TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
Toplam 34 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Ercnzkn Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Herkese merhaba. Ekonometri bölümü son sinif öğrencisiyim. Geçtiğimiz ekim ayinda testis kanseri teşhisiyle sağ testis radikal orşiektomi ameliyatı oldum ve sonrasinda 4 kür kemoterapi aldım. Radyoterapiye gerek olup olmadığına henüz karar verilmedi. Engelli raporu alabilirmiyim? Alırsam eğer okul bittikten sonra iş hayatinda falan kaybim ne olur? Bilgi sahibi degilim bu konularda önerileriniz neler olur ?

Editör
    KKELEBEKK Avatarı

Gerçek Adı
    Kısmet
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    13:41
    Yaşadığı Yer
    Aydın
    Alınan Beğeniler
    643
    Verilen Beğeniler
    292

Hiçbir kaybınız olmaz...
    Orşiektomi (Testisin cerrahi yolla çıkarılması) için alınabilecek oranlar..

Unilateral (Tek taraflı):% 10
    Bilateral (Çift Taraflı):% 20
    İnfertilite (Kısırlık):% 10

Not: Ürogenital sisteme ait onkolojik hastalıkların değerlendirilmesinde sakatlık oranı cetvelinin onkoloji bölümünden de oran verilir..

Tümörlerin Sınıflaması:
    I-İleri klinik evreli (Evre III ve IV) malign (kötü huylu) tümörü olan tedaviye cevap vermeyen hastalarda özür oranı % 80 olarak kabul edilir.

Ia- Nüks (rekkürrens)veya metastaz yapmış malign (kötü huylu) tümörü olan ve tedavi yöntemleriyle şifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.

Ib-Bölgesel ileri evre (lokorejional) hastalığı olan ve tedavi yöntemleri ile şifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.

II-Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign (kötü huylu) tümörü olan hastalar:Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en azbir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.

III- Maligntransformasyon gösteren benign tümörler: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında Özür Oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ilebulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir..

Üye
    luca77 Avatarı

Gerçek Adı
    Emrah
    Son Giriş
    27.07-2016
    Saat
    09:36
    Yaşadığı Yer
    Izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Oncelikle gecmis olsun.

Tedaviye yanit aldiniz ve kemoterapi bittiyse sadece testis kanserinden %40 veya uzeri rapor almaniz olasi gorunmuyor.

Ancak yine de tedavi aldiginiz onkologtan ve bir urologtan oranlar konusunda fikir edinebilir ve onlarin yorumuna gore rapor basvurusu icin karar verebilirsiniz.

Üye
    Ercnzkn Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Öncelikle teşekkür ederim. Kemoterepi tümörün çoğunu temizledi ancak tamamen temizlenmesi için radyoterapi gerekebilir o da 1-2 güne belli olacak. Doktorum askerligi dusunme bile dedi babamda arastirmiş rapor almasin iş hayatinda sikinti yaşar demişler.

Üye
    fine.spirit Avatarı

Son Giriş
    28.12-2015
    Saat
    20:32
    Yaşadığı Yer
    Sakarya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Kötü huylu testis tümörü sebebiyle tek testisim alındı. Vücuda yayılma yoktu ve patoloji testisle sınırlıydı. Yine de iki kür kemoterapi tedavisi gördüm. Yaklaşık üç buçuk yıl geçti ameliyatımdan, çok şükür ki son yaptığım kontroller sonucundada her hangi bir yayılma yok. Kaç oranında rapor alabilirim ? En azından % 40 alma ihtimalim var mıdır yok mudur ona göre kendime bir yol haritası çizicem. Ben bu sebepten dolayı %40 rapor alacağımı düşünmüyorum. Sizin yorumunuz veya bilgileriniz nedir ? Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için. Bu forumda bunu tecrübe eden insanlar varsa çok iyi olur.

1)Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign tümörü olan hastalar: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.

2)Orşiektomi
    a-Unilateral %10

yönetmelikte sanırım beni ilgilendiren kısımlar bunlar, tek taraflı testis kaybı %10, tedavi edilen evre1 kötü huylu tümör diğer orana net %20 ekleme ile benim için sonuç %30 mu demek oluyor, anladığım doğrumu arkadaşlar benim için %40 ihtimal dahilinde gözükmüyor

Üye
    luca77 Avatarı

Gerçek Adı
    Emrah
    Son Giriş
    27.07-2016
    Saat
    09:36
    Yaşadığı Yer
    Izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Mantik olarak Testis CA Opere den %20
    Orsiektomi den %10 alman gerekir.

Sonuc Balthazard Formulu ile bulunuyor ve %30 u bulmuyor.

Sadece CA Opere olarak degerlendirilip %20 de verilebiliyor.

Maksimum alabilecegin oran %30 gibi gorunuyor ancak bir onkolog ve urolog ile gorusursen daha dogru bilgiye ulasabilirsin.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    00:07
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.948
    Verilen Beğeniler
    4.220

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @fine.spirit

Maalesef kardeşim, %40 almak mümkün görünmüyor

Üye
    mertyurt Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Selamlar,foruma yeni üye oldum.Bir konu hakkında bilginizi almak istiyorum,şimdiden teşekkür ederim.
    2008 yılında testis kanserine yakalandım(seminom)
    sol testisim alındı(10)
    3 kür kemoterapi aldım.
    sol bacağımdan tümörlü doku çıkarıldı ve güç kaybı oluştu bacağımda ama yurumemde herhangı bir şey yok,doktorum bır damar ustunde veyahut bır sınır ustunde tumor demişti tan hatırlayamıyorum.
    ----------------
    ve sağlığa kavuştum(20) 3 aylık kontrolerle 2010 yılına kadar geldim.
    2010 yılında tekrar nuks etti ve 14 kur radyoterapı gordum ve tamamen sağlığıma kavuştum.
    o zamandan gunumuze kadar Allaha Şükür hiçbir şey yok sadece senede 1 kere kontrole gırıyorum.
    -------------
    Kısırlık(tumör ile alakalı ,testis tüm.de inmemiş testis yaparmış) (10)
    sol bacakta hafif guç kaybı ve ameliyat oldum o bolgeden butun batından temizlendi tumor
    testiş alınması
    testis kanseri(şifa bulmuş)
    ------------
    durumun bunlar 1998 sigorta girişim 1900 gun prımım var şimdi ben nasıl bir hakka sahip olabilirim?Malülen emekli olabilir miyim ?Veyahut başka haklarım var mıdır.nereye nasıl başvurup neler yapmam lazım.
    SAYGILAR...
    Notarantez içindeki rakamlar sitelerden gorup yazdığım engel rapor oranlarıdır.

Üye
    gabiteco Avatarı

Gerçek Adı
    ercan
    Son Giriş
    09.10-2019
    Saat
    12:13
    Yaşadığı Yer
    Samsun
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Kısırlık oluştuysa %10
    Sol testis alındı %10
    Kemoterapi için %20 alırsın. Balthazara göre %39 yapar. Ben nörolojiden de %10 alarak %47 engelli oldum.
    2006 sigorta başlangıcı ile 20 yıl 4400 günle emekli olacam.
    Malülen emekli olamazsın bildiğim kadarıyla. Maliyeden vergi indirimine başvurabilirsin. Şehir içi ulaşım için ücretsiz kart alabilirsin. Daha bir çok konu var ama telden bu kadar yazabildim.

Üye
    mertyurt Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bugun kuruldan 1 şubat için gun aldım.onkolojı doktoru ıle gorustum %20 alırsın benden dedi. radyoterapı için birş.
    éy soylemedi. urolajıdende %20 hakkım var. bunlar kesın alabıleceklerım.

ama sanırım bunlar yeterlı olmuyor hesaba gore.tamamlamak için ne yapmam lazım.öneri ve görüşlerınızı merak ediyorum.

Esasında daha batın bolgesınden buyuk bır amelıyat olmuştum tumoru temızlemek için yapılmıştı onu falan gostermedım daha.

yardımcı olursanız sevınırım.başka bolumden rıca ile %10 falan alma şansımız olur mu ?

Üye
    mertyurt Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

%38 sürekli rapor aldım .

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    00:07
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.948
    Verilen Beğeniler
    4.220

@mertyurt

Bilgilendirme için teşekkürler. Başka bir şeyden de oran ekletemediniz mi?

Üye
    mertyurt Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

%20 evreden aldım.
    %10 opere testis den aldım.
    %10 infertilite den aldım.
    %5 egzema dan aldım.
    Ekstara dan 5 puan aldım o da egzema ben de mevcut zaten ,ekstra sayılmaz yani.2 puan daha almam lazımdı ama artık baska yerden denıyecem.

Üye
    Timsah1692 Avatarı

Son Giriş
    23.02-2016
    Saat
    01:15
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar ben 2 yıl önce testis tumoru ameliyati oldum . Tek testisim alindi ve kemoterapi kürü almam gerektigi rapor edildi. Ben kemoterapiyi kabul etmedim su an bir sorunum yok değerlerim normal . Bu durumda Ekpss ye basvurabilecek düzeyde rapor alabilir miyim ?

Üye
    mertyurt Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    alamazsınız.testis için %10 alırsınız.ben daha önce bu konuda başlık açmıştım.takıp edebilirsiniz.

Sayfa 1 / 3 123 SonSon