Rapor oranın %100 olur ve ötv siz araç alabilirsiniz ancak ehliyet durumunuz nasıl olur bilemem
arkadaslar herkese iyi aksamlar.Sizlere bir kac sorum olacak ÖTV siz arac alabilmek icin engeli raporu almak istiyorum 2011 yillinda kalp nakli oldum ve kas distrofisi hastasiym yürüme sorunum var bu durmda acaba %90 üstü rapor alabilirmiyim engeli raporu cikartip arac almayi düsünüyorum ve bu raporu istanbulda almak istiyorum bana kardioloji ve noryoloji olan hastane lazim istanbulda hangi hastaneyi tavsiye edebilirsiniz.
Rapor oranın %100 olur ve ötv siz araç alabilirsiniz ancak ehliyet durumunuz nasıl olur bilemem
ben kendim yurtdisinda yasiyorum yürüme sorunum var diye yazmistim tamamen yürüyemez durumunda deyilim Allaha sükür simdilik biraz yürüyebiliyorum ama yinede zorlaniyorum rapor almam icin ne yapmam gerekiyor nereye bas vurmam lazim ve saglik raporlari lazim oluyormu ve rapor almak uzun sürüyormu siz ehliyet durumunu yazmissiniz ben biraz arastirdim ehliyet durumu galiba ayak veya kollarda kayip olursa degisiyor alacak oldugumuz aracta degisiklik yapilirsa ehliyet konusuda h ehliyetti oluyor galiba..
Rapor almak için yetkili bir devlet hastanesine muracat etmelisiniz ayrıca ortopedik engelin dışında %90 ve üzeri raporlarda da ötv den muaf olursunuz
Ayrıca dr sürücü olur raporu verirse normal b sınıfı ehliyetle aracınızı kullanirsınız
Arkadaslar ben Almanyada yasiyorum bundan 6 sene önce Kalp nakli oldum ve Türkiyden 2 sene önce süresiz Malülen emekli oldum benim sorunum söyle Türkiyden birtan araba almak istiyorum engeli raporu alip ÖTV ödemeden biraz arastirdim bu arada belirteyim benim ortepik bir engelim yok ama yürümekte agir birsey tasimada zorluk cekiyorum burda almanyada normal ehliyetim var araba kulanabiliyorum benim sorum bu 2 hastaliktan %90 rapor alma imkanim olurmu birde alacak oldugum rapor orani %60 dan asagi olursa malülen emekliligim iptal olurmu birde sunu beliteyim 2014 yillinda cikan SGK kanuna göre Organ nakli olan sahislar süresiz malülen emekli hakki verildi yinede emekliligim iptal olurmu ve bu raporu almak icin nasil bir yol izlemem gerekiyor.
Arkadaslar sizlerden ricam simdi buraya yazmayin almanyada yasiyorsun ve Türkiyede bu haklardan yaranlanmak istiyorsun diye Bende Türk Vatandasiyim kanun önünde herkes esit bende bana verilen bu haklardan yararlanmak istiyorum tabiki engeli raporu almak sarti ile.
Saygilar
Arkadaslar ben kalp nakli oldum sizlere sormak istedigim konu ÖTV arac almak icin Istanbulda Hangi hastaneye bas vurmami tavsiye edersiniz.Ben bundan 3 gün önce Istanbulda Istinye devlet hastanesine bas vurdum Kardiloji doktorru dediki benim sana rapor verme yetkim yok bilgisaray programinda böyle bir tani yok normalde rapor verebilirmis ama daha önce hic nakil olayi ile karsilasmamis onun icin Istanbulda daha büyük bir hastaneden almami söyledi bana bir hastane tavsiye edebilirmisiniz.