Seninle arkadaş olmak isterdim @Ahmet T forumda uzun zamandır geziyorum ve senin kadar fantastik dünyada takılanı görmedim . Hap yutmadan halisinasyon görüyosunİnsanın böyle bi arkadaşı olması lazım çok eğlencelidir senin muhabbetlerin
![]()
Seninle arkadaş olmak isterdim @Ahmet T forumda uzun zamandır geziyorum ve senin kadar fantastik dünyada takılanı görmedim . Hap yutmadan halisinasyon görüyosunİnsanın böyle bi arkadaşı olması lazım çok eğlencelidir senin muhabbetlerin
![]()
Arkadaşlar çok iyi bir gözlemci olmaya çalışın.Normal insanlar ne giyer,ne yer,ne dinler,ne okur,özbakımını nasıl yapar,nasıl para kazanır,ideolojisi nedir hepsini inceleyin ve hayatınıza uyarlayın.Bundan 3 sene önce sorsalar Kuran’dan uzak durun derdim ama bu yolu denemiş ve tövbe haşa onaylamış biri olarak Kuran okuyun derim.Ama bir Arap gibi yaşamayın.İnanılmaz faydasını göreceksiniz.İnanç olmayınca insan hakkaten sapıtıyor.Ama islam insanı en kusursuz versiyonuna güncelliyor.Nefs çok önemli insan nefsinin kurbanı olunca yanlış yollara sevk oluyor.Ve devinimsizleşiyor.Mesela oruç o kadar manidar ki kendimden biliyorum önceden hemen acıkırdım ve işi gücü yarıda bırakıp yemek yerdim bunu insülin direnci yapıyor.Şimdilerde sürünecek kadar acıkmadıysam işimi bitirmeden yemeğe geçmiyorum.Mesela’’boş duranı Allah sevmez’’ diye bir söz var boş bir kafa şeytanın çalışma masasıdır hakkaten öyle vesvese dedikleriniz de bu yüzden kendimize meşgale bulmalıyız ve hayal kurmalıyız.Hayal olmayınca insan motive olamıyor.
@Vtecll çok haklısın aga ama işte her insanın ufku açılmıyor göremiyor bende %0 dım ihtimal bile vermediğim şeyler gerçek oldu. Bende bişeyler değiştiyse değişmiycek kimse yok o kadar 0dım. Allah de gerisini bırak demişler. İnşallah böyle yapıcaz bizde.
Normal insanlar mı ??? tabire bak sanki arkadaşlar uzaylı .
Bu bir hayal ve seninde yapman gereken hayalini gerçekleştirmen. ilaç tavsiyesinde bulunanlar ve hastalık yakıştırması yapanlar da kafanı karıştırabilir. Cinleri değilde senin için somut bilgiler veren, seni geliştiren konuları araştırabilirsin.
yoksa bu düşüncelerle sadece merdivenle üst kata çıkarsın.![]()
vesvese kısaca aklından gecen ama senden olmadıgını bıldıgın kotu dusuncelerdır. kasıtlı maksatlı kotulukler ıse sendendır. Mantıksız dusuncelerde hastalık belırtısıdır. Sende hangsı var Bunları artık sen ayırt et (:
@chesterrr
konuşma konusunda özürlüyüm
elindeki imkanlar dahilinde biraz uğraş ve hobi edinerek bunun üstesinden gelebilirsin örneğin yapboz yap mesela yada sesli kitaplar var artık onları dinleyebilirsin video izleyebilirsin uzay çağında yaşıyoruz internet denen dünya var elinin altında basit oyunlar oynayabilirsin yeter ki iste dilersen sana 1000 parçalık puzzle hediye edebilirim
@Ahmet T konuşma konusunda özür değilsin gayette güzel konuşuyosun. Sadece algılama mekanizmanda problem var gibi. Aynı devrelerden ben geçtim seni çok iyi anlıyorum. Ama sen benim kadar net görüyo musun bilmiyorum ben %99 görüyorum. Geleceğimi görme oranım ise %50 yani ben ne olurum bilmiyorum güzel hayallerim var tabi bekliycez görcez.
Bak sana bişey diyim mi. Hayat kafayı yemeye çok müsait aslında. İnanılmaz müsait çünkü insanın varlık sahnesinde olması. Bir yaratıcı veya kendiliğinden olsun nasıl olursa olsun var olması çok saçma zatenBenim bi lafım var. Dünya kaygandır yani hadi işe gideyim kafe tv pc aile kurayım gezeyim falan derken hiçbişey anlamazsın. Kimse hiçbişey düşünmüyo. Biz çok düşünüyoruz
![]()
kendini insi şeytan zanneden var mı ?
@sokrates Normal kelimesi normdan türer.Norm ise değer demektir yani toplum değerleri buna uyduğun zaman normal uyamadığında anormal olursun
Arkadaşlar kendimi bazen bu dünyadadan olmadığımı makina olduğumu yasa melek olduğumu düşünüyorum yada insanların benim hakkımda düşündüğünü düşünüyorum ben BİPOLARım bu arada bu hep var aklımda bu neden oluyor sizce
Ve zamanla insanlardan kaçma nefret eme sese tahammül edemiyorum artık en basit günlük işlere bile katlanamıyorum genedlde böyle hastalar için şizofren diyorlar sen BİPOLAR değilsin diyorlar ama tam bir BİPOLAR gibi yaşıyorum. Bilgisi olan var mı acaba arkadaşlar
@sokrates aklımda o sorduğun soru ama doktorum izinde o yüzden gidemedim ama bu hafta gidicm Allah nasip ederse bilgi vercem size
Aklından geçen düşüncelerin gerçekleştirmek istediğin hayallerinin olma ihtimali var. Eğer birşeyi istiyorsan gerçekleştirmek için de çaba göstermen gerektiğini bilmek zorundasın.. kafanda bu düşüncelerin çok olmasının nedenine gelirsek boş durmak ve birşeylerle ilgilenmemek tek neden bu. Atalarımız işleyen demir pas tutmaz demiş.
Eğer bedenin birseylerle meşgul olup yorulursa beyninin çok düşünmesine ve beyin yorgunluğunun meydana gelmesine engel olur ve aklen bu düşüncelere çok dalmazsın..
Mesela kitap okuya bilirsin emin ol çok faydası oluyor
Düşüncelerine gelirsek psikolojik mi vesvese mi bunu sen ayırt etmelisin.
1. Psikolojik ise doktora gidip ciddi bir destek ve tedavi almalısın.
2. Vesvese ise vesvesenin ne olduğunu araştırıp vesvesenin mahiyetini öğrenmelisin ki bediüzzaman said nursi. Hz'leri vesveseyi çok iyi tanımlamış.
EY MARAZ-I VESVESE İLE MÜPTELÂ! Biliyor musun, vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer; ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür; küçük görsen küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder.
Şeytan insanları taciz edip aldatmak için, önce vesveseyi kalbe atar, eğer kalp o akla ve hayale gelen şeyi kabul etmez ise, şüpheden şetme dönüşür, yani çirkin bir hayale döner. O hayalde edep dışı bazı pis ve çirkin hatırlatmaları yapar, amaç kalbi ümitsizliğe düşürmektir. Vesveseli adam telaşa kapılıp der ki; "Eyvah kalbim Allah'a karşı edepsizlikte bulunuyor.", bu halden müthiş bir heyecan ve endişe hissetmeye başlar. Bu halden kurtulmak için, Allah ve din hakkında düşünmemeyi ve gaflete dalmayı çare zanneder ve şeytanın istediği tuzağa düşmüş olur.
Bu halden kurtulmak çaresi ise şudur; senin aklına ve hayaline gelen şetim değil belki hayaldir, oysa tahayyülü küfür küfür olmadığı gibi, tahayyülü şetim dahi şetim değildir. Yani küfrü hayal etmek hayalde incelemek küfür olmadığı gibi, pis ve çirkin şeyleri hayal etmek de pis ve çirkinlik sayılmaz. Zira mantıkta; hayal etmek hüküm değildir, çirkinlik bizzat işlenir ve kabul edilirse hüküm olur. Nasıl sen hayalinde birini öldürmeyi planlarsın; ama tatbik etmezsin, sana hayalinde planladın diye kimse ceza vermez. O aklına ve hayaline gelen pis ve çirkin haller senin kalbinin ürünü olmadığının en büyük delili, senin o pis hayallerden rahatsız ve üzgün olmandır, o pis ve çirkin hayaller senden değil, belki kalbe yakın olan şeytanın makamından sana üfleniyor. Şeytanın asıl hedefi kendi yaptığı pis ve çirkin hayalleri senin kalbinden çıkmış gibi sana yutturup seni gaflete atmak ve huzurdan kaçırmaktır.
Kusura bakma biraz uzun oldu rabbim sana güç kuvvet ve işlerinde kolaylık versin maddi manevi ve psikolojik şifalar versin amin
Selam ve dua ile
Vesselâm...