En son aldığınız raporun üzerinden 6 ay geçince yeni rapor için başvuru yapabilirsiniz.
2016 yılında yazın rapor almak için hasteneye başvurdum ortapedi doktoru beyin cerrahına gönderdi beni.2007 yılında skolyoz ameliyatı olmuştum. doktor % 20 verdi. göğüs ve fizik tedaviyede git ordanda oran alırsın dedi. ancak sonra devam edemedim işlemlere özel durumlardan dolayı yarım kaldı.
geçen hafta çarşamba günü tekrar başvurdum. bu sefer ortapedi uzmanı % 6 verdi gönderdi bende haliyle devam etmedim işlemlere.
o hastanede heyet doktoru değişti tekrar başvurmak istiyorum ancak daha yeni başvurduğum için belli bir süre geçmesi gerekir mi?
bir de psikiyatriden de oran alsam iş hayatı için sorun olur mu?
En son aldığınız raporun üzerinden 6 ay geçince yeni rapor için başvuru yapabilirsiniz.
Herhangi bir rapor almadım başvuru kağıdını yanımda eve getirdim. yarıda bıraktım işlemleri
Raporu almadıysanız tekrar başvurabilirsiniz diye düşünüyorum.. Net bir bilgim yok
O durumda yeniden başşvuru yapabilirsiniz.
bir süresi var mı bunun? sorun yapmasınlar
@ignora
Eski başvurunuzun üstünden 6 aydan fazla bir zaman geçmiş,yeni başvurunuzu ister aynı hastaneye,ister başka birine gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.
en son geçen hafta başvurdum doktor düşük oran verince bıraktım işlemleri
@ignora
Aynı hastaneye 6 ay geçmeden başvuru yapamazsın.
Zira senin önceki başvurun hastane iç sisteminde görünecek ve o başvurunuzun sonucunu almanızı isteyeceklerdir.
Fakat,bu anlatmış olduğun durumla,6 ayı beklemeden başka bir hastaneden alabilirsin.
Aynı hastaneyi istersen 6 ay sonra,sorunsuz alırsın.
@Fulya83
Fulya aynı hastaneden alacaksa heyete girip girmemesinin bir önemi yokki,
Zira hastane iç sisteminde,o kişinin daha önce bir rapor başvurusunun olduğu görülecek,ve kendisinden o başvuruyu sonuçlandırması istenecektir.
Yani,aynı hastaneye üst üste başvurusu sorun yaratacaktır.
@Fulya83
Olmuyo fulya,olmuyo.
Zira aynı hastaneden yapacağı başvuru hastane iç sisteminde göründügü için,hastadan önceki başvurusu sonuçlandırilması isteniyor.
Hacettepe'de malesef aynı sorunu bende yaşadım ve benden ya önceki başvurunu sonuçlandır,ya itiraz et,ya başka hastaneye git,yada 6 ay bekle dediler.
Yani senin dediğin gibi birşey olmuyor.
Ama,sen yurtdışındaysan ve oralardaki hastanelerden bahsediyorsan onu bilmem.
Burası angara ve burda böyle işliyo bu sistem.
teşekkür ederim bilgi için
engelli raporu almak istiyorum. torokal kifoz ameliyatı oldum 2007 de . bu ayın 18 inde randevum var. işe giremiyorum ayakta duramıyorum uzun süre vs. şartladım kendimi o yüzden raporu almak için.
tek seferde % 40'ı bulamam. göğüsten ne kadar alabilirim sizce.
fizik tedaviye gönderir mi beni doktor ordanda oran alabilmem için?
bu ameliyatı olup rapor alan oldu mu içinizde arkadaşlar?
sormak istediğim birşey daha var. psikiyatriden de oran alsam çalışma hayatı için sorun olur mu?
amacım ekpss ye girmek.
nasıl bir yol izlemeliyim % 40 ı bulabilmek için?
@ignora Ben bu sene kifoz+skolyozdan rapor aldım. Hastaneye gittiğinde girmek istediğin bütün bölümleri sırala.
Benim de psikolojik rahatsızlığım vardı ama senin ki ile benzer çekincelerden dolayı ona girmedim. Kifoz için: Ortopedi, göğüs hastalıkları, fizik tedavi gibi bölümleri mutlaka ilk aşamada belirt, bu bölümlere gözükmek istiyorum diye. İşitme, göz gibi sorunların varsa onları da belirt mutlaka.
Ne kadar çok bölüme girebilirsen girmeye çalış. Ben göğüs, ortopedi, fizik tedavi, işitme gibi bölümlere girdim. Ortopedi puan vermedi ama fizik tedaviye yönlendirdi. Oradan %30 geldi, işitme kaybından %18 aldım.
@Taz ilginiz için çok teşekkür ederim. Samsun'da malesef fizik tedavi ayrı bir hastanede. doktor eğer gönderirse mi gidebilirim ordan oran almak için yoksa kendimde gidebilir miyim doktor birşey demedenç