@chesterrr
Valla konuşmayıp sadece bakıyorsa hepsine aynı düşünüyorum bende mavi gözlüyüm felan aynı şekilde onlara bakıyorum birinin ayağını kırdım![]()
Bize/Bana misafir gelmesi bile sakıncalı bir durum. Misafirlerin yanındada duramam. Tek başıma rahatım ama. Hep yanlızmı kalacağım ben.
Hemen hemen 20 yıl olmuştur. Genellikle panik halinde insanlardan korkmaya ilaçlarla çare bulabilirmiyim ve bunun nedeni nedir?
Kullandığım ilaçlar:
Ozaprin_10mg
Abizol_30mg
Lustral_50mg
@chesterrr
Valla konuşmayıp sadece bakıyorsa hepsine aynı düşünüyorum bende mavi gözlüyüm felan aynı şekilde onlara bakıyorum birinin ayağını kırdım![]()
Dideral diye bir ilaç var Sosyal Fobiye iyi geliyormuş.Doktoruna danış sana yardımcı olur.
@Vtecll
Nasıl bir ilaçki? Etkileri nasıl oluyor?
İlacı sadece doz ayarı için bölün ve 1 bardak suyla birlikte yutun.Mide rahatsızlığı yapmadığından aç veya tok karnına içilebilir. Sadece her gün aynı düzende almaya gayret edin.Unutulan dozun üzerinden fazla zaman geçmediyse vakit kaybetmeden için. Atladığınız dozu dengelemek için iki dozu bir arada kesinlikle almayın.Etkisini zayıf ya da güçlü bulursanız doktorunuza danışmadan sakın dozu artırmayın veya azaltmayın.İlacı kendinizi iyi hissetseniz dahi reçete edildiği şekilde kullanmaya devam edin.Doktorunuzun bilgisi dışında ilacı aniden kesmeyin veya tedaviye ara vermeyin. Ciddi göğüs ağrısı ve kalp krizi riski doğurur.İlaçtan verimli ve güvenli bir şekilde yararlanmak için doktorun talimatına muhakkak uyun.İlacın etkisinin ölçüleceği kan testleri randevularını ihmal etmeyin.Doktorunuzu kullandığınız ilaçlar ve mevcut rahatsızlıklarınız hakkında bilgilendirin.
BANA BU İLAÇ PEK GÜVENLİ LİMAN DİYE GELMEDİ.
Valla prospektüse bakarsan kimi anti-depresanlarda %1 oranında intihar vakası yazıyor.Bu ilaç kortizol yani stres hormonunu dengeleyerek çalışıyor.Yani sosyalite sırasında daha rahatlamış hissettiriyor.
ınsanları qözünde büyütme bence...kimki onlar....😹😹😹
Anladığım kadarıyla kamuda çalışıyorsun. Eğer böyleyse bırak insanları. Ne güzel işte atanmış çalışıyorsun. Bak bizim halimize, 2 yıldır bekliyoruz. Ben senin yerinde olsam hiçbir şeyi sıkıntı etmem...
@İstorika
Neredeyse 20 yıldır bu şekildeyim ben.
İnsanların yanında Panik haldeyim sadece bunun çaresini arıyorum arkadaşım. Daha başka sorun yok.
Şabanın vardı filmi banamı baktın lan diyo he sana baktım diyo hangi gözünle baktın diyo şu gözümle baktım diyo biçakıyo havalarda😆😆😆
@ayDÜNYAvazo
Sosyal fobiksin kaçarak olmaz daha çok korkacan insansız biyer yok sevdiğin hobilere gidiver konuşur alışırsın insanlra
Bu tamamen psikolojik bir "arıza" bunu nasıl düzeltebilirim diye "çare" arıyorum doğrusu.
@Pluvia
Evet "fobiklik" var bende. Bi türlü bunu yenemiyorum ben.
Insanlara güven olmaz en güzeli yanlızlık dandik adam çok piyasada
Elalem sorunu da olabilir aslında. Tıbben terimi nedir bilemem. Çünkü tanıdıklar sorgular, yargılar, yetmezmiş gibi herkese yayar.
Dışarıdaki insanlar böyle değil, sadece yanlarından geçip gidersin. En fazla bir merhaba, iyi günler vs.
@GaribanÖğretmen
Dediğin "mantıklıca" insanların yanında stres oluyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum, işte o an içimde korku oluyor panik gibi birşey bu işte.
Onceden yasadigin olaylar var ise insanlarla ister istemez seni tetikleyebiir. Bende oyle oluyor . eskiden asiri kalabalik bir cevrem vardi simdi bakkala bile gidemiyor zor iletisim kuruyorum