@Koalaaa Şimdi arabeske bağlamayalım 🙂 gün doğmadan neler doğar umudunu yitirme çözüm odaklı bakmaya çalış.
@Koalaaa Şimdi arabeske bağlamayalım 🙂 gün doğmadan neler doğar umudunu yitirme çözüm odaklı bakmaya çalış.
@tapasya
Konu aslında evlilik değil birisiyle sevgiyi karşılıklı olarak paylaşabilmek fikrimce evlilik bir kurumdan ibaret ama sevilmek ilgi görmek ayrı bir cennet bunu istemeyende yoktur
Başı bağlanmak diye bir deyim vardır eğer evlenmezsen bazı haklardan mahrum kalıyorsun.Örnek veriyorum partnerin başka biri ile zina yaptığında hukuk nezdinde hakkını arıyamıyorsun,tazminat davası açamıyorsun.Ya da eşin terketti ‘’kayıp ilanı’’ veremiyorsun.
Ben sadece evlilik hakkında düşüncelerimi söyledim hastalıkla ilgisi yok çevremden de örnek verdim evet zaten ruhsal olarak insanlara ön yrgılar maalesef toplum olaraktan sevmek sevilmek güzel duygular elbette ama bir gerçek var inanın oda şu evlilik için acele etmeyin.. Zaten velilerin çoğuda mutsuz ☺️☺️
Bu tarz hastaların en büyük şifası Allaha yakın olmalarıdır. Kafayla konuşmak yerine Allah adamasıdır kendini.![]()
bazen kabul ederler bazen etmezler,örneğin ben..
@Vtecll
Ne çözümü kardeş millet bizim yaşımıza gelene kadar kendine harem kuruyor bizde kendimizi böyle avutuyoruz işte
@Niloya
Bir kuru ekmek bir hırka ritüelini ben de yapmıştım, cahillik işte, tasavvuf kitabında okuduğumu yapmıştım, o kadar zayıflamıştım ki açlıktan ölebilebilirdim.
@true blue
İlk aç kalışında aydınlanmalıydın halbuki![]()
@selda*
Eremedim hocam, ama bendeki hastalık bundan değil, daha öncede vardı, aslında hastalığım beni bu ritüele sürükledi, sıkıntılarım geçecek zannettim.![]()
@true blue
Umutsuzluk ve çaresizlik işte insana böyle şeyler yaptırabiliyor, beni de küçükken hacıya-hocaya götürmüşler belki iyileşirim diye...![]()
Kabul etmezler, biri de sen hastasın derse inkar ederler. toplum da şizofren olduğunu bilmeyen çok hasta vardır mesela. Dr. giden birine bile Dr. direk sen şizofrensin demez. şizofrenin de kendi arasında sınıflaması vardır.
bende bazı zamanlar bir kabul ediyorum bir zamanlar hasta değilim herşey gerçek diyorum