyi bayramlar. Yaklasık 7 ay önce teşhis konuldu. Sol testis alındı 3 kür kemoterapi gördüm şuan iyileştim. Hastaneye başvurmam durumunda % kaç rapor alabilirim yeni yönetmeliğe göre?
Birde ötv muafiyetli araba almak için aranan %40 şart ortopedik olarak geçiyor. 2 raporu tek rapora dönüştürme şansımız var mı yani sol bacağımdada problem var. Teşekkür ederim
Kardeşim çok geçmiş olsun.
Bu konu hakkında takipteyim.
Bende 1 ay oldu. Sağ testisim alındı. Onkoloji bölümüne sevk ettiler. PET çekiminden sonra kemoterapi başlayacak.
@Tatar2050
Çok geçmiş olsun dostum. Ne olursa olsun moralini yüksek tut kafana gereksiz şeyleri takma hastalığı hiç düşünme bile . Rabbim tez zamanda şifa versin inşallah
hastanenin anlaşmalı olduğu özel kliniklerde doğurganlık yüzdene baktır,hastaneyi beklersen bekleme süren çok uzayabilir,eğer sper sayın düşük ise ve sol testisinde alındığı için 10+10:20 oran bu iki hastalıktan,onkoloji tedavisi gördüğünden %40 buradan alırsın,normalde sperm sayın düşük ise %20 veriliyor ama sol testis alınması ile beraber 10+10:20 veriyorlar malesef.baltazar a göre %45 altına kesinlikle düşmessin buda vergi indirim muhafiyeti ile emeklilikte yeterli olur.kemoterapi sonrası el ve ayaklarda sinir uyuşması olur genelde bunlarda varsa nöroloji bölümünden de %5 alırsın.bu tarz hastalık geçirenler genelde tansiyon problemide yaşar bunuda kontrol ettir.geçmiş olsun.
@cybermert
Mevcut engel oranı cetveline göre;
Remisyon sonrası ilk 5 yıla kadar Evre 1/2 tümörlerde %60
5. yıldan sonra %40
Tek testis yokluğu %10 ikisi de alınırsa %20
Sonuç olarak ilk 5 yıl için engel oranı %64 olur
5. yıldan sonra ise %46 ya düşer.
10 yıl önce testis kanseri geçirdim sol testisim alındı ve 4 kür kemoterapi gördüm.Şimdiden teşekürler =)
@omer22
% 40 in üzeri alır mıyım ona göre gitcem hastaneye
@omer22
%46 rapor alırsınız diye tahmin ediyorum.