ben taşkınlık yapmıştım ailem polis çağırdı polis zorla beni hastaneye yatırdı
ben hastaneye yatttığımda hiç çıkmıyacam zannetmiştim
ben taşkınlık yapmıştım ailem polis çağırdı polis zorla beni hastaneye yatırdı
ben hastaneye yatttığımda hiç çıkmıyacam zannetmiştim
Taşkınlıkta ne yapıyorsunuz?
@Ahmet T
Bende de aynısı oldu
selam arkadaşlar
-kronik şizofren % 80 ağır engelli bir kardeşim var annemle birlikte aynı evde ikamet etmekteler . hasta kardeşim 46 annemde 66 yaşında. yaklaşık 25 senedir şizofreni hastası
-mahkeme annemi vasi atadı 10 sene önce
-şuanda ilaçlarını kullanmayan ilaç yazdırmaya gitmeyen iğnesini olmayan hastamızı hastaneye götürüp tedavisini ve ilaçlarını kullandırmak istiyoruz talebimiz sadece hastamızı hastaneye ulaştırmak doktorun huzuruna çıkartabilmek ama bunu bi türlü bunu başaramıyoruz
- kaymakamlığa gittik , . sağlık bakanlığı 184 danışma hattını aradık oranın uzmanı bize geri dönüş yaptı onun söyledikelri yaptık yine bir sonuç alamadık , il sağlık müdürlüğüne gittik , sosyal hizmetlere gittik karakola gittik , savcılığa gittik , suh hukuk mahkemesine gittik , sosyal hizmetele gittik 183 den yardım istedik , cimere yazdık bi türlü bir sonuç alamıyoruz .
- işe ilk olarak sağlık bakanlığı 184 danışmayı arayarak başladım oradan uzman geri dönüş yaptı ve 112 den ambulans isteyin mahallenizdeki kolluk kuvveti karakoldan yardım isteyin dedi ambulansı çagırdık karakola gittik karakol bize yardım etmedi böyle bir hizmetimiz yok diyerek bizi karakoldan kovdu yazılı olarak talebimizi iletmek istedik kabul edilmedi dilekçe verme hakkımız engellendi hakarete uğradık ve karakoldaki 5-6 tane polis hepsi farklı tavsiye verdi kimi valiliğe git kimi savcılıga git kimi ilçe sağlık kuruluna git dedi ama dilekçemizi kabul etmediler
bunun üzerine ilçe emniyete gittim oradanda bir sonuç alamadığım gibi orasıda yazılı olarak meramımı anlattığım dilekçemi kabul etmedi çok ısrar etmemem gerektiğini ve dilekçe filanda almayacaklarını iletip beni gönderdiler
-bunun üzerine kaymakamlığa gittim özel kalemi konuyu karakolun çözeceğini tekrar karakola gitmem gerektiğini söyledi ama gitmedim çünkü tekrar karakola gitsem dayak yiyeceğimden eminim neyse sağolsun kaymakam ozel kalem farklı bir seçenek sundu ilçe sağlık kuruluna git dedi oraya gittim onlarda bana sulh hukuk mahkemesine gitmem gerektiğini söyledi
-sulh hukuk mahkemesine gidip dilekçe verdik ne zaman sonuçlanır bilemiyorum
-onun sonuçlanması uzun sürer beklemeyin dedi sağlık bakanlığı 184 hattı nöbetçi savcılığa gidin dediler nönetçi savcılığa dilekçe verdim savcı saolsun dilekçemi kabul etti fakat bu işlemi yapmayacagını aile mahkemesine gitmem gerektiğini söyledi sağlık bakanlıgı 184 onlar hukuk bilmez yanlış yönlendirmişler dedi sen aile mahkemesine gidip ordan karar çıkartacaksın dedi
-sosyal hizmetlere gittim onlarda aynısını karakoldan yardım alın dediler
- bu sefer 184 kendisi ambulansı çağırdı karakol ilede biz konuşuruz dediler ambulans geldi fakat 184 ulaştığı karakol yine gelmedi ambulansda hastamızı almadan adeta kaçtı gitti
-arkasından 184 danısma hattı yetkilisi biz size yanlış ilgi vermişiz kolluk yardımı alabilmeniz için sulh mahkemesinden karar çıkartmanız gerekiyor dedi. veya valiliğin izni olursa onu beklemeden yardımcı olurlar dedi
-e devlete konuyu yazdım henüz cevap yok
-bir tek gitmediğim yer valilik makamı kaldı . Ankara valisi umarım bana yardım eder tek umudum siz kaldınız sayın valim
-şimdi düşünüyorumda asıl hasta olan toplum olarak biz normal insanlar mı yoksa gerçek hastalar mı bunu sorgulamamak elde değil . bütün bu çaba kendi isteği ile hasteneye gitmeyen ve hastalığı alevlenmiş olan iğnesini ilacını kullanmasını sağlamak istediğimiz hastamız için. çünkü ilaçlarını kullanmaz ise kamusal alanda herhangi bir kişiyede rahatlıkla zarar verebilecek bir potansiyele sahip yani toplum için risk oluşturuyor.
ama malesef bütün kurum ve kuruluşların kapısını çalmamaıza rağmen yardım alamıyoruz
-insan bazen düşünüyor şizofreni hastası şunu yaptı bunu yaptı şu suçu işledi bunu öldürdü diye gazetelerde haber okuyoruz aslında belkide bunların çoğu önlenebilir ama bu şekilde değil. hiçbir kurum elini taşın altına atmıyor bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı yapıyor
-pazartesi ilk işim valiliğe gitmek hiç umudum yok ama belki vali bey önüme kırmızı halı serer makamında beni karşılar gerekli ilgi ve alakayı gösterip bana yardımcı olur![]()
-bunları sizlerle paylaşmamın sebebi başımızdan geçen tecrübeleri farklı insanlar okusun aynı dertden muzdarip olan kişilere yararı dokunsun
-farklı fikirleri ve çözümleri olan arkadaslarda lütfen yorumlarda yazsın
@doğudan
Ne diyeceğimi bilemedim şunu yap diyeceğimin çok daha fazlasını sabırlı yapmışsınız.
Herkes özellikle emniyet başından savmış.
Hastanızı kandırarak hastahaneye götüremezmisiniz?
Veya saldırganlık yaptığında polisi arasanız saldırganlık ve zarar verme olduğunda adli bir vaka olduğu için polis gelmek zorunda karakolu değil ama 155 polis hattını karakol uğraşmak istemez 155 aradığınızda ses kaydı olduğu için yokuşa süremezler zarar veriyor bize bir şey olursa sorumlusu sizsiniz gibi konuşsanız.
Aklıma başka bir şey gelmedi.
6 yıldır şizofren tedavi gören bir oğlum var onun için sizi çok iyi anlıyorum.
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.