25 Senedir ilaç kullanıyorum kardeşinin şeyi bi kurusun bakıyım...
25 Senedir ilaç kullanıyorum kardeşinin şeyi bi kurusun bakıyım...
@zaferim34
Ilac kullanmasi birsey degil duzelme olur mu
İlaçlarını düzenli kullanırsa zamanla iyileşir
Net olarak birşey demek çok mümkün değil. Belki iyileşir belki kısmi iyileşir. Belki daha kötüye gider. Bunu kim bilebilir ki. Zman gösterecek.
Başağrısı mı bu.. bi tablet ilacınan iyileşsin.
Doktor sizofreni olur dedi daha da moralimizi bozdu
@zaferim34
Bir tabletle iyileşir demiyoruz.. İlaçları düzenli kullanırsa zamanla iyileşir ...
@Sunshineee1
ben de şizofrenim. Bunda moral bozacak bir durum yok. Biraz zaman alır tedaviye yanıt vermesi ilk başta zorlanabilir. Ama belli süre sonra stabil hale gelir. Sosyal faaliyetlere katılsın TRSM gibi kurumlara gitsin. İyileşme konusunda karamsar olmayın
@Sunshineee1 Senin bozuk moralin olduğu gibi kardeşine yansır... Önce moral...
İlaçtanmı durgun oldu bende olmuştum hastalık belirtileri kaldım ilaçtan sonra eğer yan etkiler olursa akineton istesin doktordan canlandırır moreli düzelir
@Sunshineee1
Şizofreni olursa 1 kişi ve etrafında döner (aile) doğruyu söylemek gerekirse en kötülerinden birisidir (şizofreni)
Bendede var::
☆Şizo Affektif Bozukluk
☆Obsesif Kompulsif Bozukluk
☆Asperger Sendromu
MUTLAKA DÜZELME OLACAKTIR:
10 YIL ÖNCESİ=Ben sağıma soluma bile bakamazdım. Psikolojikmen rahat da değildim, stres de yüklüydüm ben. Sokağa çıkmaya korkardım bildiğin.
10 YIL SONRASI= FULL TİME olmasada şimdi çalışabiliyorum belkide ilaçlar sayesinde bu. En azından başkasına muhtaç olmuyorum. 3 yıldırda kamu kurumunda HİZMETLİ olarak çalışmaktayım ben.
Ilactan boyle olabilir mi doktor hastaliktan dedi. Ihasta oldugu anlasiliyor yani. Ilacida degistirmiyor. Siz duzeldiniz mi
@Sunshineee1
Ben istediğim kadar kontrol altına aldım. TABİKİ DE İLAÇLARLA OLDU BU ŞEKİLDE.
ŞİMDİ HERŞEY BENİM İNSİYATİFİMDE.
ABİLİFY 30mg
PAXERA 60mg
REXAPİN 20mg
DİDERAL 40mg