TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 5 mesajın 1-5 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Salih Esen Avatarı

Son Giriş
    19.11-2019
    Saat
    19:05
    Yaşadığı Yer
    Gaziantep
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Öncelikle herkese selamlar sevgiler saygilar. Forumda aradım bulamadım burdan sormak istedim. Birincisini 2012 yılında ve 15 gun olmak üzere toplamda 2 defa açık kalp ameliyatı oldum. Doğuştan eksik kalp damarı anomalisi ile.dogmusum. toplamda 8 defa anjiyo oldum bu anjiyolarda 4 stand defalarca balon uygulaması yapıldı. Sormak istediğim konu şu 2 defa bypass olan birinin özürlülük oranı tahmini yüzde kaç olur.?? Ve 2 bypass oranı yükseltimi?? Daha once hic başvurmadım. Ama artik kendimi tamamen yorgun bitkin hissediyorum. Şimdiden vereceğiniz bilgilerden dolayi teşekkür ediyorum.

Editör
    KKELEBEKK Avatarı

Gerçek Adı
    Kısmet
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    10:49
    Yaşadığı Yer
    Aydın
    Alınan Beğeniler
    643
    Verilen Beğeniler
    292

Koroner Arter için alınabilecek oranlar:

Klas l hastalar:% 10
    Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları ve laboratuvar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile bir koroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
    Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjianın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).

Klas 3 hastalar:% 50
    Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuvar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyo grafik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF %30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:%100
    Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuvar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya bir veya daha fazla koroner arterinde en az % 50 oranında darlığın anjiyo grafik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun olması (EF<%30) @Salih Esen

Üye
    Salih Esen Avatarı

Son Giriş
    19.11-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Gaziantep
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Öncelikle teşekkür ediyorum sanırım ben buna gore klas 3 veya 4 emi giriyorum

Editör
    KKELEBEKK Avatarı

Gerçek Adı
    Kısmet
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    10:49
    Yaşadığı Yer
    Aydın
    Alınan Beğeniler
    643
    Verilen Beğeniler
    292

@Salih Esen EF değeri önemli

Üye
    Salih Esen Avatarı

Son Giriş
    19.11-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Gaziantep
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Anladım teşekkür ediyorum onuda sanirim doktorumdan öğreneceğim