Değerli dostlar bir sorum olacak engelli raporu kaç defadan sonra süresize çevriliyor bilen var mı?
@ayDÜNYAvazo
olaya şu şekilde bakarsan sakat adama süreli rapor veriliyorsa bu sorundur ben mesala kronik sakatım her 2 yılda bir ya da 5 yılda bir rapor alacaksam ve yönetmelikler folloş oğlu gibi değişirse büyük sorun....Çünkü oranları her yıl düşürdkçe düşürüyorlar ülkede sakat adam sağlam olveriyorsağolsun ampül partisi engelliyide sapa sağlam sahalara sürdü....
Bu da malesef ampul partisi engelli düşmanlığı haklarımızı bir bir geri alma stratejisidir...
Değerli dostlar bir sorum olacak engelli raporu kaç defadan sonra süresize çevriliyor bilen var mı?
@Özzy
Bu konu öyle muallakki kimse bilmez / bilemez bunu. Biliyorum dersede ya yalan söylemiştir veya da kendi başına gelmiştir BUNUN BAŞKA DA İHTIMALİ YOK / YOKTUR.
Ağzına sağlık
@turkona
Merhaba. Annemin süresiz bipolardan dolayı engelli raporu var. Engelli rapor oranı hesaplaması %40 olarak yapıldı ve bu oran verildi.Şimdi yeni hastalıkları da var. Ben yeni rapor alabilir miyim bilen var mı?
Yeni rapor başvurusu yapmanızda hiç bir engel yok .
Ama engel oranı düşebilir veya süreli verilebilir.bunlar olabiliyor,bunları bilip ona göre işlem yapın,
Çok ciddi bir hastalık yoksa,veya yüksek puan alırız beklentisi yoksa hiç kurcalamayın derim...
@Hakanx
neden kimse bilemez diyorsunuz belli bir yönetmelik kanun falan birşey yokmu bu konuda
@ayDÜNYAvazo
@Özzy
Genelde Psikiyatrik olan rahatsızlıklarda tabi bu durumu yaşamış biri olarak söylüyorum ben 2 kez 1 yıl süreli tedavi ile işlevselliği düzelebilir şeklinde konversiyon bozukluğu tanısı ile birinci raporda, %41 ikinci raporda ise, %51 oranında rapor aldım. Üçüncü müracaatta ise, ben tekrar sordum bana tekrar heyete girersen yine 1 yıl süreli rapor veririz denildi. Ve ben girmedim bireysel olarak Ankara numune eğitim ve araştırma hastanesine gittim. Orda başvuru yaptım doktorlar bana birçok testler yaptırdı. Ve o zaman ki Psikiyatri bölüm başkanı bana dedi ki Sen 2 kez süreli rapor almışsın bunlar sana bu kadar ilaç tedavisi vermiş şikayetlerin hâlâ değişmemiş ve ilaç raporların da var demek ki tedavi ile işlevselliği düzelmeyen bir durumdasın nasıl olur da sana biz yine 1 yıl süreli rapor veririz demişler? Dedim vallahi hocam durum bundan ibaret. Bana dedi ki senin bu raporun kesinleşmeyecek bir rapor değil 2 kez heyete girmişsin ilaç raporların var demek ilaç ile düzelmiyorsun bu kalıcıdır sonra heyete girdim gözden de hafif uzağı görme sorunum vardı %2 göz verdi %50 ise Psikiyatri verdi konversiyon bozukluğundan brüt %52 net %51 hafif işlerde çalışabilir ibareli sürekli rapor aldım.
ilk raporum % 65 1yıllık verdiler 2.raporum % 100 3 yıllık verdiler ya 3 kriz bypass 8 stent olan bir kalp kendinimi yenileyecek süresiz vermiyorlar neye göre veriyorlar anlamış değilim
burada kolu ampute olan biri süreli rapor aldım demişti. bulamadım. ampute yani o kol yerinden çıkmayacak gitmiş yani yok ama süreli , onu okuduktan sonra aman dedim boşverdim . ama süresi biten raporumu yine süreli yaparlarsa hani tedavi diyeceğim buldunuz mu?????? iyileşiyor muyum????? tahminimce güvenlik eşliğinde dışarı atarlar hakkını aramak suç
Teşekkür ederim. Ben de 10 yıldır beyin tümörü olduğu öğrendikten sonra yineleyen depresyon tedavisi görüyorum sürekli kullandığım raporlu ilaçların var ama 2 defa heyete girdim 2 yıllık verdiker şimdi yine giricen bakalım nolucak.
Engellilik oran cetvelinde son günlerde değişiklik oldu mu acaba? Bilgisi olan var mı?
@Hakanx,
@OğuzHan112 arkadaş durumu özetlemiş. onunla aynı kanıdayım. Yeni hastalıkları nedir yazmamışsınız. Çoğu hastalığa rapor da vermeyebiliyorlar.
Geçmiş olsun.
Saygılar
arkadaşlar, 2015 yılında alınmış süresiz ortopedik raporum var (%48).
vergi indirimim var ve raporum maliye sağlık kurulunca onaylıdır.
emeklilik başvurusunu 2017 de yaptım ve mahkemelik olduk ve 2022 de davayı kazandım.
emeklilik başvuruma ilişkin haklarımı mahkeme neticesine göre talep ettim.
Ancak sgk, emekliliğime onay vermeyip, yeniden rapor alınması için hastaneye yönlendiriyor.
ne yapmak gerekir?