@ahmetrıza24
diğer açtığın konunda söylemiştim
Antipsikotik ilaçlardan tam fayda sağlayamıyorum, yüksek doz kullanmama rağmen hem de. 10 mg rexapin, 600mg solian ve 150mg seroquel kullanıyorum ama bir kaç semptom ve bir iki tane sanrılarım geçmiyor. Doktor zamanla diyor ama geçmiyor arkadaş. Ne yapmam lazım. Klozapin hakkında ne düşünüyor, ne diyorsunuz? Doktorumla konuşmalı mıyım? Klozapin son çare olarak görülüyormuş ve bir çok kişi kullanıp etkisini görmüş. Sizce kullanmalı mıyım?
Edit: Hastalığım atipik psikoz
@ahmetrıza24
diğer açtığın konunda söylemiştim
Hangi konu? Bulamadım.
kafan dağınık galiba
Olabilir
@ahmetrıza24 ilaçları ne zamandır kullanıyorsun zamana ihtiyacın var ayrıca ilaçlar %100 iyileşme sağlamayabilir sıkıntıların kabul edilebilir seviyeye gelmesi yeterli kabul edilir.
İlaçlacın ne olacağına doktorun karar verir bana şu ilacı yaz demen doğru olmaz yazmazda zaten.
Bazı psikozlar ilaçlara dirençli oluyor ama bunun tespitini doktor yapar.
1 senedir kullanıyorum hocam. Annem, babam ve doktorum da sizin gibi zamana ihtiyacım olduğunu söylüyor. Ayrıca iyileşme sağlıyor fakat %100 sağlamıyor dediğiniz gibi. Fakat daha kabul edilebilir seviyeye kadar iyileşemedim maalesef...
@ahmetrıza24 mesela senin için kabul edilebilir seviye olmasını engelleyen ve düzelmeyen şeyler nelerdir ?
bu şikayet ettiğin şeyler ara sıra oluyor sürekli olmuyorsa bu kabul edilebilir bir şey.
bu zor bir hastalık beklentilerini çok yüksek tutma olumlu yönlerine bakmaya çalış.
büyük ihtimalle ömür boyu ilaç kullanman gerekecek bu durumu kabullenmeye çalış.
@kara duman
Hocam burada anlatmaya kalksam anlatamam, yazarak anlatılamaz. Yazarak anlatması zor. Kısacası ben size hala sanrılar yaşıyorum diyeyim. Sürekli var. Gerçek olmadığını, sanrı olduğunu bilsem de bana etkilerini yaşatıyor.
Başka konularda da yazmıştım. Daha önce seroquel, risperdal, zyprexa vs. bir sürü antipsikotik kullandım. Sonra klozapine geçtim Daha hızlı iyileşmeye başladım @ahmetrıza24 kardeş, sanrıların bazıları hiçbir zaman geçmez. Şiddeti azalır ama izi kalır. Aynen yazdığın gibi klozapin (clonex) pek çok psikiyatr tarafından "son çare" olarak görülen bir ilaçtır. 1 senedir ilaç kullandığından bahsetmişsin Daha çok yenisin. Benim 24 sene oldu. Remisyona girmek için biraz daha sabretmen lazım.. @kara duman nikli arkadaşın yazdığı gibi ömür boyu bu ilacı kullanman gerekebilir. Bunu kabullenmeye çalış Doktorunla konuş; onunla istişare ederek bir şeyler yap. Geçmiş olsun.
@perseküsyon
Hocam yanıtınız için çok teşekkürler. Klozapin kullanıyorsunuz bilirsiniz o zaman, bu ilaç çok mu tehlikeli? Yan etkileri falan. Kalpte miyokardit ya da kanda değişiklikler. Siz nasıl yatış yapmadan klozapin kullanıyorsunuz?
hemogram kanı aldıracaksın beyaz küreyi doktor reçeteye ekliyecek yoksa eczacı vermiyor