Bunu neden yapamıyorsun ? Bunu kendine sordun mu ?
Bunu neden yapamıyorsun ? Bunu kendine sordun mu ?
1.Insanlarla göz temasından neden kaçıyorsun.
2 .insanlara değil önce kendine değer ver kendi kıymetini bil ve hic kimsenin senden değerli olduğunu unutma kendini mutlu etmeye bak öncelikle kendini düşün kendi içinde kendini bulabilirsen yani kendi kendini mutlu edip değer verebilirsen o zaman insanlarla diyaloğa girebilirsin.
İnsanlara ilgi alakadan önce kendine ilgi ve alaka göster
UNUTMA SEN ÇOK DEĞERLİ BİRİSİN :-)
Benimde bu ara fazlasıyla yapmak istedigim şey bu. Lanet olsun boyle insanlığa dedigim karekterleri tanıdıkça.
@incisel
A sosyalim, sosyallikten korkuyorum belkide kaçınıyorum, neden göz teması kurmadığımsada bunu bende bilmiyorum, insanların yanından göz teması kurmadan geçiyorum, nedense yüzüm hep yerde. KENDİME ENGEL OLAMIYORUM.
BELKİDE EN KÖTÜSÜ BUNLARIN FARKINDA OLMAK(insan o zaman daha çok acı çekiyor)
@ayDÜNYAvazo
Sendeki negatif belirtiler fazla galiba. Sosyal ortamlara girmeye çalış. İmkanın varsa kurslara (gitar vs) gidebilirsin...
Sosyal Anksiyete bozuklugunu gösteriyor söylediğin rahatsızlıklar.
Anti depresan kullanıyor musun ?
Antipsikotik bunları tedavi etmez çünkü.
Bence alimli guzel olmaya calis biri bulur seni tedavi eder zaten:-)
@fluo
Edemiyor doğru dersin. 8 yıldır tedavi oluyorum. Çokta bir işe yaramadı doğrusu. Böyle şeyleri tedavi edemen.
Sürekli insanlardan kaç işin yoksa. İnsanlarla muhabbet sohbet yapamama.
Çok zor bir durum gerçekten Rabbim yardimcimiz olsun sosyal aktivite de azaldı bu zamanda umarım düzelir hayırlısı ile
Çok zor benim için hemen hemen 20 yıldır insanlardan özelliklede tanıdığım insanlardan kaçıyorum. Bu konuda ilaçlarla düzelme olmadı hiç. 8 yıldır düzenli ilaç kullanmama rağmen bu böyle hep.
@ayDÜNYAvazo
Peki, çevrende ki insanlar seninle iletişim kurabiliyor mu?
İletişimi tarif edebilir misin, nasıl bir şey bu iletişim dedikleri?
Diğer insanlarla iletişimim çok kısıtlı buna akrabalarımda dahil. Ben bunun farkındayım ama elimden bişey gelmiyor.
Şunu bile bilmiyorum iletişim adına: Acaba ben diğer insanlarla iletişim kurmak istiyormuyum yoksa iletişim kurmak istemiyormuyum.
Peki şöyle bir hayalin var mı ? Alıp başımı gideyim tek başıma bir yerde yalnız yaşayayım. Kimse bana karışmasın, ben kimseyle muhatap olmayayım, ömrümü burada yalnız başıma geçireyim
@deco53
10 / 12 yıl önceleri böyle düşüncelerim vardı 8 buçuk yıldır ilaç düzenli ilaç kullanmaktayım.