@kaderimsee çekerim..
korku oluyor mu? ölüm korkusu gibi? panik atak gibi duruyor
S.aleyküm arkadaşlar,
Yaklaşık bir senedir rahatsılığımın ne olduğunu bulmaya çalışıyorum ama bulamıyorum?
Uykudan uyanınca sanki kalbim nabzım gözlerimde elimde bacaklarımda atıyor? o titremeyi hissediyorum ve bu 20 25 dk sürüyor..
Anlamsız bir korku, terleme,üşüme de eşlik ediyor ve kendime gelene kadar çok çabalıyorum..
Defalarca dr a gittim, anksiyete dendi ilaç yazıp gönderdiler ama hiç faydası olmadı.
Not: Annemi kaybettikten sonra oldu bu rahatsızlık.
Bana bu konu da yardımcı olabilirmisiniz?
ALLAH a emanet,
@kaderimsee çekerim..
korku oluyor mu? ölüm korkusu gibi? panik atak gibi duruyor
@fringe anlamsız bir korku, geçeceğini biliyorum ama kendime gelmekte zorlanıyorum.
Peki ne yapmam gerekiyor, bu durumdan çıkmak için?
Uzman değilim ama bizim ailede bolca görüldüğünden panik atak gibi sanki... hatta kuzenim yaşadığında acillik oluyor, bir serum (sanırım sakinleştirici) veriliyor, sonrasında hiçbirşeyi yok.
Başınız sağolsun.
@selda* ALLAH razı olsun.
Ne yapmamiz gerekiyor acaba ya? Siz ne gibi yollara basvuruyorsunuz? Yeğeninize de ALLAH şifa versin.
Genel de panik atak bir travma yaşadıktan sonra mı belirginleşiyor acaba?
@kaderimsee çekerim..
anne ni kaybetmişsin bu çok büyük bir travma.
nedeni bu olabilir.tabi doktor ne derse o
Bizimkileri Korkular ve stres tetikliyor, mesela uçak seyahati, bir ölümün yaşanması, bir tartışma gibi. Hap kullanıyorlar sakinleşmek için. Ancak adını paylaşmam doğru olmaz, sizinki de zamanla geçecektir. (Anne- baba kaybı bence travmatik bir olay kabullenmesi zor bir süreç)
Merhaba sabah o anınızda şeker ve tansiyon değerleriniz nasıl acaba..Bir de kullandığınız ilaçlar varsa yan etkilerine de bakmalı..Geçmiş olsun
@parzanda ilaçlarım 10 senedir ayrı.
Bir tanesi karaciğer değerlerimi bozmaya başladı.
Şekerim yok biliyorum..
Tansiyonum da sorun yok diye biliyorum..
Kalbiniz ile ilgili doktora gidip Ajmaline testi talep edin. Brugada testi sonucu isteyin.
Brugada genelde uykuda tepki veren kalp hastalığıdır çok nadir görünür.
Bende var bu sendrom uykuda kalp sorunları yaşıyorsun ve uyanınca bir mühlet devam ediyor.
@Sardonyx35 kalbime baktırdım, dediğiniz testleri yaptımı bilmiyorum.
Ama cihazla dinledi kalbimi 24 saat.
Gece 3 te ve gündüz 4 5 gibi duraksama yaptiğını kisa süreli olduğunu ve bir üst saglık kuruluşuna sevk verdi.
Oraya gittim yine dinlediler yine aynı dr un söylediği pil için erken daha dedi.
Stressiz bir hayat kurmalısın dedi bana.
Ama bu mümkün deil?
Panik atak artı kaygı bozukluğu uyku apnesi annemde öleydi
Uykı apnesini araştır birgün labatatuvarda yatuyın
bir de guatr değerlerinizi ölçtürsenize kan tahlili verip o da titreme ve çarpıntı yapıyor