TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 4 1234 SonSon
Toplam 46 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Limooon Avatarı

Son Giriş
    11.05-2022
    Saat
    15:42
    Yaşadığı Yer
    Neptün
    Alınan Beğeniler
    72
    Verilen Beğeniler
    72

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Ağır bedensel hastalığı olan bir insanın bile bir saygınlığı ve insanlarla ilişkisi varken. Bizim gibi psikoz ve depresyon hastalarının ne bir arkadaşlığı nede sağlıklı bir aile kurma durumu var. Bizde iyileşemiyoruz. Sadece tüketiyoruz hiçbişey üretemiyoruz. Sadece acı çekiyoruz. Açıkçası benim bir umudum bile yok. Dini yöndende zayıfım.
    Merak ediyorum bizi neden acı çekmeye mecbur bırakıyolar. izlemekten keyif mi alıyorsunuz devlet büyükleri !!

Geçen bir video izledim youtube da var bakın. Sinopta adam kendini canlı canlı yakıyor milletin arasında. Söndürüyolar kurtuluyo biraz yanıkla. Takım elbiseli bi adam da çıkıyo azarlıyo bu kendini yakanı. Dışardan herşey herkese kolay geliyo.
    Artık bizi anlayan birileri olmalı toplumlar gelişmeli. Daha bizim ülkemizde bedensel hastalıklara bile ötenazi yok. bizim hiç şansımız yok..

Üye
    hozgul Avatarı

Gerçek Adı
    Hakan Özgül
    Son Giriş
    28.09-2023
    Saat
    20:43
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.276
    Verilen Beğeniler
    761

Zaten Değerlendirdiniz! 2
    Çok doğru, ötenazi her ne olursa olsun Türkiye yasal olarak kabul görmesi mümkün olmayan ve olmayacak bir taleptir, bu bilenen bir gerçeklik.

Bu hususta şu sorunun tartışılmaya ihtiyaç vardır diye düşünüyorum: Ötenazi talep edenlere, gerçekten her türlü insan haklarından yararlanması sağlansa, ayrımcılığa maruz kalmasa yine de bu talebi sürdürür müydü? Ötenazi talep edenlerin önüne gerçekleştirilebilir hedefler ve amaçlar konulabilir mi?

Üye
    White Wolf Spirit Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    FORUMDAN GİTTİ.
    Alınan Beğeniler
    586
    Verilen Beğeniler
    479

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    kardes ben şizofren hastasıyım yuzde altmıs besde engellıyım ama senın gıbı dusunmuyom kendını dıne ver namaz kıl allahtan gayrısını umursamaz ıc huzurunu yakalarsın zaten ruhsal boslukta kalma kımın ne demıslıgı bıze nasıl baktıgıda onemlı degıl onemlı olan allah katında ne oldugumuz.

Yasaklı Üye
    marangozz Avatarı

Gerçek Adı
    mehmet
    Son Giriş
    07.12-2019
    Saat
    19:11
    Yaşadığı Yer
    Adana
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    32

Geçmiş olsun Rabbim İman nasip etsin

Askıda Üyelik
    deathless Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    yalnızlar bulvarı
    Alınan Beğeniler
    506
    Verilen Beğeniler
    241

bir ülke de insan hakları ihlalleri hükümetler tarafından gözetilse ötenazi tarihe karışır bence!

Askıda Üyelik
    Prens Ernak Avatarı

Son Giriş
    27.02-2023
    Saat
    13:52
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    498
    Verilen Beğeniler
    1.189

@Limooon hocam ötenazi:

İspanya’nın da ötenazi hakkını kabul etmesiyle birlikte gözler yasal olan diğer ülkelere çevrildi. 2001’de Hollanda, 2002’de Belçika, 2009 Şubat’da da Lüksemburg ötanaziyi yasalaştırdı. Dünya genelinde ise Almanya, Kanada ve ABD’nin Washington, Oregon, Montana ve Vermond eyaletlerinde de aktif ötanazi uygulanabiliyor.

https://www.hurriyet.com.tr/galeri-o...e=DonanimHaber

Ötenazinin serbest olduğu yabancı bir ülkeden kabul alabilirsen Türk hukuku senin ötenazi hakkını engelleyemiyor:

Ötanazi tartışmaları Türkiye'nin gündeminde de kendine yer bulurken trafik kazası sonucu omurilik felci olan resim öğretmeni Tuğrul Cankurt'un ötanazi isteği İsviçre'deki bir klinik tarafından kabul edildi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Cankurt'u bu talebinden vazgeçirmeye çalışıyor.

https://www.cnnturk.com/2009/yasam/d...e=DonanimHaber

Ben de %45 psikotik hastayım, göz felci ile birlikte sanrılar korkular hayaller nüksediyor, ve sık sık olmaya başladı, ciddi ciddi ötenaziyi düşünmeye başladım, param var, ilk önce avukata gidecem bana mesela Almanya'dan ötenazi için yer ayarlamasını isteyecem, bordo pasaport ile çıkarım herhalde, şu an bu düşünceler ile uğraşıyorum bakalım ne yapacam

Üye
    emreden Avatarı

Son Giriş
    Dün
    Saat
    23:38
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    20
    Verilen Beğeniler
    3

hmm ötenazi ? bende şizofren hastasıyım ama ötenaziyi düşünmedim %45 te benimkisi ilaçlarımı düzgün kullanınca problemlerim yok denecek kadar az. bence bu canı ALLAH verdi ALLAH alır benim düşüncem zaten sizofrenler fazla yaşamıyor çok ağır ilaç kullandığımız için ALLAH bir ömür vermiş iyisiyle kötüsüyle yaşayacağız geçmişte çok çile çektim ama şimdi çok şükür

Üye
    (Gölge) Avatarı

Gerçek Adı
    Kibar feyzo
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Kuşadasi
    Alınan Beğeniler
    551
    Verilen Beğeniler
    805

Üye
    Limooon Avatarı

Son Giriş
    11.05-2022
    Saat
    15:42
    Yaşadığı Yer
    Neptün
    Alınan Beğeniler
    72
    Verilen Beğeniler
    72

@true blue psikozdan bu hakkı elde etmen çokçok zor. profiline bakıncada kendini idare edebiliyosun gibi gözüküyo. yani hiç uğraşma bile derim. Zaten intihara gerek yok ben kaçkere ucundan döndüm bişeyler değişebiliyo gerçekten. Belki yaşarsan güzel bi hayatın olmıycak ama birilerine bir yararın olur başkasının sana ihtiyacı vardır... Aile durumlarını bilmiyorum zaten o mevzuları hiç konuşmaya bile gerek yok...

Askıda Üyelik
    Prens Ernak Avatarı

Son Giriş
    27.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    498
    Verilen Beğeniler
    1.189

@Limooon

Hocam psikozdan hakkı elde etmen zor derken ötenazinin olduğu ülkeden kabul mü alamam, birinden alamazsam diğerine başvururum ben de. Sonuçta engelim var, raporumuz yüzde 45 ve çalışabilir olduğunda vasimiz felan da yok cezai sorumluluklarımız felan var nasıl oluyor da alamama ihtimali oluyor.

Üye
    Ümit Şahin Avatarı

Gerçek Adı
    Ümit Şahin
    Son Giriş
    17.01-2023
    Saat
    18:11
    Yaşadığı Yer
    Afyonkarahisar
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    1

Olmalı. Yaşam dahil hiçbir şey dayatılamaz.

Üye
    hnr Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    58
    Verilen Beğeniler
    123

bu hastalık grubunda, insanlar sağlıklı düşünemez ve doğru karar alamazlar. ötenazi isteseniz bile, bu her isteyene uygulanan bir işlem değil. yani ötenazi yasal bir işlem olsaydı, ruhsal sorununuz nedeniyle bu işlemi size uygulayamazlardı. bugün yasal olan ülkelerde de durumun böyle olduğunu ve oldukça nadir kabul gördüğünü düşünüyorum. ben ağır hastalar için ötenazinin gerektiğini düşünüyorum. yaşamanın eziyet haline geldiği insanlar, buna son verme hakkına sahip olmalı. morfinin bile ağrısını dindiremediği bir kanser hastasının, acı içinde ölmesindense huzur içinde ölmesinde kimseye bir zarar yok. bu intihar değildir.

Üye
    GaribanÖğretmen Avatarı

Gerçek Adı
    Emin
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Samsun
    Alınan Beğeniler
    302
    Verilen Beğeniler
    60

Sağlıklı düşünemediği tescillenmiş bir insanın kendi rızasına bakarak ötenazi yapılamaz elbette, cinayetten farkı kalmaz. Bir insanın yaşamına son vermek istemesini de hiçbir kurum mantıklı bulmaz sanırım.

Askıda Üyelik
    Prens Ernak Avatarı

Son Giriş
    27.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    498
    Verilen Beğeniler
    1.189

Belçika’daki ötanazi prosedürü nasıl işliyor?

Hastaya ötanazi yapılabilmesi için,

“fiziki veya psikolojik açıdan, tıbbi olarak sürekli ve dayanılmaz acı çekiyor olması, hastalık sürecinde çaresiz bir aşamada bulunması” gerekiyor.

http://tbbdergisi.barobirlik.org.tr/m2008-78-453

Üye
    GaribanÖğretmen Avatarı

Gerçek Adı
    Emin
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Samsun
    Alınan Beğeniler
    302
    Verilen Beğeniler
    60

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @true blue

Fiziki, tıbbi vs. vs. bu kısmı anlayabilirim, ben de yoğun bakımda yattım (bilincim yerindeydi) hasta bakıcısına sorduğumda ölmek için ağlıyorlar, bağırıyorlar demişti bana.
    Psikolojik kısmı bulanık kalıyor, kararı kim veriyor, dediğim gibi kişinin kendisinden böyle bir şey beklemek zaten saçma. Ailesi mi? Doktorları mı? Hasta dahi olsa bir insanın hayatına son verme yetkisini bir başkasına bırakmak yanlış gibi geliyor bana.

Eğer yanlış bilmiyorsam psikolojisi gerçek anlamda bozulmuş birinin imza yetkisi olmuyor, bir yakını ona vekalet ediyordu.

Sayfa 1 / 4 1234 SonSon