Toplam 4 mesajın 1-4 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #1
    Üye
    ozcankaya Avatarı

    Gerçek Adı
    Özcan
    Üyelik Tarihi
    04.04-2013
    Son Giriş
    16.03-2014
    Saat
    22:05
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Mesaj
    3
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Herkese Sağlıklı Günler Dilerim..

    Kasım 2012 Ayında Şekerim 450 İle Tip 1 Diyabet Teşhisi Konuldu, Bu süreçte HbA1C 3 Sonucum 11,8 oranındaydı.. o günlerde açlık 200-250 arası tokluk 250-300 arasında şeker ölçüm sonuçları almaktaydım.. Bugüne Kadar yapmış olduğun diyet ile. 76 kiloya kadar düşütüm ve HbA1C 1,5- 2 Ay önce 7'de düştü.. kullanmış olduğum insülin şekli 4'lü tedavi.. Bunlar geçirmiş olduğum geçirmiş olduğum ve devam eden hastalığımın temel bilgileri, gelelim esas konuya..
    Sayın Arkadaşlarım;

    1). İstanbulda yaşıyorum.. Sağlık raporu alabilmem için ne yapmam gereklidir? Nereye Başvuru Yapmam Gereklidir. Kimi yazışmalarda defdedarlık kimi yazışmalarda bölge hastanesi denilmektedir.. Bir çok sayfada yazı okuduğumda çok garip ve enterasan bilgiler ile karşılaşmaktayım..
    tip1 şeker, şekerin gözlerimde görme bozukluğu, her iki kulağımdada kulak zarı yırtıklığı bulunmakta vede atak tabanlarımda karıncalaşma ve ağrılar..
    bunlara nazaran rapor % kaç olabilir

    2). Sağlık raporu alındıkdan sonra emeklilik söz konusumu...
    1984 doğumluyum
    Temmuz 2000 yılında SGK girişliyim..
    Bugün itibari ile SGK primim 1550 gün..

    Teşekkürler..

  2. #2
    Editör
    KKELEBEKK Avatarı

    Gerçek Adı
    Kısmet
    Üyelik Tarihi
    23.10-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    10:15
    Yaşadığı Yer
    KONYA
    Mesaj
    22.078
    Alınan Beğeniler
    198
    Verilen Beğeniler
    87

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Diabet
    A- Diyet ve oral anti diabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamışTip II Diabetes mellitus:% 20
    B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
    C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyonyapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

    Diğer rahatsızlıklarınızıda söyleyin, küçükte olsa onlardanda oran alırsınız.

    Defterdarlık sevkiyle gidebilirsiniz, vergi indirimi almak için başvurunuzu yapın, bunun için halen çalışıyor olmanız gereklidir.
    http://www.engelliler.biz/forum/sakatlik-vergi-indirimi/2217-vergi-indirim-belgesi-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

    2008 oncesi - Tip 1 şeker hastasıyım. Nasıl rapor alabilirim ve emeklilik hakkında..?
    2000 yılında -staj değil- tam primden yatırılmışsa,
    18 yıl 4080 güne tabi olursunuz ancak
    18 yaşınızı 2002 yılında doldurduğunuzdan,
    2002 + 18 = 2020 yılında prim gününüzü 4080 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

  3. #3
    Üye
    ozcankaya Avatarı

    Gerçek Adı
    Özcan
    Üyelik Tarihi
    04.04-2013
    Son Giriş
    16.03-2014
    Saat
    22:05
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Mesaj
    3
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Suan şekerim cok düştü hba1c baya düştü amacım önce sağlık tabiki ama imkanlar suan rapor verebiliyorsa tabiki almak ve haklardan yararlanmaktir.. bunun icin direk defdedarligami gıdım yoksa herhangi bir devlet hastanesinemi

  4. #4
    Üye
    ertugrul01 Avatarı

    Gerçek Adı
    Ertuğrul
    Üyelik Tarihi
    06.11-2010
    Son Giriş
    23.02-2014
    Saat
    11:46
    Yaşadığı Yer
    Anadolu
    Mesaj
    1.499
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    çalışıyor iseniz işyerinden defterdarlıga yazı ile birlikte başvurup hastaneye sevk alabilirsiniz. kişisel başvuru ilede hastaneden rapor alabilirsiniz.