TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
Toplam 38 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    aykut35 Avatarı

Gerçek Adı
    Aykut
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    22:00
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    53
    Verilen Beğeniler
    67

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    sokrates kardeşim yazdın cümlenden senin cc ALLAH`a ve meleklere inanmadın cümlesi cıkıyor bu dedimide bir okuyan ve ilim kuran bitirmiş abimiz söledi cümlelere dayanarak şuan kendisi imam . senin inancın yok olmuşsa sana ne sölesem sana boş gelir hayat senin hayatın sen cc ALLAH`ın sözlerine innamıyorsan bir kula senden inanmanı bekleyemem .

sokrates olmuşsun ama kafana birşey sokamamışsın birşeyi .

Üye
    sokr@t Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    _
    Alınan Beğeniler
    1.498
    Verilen Beğeniler
    1.123

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @aykut35 laf sokmasanız olmaz tabii egonuzu nasıl tatmin edeceksiniz değil mi ? sokrates olmak için müslüman olmaya gerek yok sen rahal ol ben memnunum halimden .

Üye
    aykut35 Avatarı

Gerçek Adı
    Aykut
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    53
    Verilen Beğeniler
    67

neyse kardeşim kusura bakma seni kırmak için sölemedim sadece senin söledine göre fikir yazdım benim için problem yok herkezin hayatı kendine kırmak gibi bir niyetim yok konu bana göre kapandı kendine iyi bak.

Üye
    ozmuşlu Avatarı

Gerçek Adı
    yılmaz yılmaz
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    19:57
    Yaşadığı Yer
    türkye
    Alınan Beğeniler
    39
    Verilen Beğeniler
    69

@cardinals

güzel ve doğru tespit .... bende bekarım ...elimizle nikahlandık tüm bekar arkadaşlar gibi....
    öyleki artık geceleri 3 yastıkla yatar oldum şerefsizim... bekarlık sultanlık diyorlar değil mi bekarlık rezillik evlilik güzel birşey ...

Üye
    456 Avatarı

Gerçek Adı
    felan filan :)
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Uzaydaaaa :)))
    Alınan Beğeniler
    1.319
    Verilen Beğeniler
    1.067

@*Sevgili*

Fikrinize saygı duymakla birlikte katılmadığımı belirtmek isterim. Eğer sağlığınız yerindeyse yanı cinsel açıdan bütün istekleriniz arzularınız ve bütün fonksiyonlarınız çalışır durumdaysa bence bir partnerle hiç ilişkiye girmemiş bir insanın, ilişkiye giren bunu yaşayan insanla arasında baya psikolojik ve karşı cinse yaklaşımında farklılıklar olduğunu düşünüyorum..
    Bunu gidermenin bir çok yolu var demişsiniz de ben bunun bir partner eşiliğinde olmadığı halde kendi kendine her zaman yapılan o durumun çok zevkli ve tatmin edici olacağını düşünmüyorum.
    Son olarak da şunu söylemek istiyorum cinselliği yaşayabilecek her insan bunu yaşamasını canı gönülden isterim çünkü karşınızda bir partner varsa cinsellik (seks) harika bir duygu.

Üye
    karapanter Avatarı

Gerçek Adı
    osman
    Son Giriş
    03.10-2023
    Saat
    14:45
    Yaşadığı Yer
    mersin
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Sokrates rumuzlu arkadaş göremediklerini yok sayman ilginç gelmedi bana göre bir kaçış gibi geldi gözünle her şeyi görebiliyorsan ne mutlu sana ....... ancak bilirsinki her şeyi göremezsin peki göremediklerin ancak var olan şeyleri nasıl kabul edersin mantık gibi duygular gibi sevgi gibi vs.

Üye
    sokr@t Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    _
    Alınan Beğeniler
    1.498
    Verilen Beğeniler
    1.123

@karapanter kaçış mı neyden kaçacağım ki monoton bir hayatı olan sıradan bir insanım tabii halime şükür bunu şikayet olsun diye yazmadım gırtlağına kadar günaha bulaşmış olsam hadi neyse sanki inanan ya da inandığını söyleyen herkes çok mu sütten çıkmış ak kaşık kimsenin bir şeyden kaçtığı yok sizin inanmanıza da bir sürü sebep sayılabilir o zaman ama hiç gereği yok isteyen istediğine inansın sevgi nefret duygular ne varsa artık bunların hepsi beyinle alakalı .

Üye
    albatros_070 Avatarı

Gerçek Adı
    mustafa
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    14:32
    Yaşadığı Yer
    karaman
    Alınan Beğeniler
    14
    Verilen Beğeniler
    11

Konuyu açan arkadaşın gördüğüm kadarı ile ortopedik bi engelli yok
    Ben omurilik felci ve evli birisi olarak yanıtlayayım evlilik öncesinde de aktif sayılacak bi cinsel yaşantım vardı
    bizim gibi hisleri sıkıntılı kişiler için birliktelikten ziyade ruhen doyum bi haz gerekiyor
    belki çoğu saçma bulacak ama ruhların birleşmesi gerekiyor çünkü fiziksel olarak his kaybınız ve orgazm olamama durumunuz varsa birlikte olmak çokta matah bişey değil o yüzden cinselliği kendimiz halledecek durumumuz yok çok sıkıntılı olan durum benim gibi olan engelli dostlarımdır kanımca

Üye
    karapanter Avatarı

Gerçek Adı
    osman
    Son Giriş
    03.10-2023
    Saat
    14:45
    Yaşadığı Yer
    mersin
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

inanıp inanmamak senin tercihin bunu sorgulamak bana düşmez ayrıca dediğin gibi kimse günahsız değildir. İnanmamıza sebep derken anlamadım yani sadece sunu belirtmek için yazdım gözünle göremediklerine de inan çünkü her şeyi görmemiz mümkün değil

Üye
    sokr@t Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    _
    Alınan Beğeniler
    1.498
    Verilen Beğeniler
    1.123

@karapanter meselenin gözle görüp görmemeyle alakası yok görmüyorum öyleyse yok diye bir şey yok ama görmesekte var diye de bir şey yok bilinmezlik var gerisi tahmin ya da inanç bu da kişiyi bağlar .

Üye
    hickimse Avatarı

Gerçek Adı
    cengiz
    Son Giriş
    03.12-2022
    Saat
    16:51
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Katılmıyorum. Bazı durumlarda bu ihtiyacı telafi edemiyor insan. Bi noktada psikolojiyi ve duyguları etkilemeye başlıyor. Kendi açımdan söylebilirim ki hayatımı etkiliyor olumlu-olumsuz anlamda.

@*Sevgili*

Üye
    *Sevgili* Avatarı

Gerçek Adı
    Melike
    Son Giriş
    02.10-2023
    Saat
    03:16
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    1.299
    Verilen Beğeniler
    1.063

''ABD de 17 bin 744 kişi üzerinde yapılan bir çalışmada, erkeklerin yüzde 15.2 si ve kadınların yüzde 26.7si geçen yıl seks yapmadığını; erkeklerin yüzde 8.7si ve kadınların %17.5i 5 yıl veya daha fazla zamandır seks yapmadığını belirtti.
    Araştırmada, seks yapmayanlar, cinsel açıdan aktif olanlara çok benzer mutluluk seviyeleri bildirdi.''

İnsanlar herhangi bir sağlık sorunu sebebiyle olsun, karşı cinsten bir arkadaşı olmamasından olsun, cinsel birliktelik yaşayamıyor olabilirler. Bilimsel olarak bakıldığında insanlar cinsel ilişkiye girmeden de yaşayabiliyorlar. Cinsel ilişki 'hayati' bir olgu değil yani. Bu yüzden ilk okuduğum başlık ''psikolojimiz bozulur mu? delirir miyiz'' cümleleri bana çok abartılı geldi. İnsan en basitinden kendine bir cinsel partner bulabilir, bulamıyorsa bu enerjisini başka konulara kaydırabilir, dikkatini farklı alanlarda yoğunlaştırabilir.

Üye
    Agah Payaslı Avatarı

Gerçek Adı
    mehmet
    Son Giriş
    29.09-2023
    Saat
    08:03
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    18
    Verilen Beğeniler
    5

Engellilerin cinsel hayatları konusunda yapılan eski bir röportajı hatırlıyorum. Sanırım sabah gazetesinde yayınlanmıştı. Konuyu meraktan mı soruyorsun yoksa yaptığın bir çalışma mı var @Danışan ?

Üye
    yesil_izmit Avatarı

Son Giriş
    28.09-2023
    Saat
    13:30
    Yaşadığı Yer
    Kocaeli
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    1

@aykut35

Selamlar,

kendi bildiğimce açıklama yapayım. Sonucta dini bir konu için fetva hatlarından bilgi almak daha dogru olur. Mastürbasyon gunahtır fakat sizi zinaya düşerecek bir duruma düşme durumunda günah olmaktan cıkar. Dediğiniz gibi evli değilseniz vucudun ihtiyacını bir şekilde gidermek gerekir. Fakat mastürbasyon zinaya düşmeyecek kadar izin verilmiştir. Yani her gün zinaya düşme riski olduğunuzu düşünüyorsanız her gün yaparsınız fakat bu işi keyfi yapmak gunahtır. Burada herkesin kendi tatmin noktasını belirlemesi gerekiyor. Kimisi için haftada bir mastürbasyon zinaya düşmesini engelliler kimisi için ayda bir yapmak kafidir.
    Dediğim gibi yine fetva hatlarından bilgi almak en doprusu olacaktır

Cevap dısında genel olarak fikirlerimi paylaşayım. Daha once iki evililik yaptım. Konu hakkında biraz bilgim var diyebilrim sanırım. Arkadaşlar ister engelli olun ister engelsiz cinsellik hayatın gerçeğidir. Tabi sadece cinsellikte değil sevmek aşık olmak birinin size değer vermesi ya da birine değer vermeniz hayatı güzelleştirir. Biz engelliler duygusal olarak ta eksik yaşamaya mahkum durumdayız. Bunda bir hayır vardır demekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Benim engelim gözlerimden bu nedenle dısarıdan bakıldıgında engelsiz bir görüntüm var. Tabi engelim duygusal ve cinsel olarak bana zarar vermese de hayatta zorluklarını cekiyorum.

Artık evliliklerde ve ilişkilerde duyguları ön plana almıyor. Üzülerek yazıyorum ama maddiyat her şeyin başı olmuş durumda. Bir arkadaşım yeni evlendi. Maddi durumuda iyi - dedimki eğer asgari ücretle calıssaydın ya da işsiz olsaydın evlenebilir miydin ? yok asla olmazdı bunu biliyorum dedi.

Herkes mutlu bir yuvam olsun ister. Ama kendine değer veren ve öncelikle sizin kişiliğini ön plana koyan bir eş bulmak bu zamanda çok zor. İnşallah herkes gönlünün prensini/prensesini bulur ne diyelim

Üye
    aykut35 Avatarı

Gerçek Adı
    Aykut
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    53
    Verilen Beğeniler
    67

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Selamlar,

yesil_izmit

sölemek istedim herşeyin fazlası zarardır o yüzden mastırbasyon yapmakta zararlıdır
    herşeyin tadında ve yerinde olması güzeldir
    ALLAH herşeyin bir ölcüsünü vermiştir onuda aşarsa insan kendinde zararı olur her daim o yüzden yerine göre yapmak iyidir evli olmayan birisi yada kız arkadaşın patnerin onuda kendi cıkarları icin insan yaparda oda günah
    konu nerden nereye gidiyor kısaca kardeşim evli değilse bir insan başka birisinle yapmak iyi degildir sonuclarınada katlanır insan

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Başlığın Etiketleri