Her bünyede değişiktir antipsikotiklerin kullanılması sonucu.
Bunu sen kendin çözeceksin, akşam erken yatmayı vs.
Merhaba, bipolar hastasıyım. Şu anda 900mg lithuril, 10mg abizol kullanıyorum. Ancak kullandığım tüm antipsikotikler bende uyku ve uyuşukluk yaptı. Sabah erken kalkmakta çok zorlanıyorum, bu yüzden bir işe girsem sürdüremem gibi geliyor.
Forumda gördüğüm kadarıyla antipsikotik kullanıp çalışan insan çokça var. Sabahları nasıl kalkabiliyorsunuz? Bünye bir süre sonra alışıyor mu? Yoksa çok erkenden mi yatıyorsunuz?
Her bünyede değişiktir antipsikotiklerin kullanılması sonucu.
Bunu sen kendin çözeceksin, akşam erken yatmayı vs.
@Nick ıyumadan önce icin ne kadar erken alırsanız o kadar iyi uykudan sonra alırsanız uyuklayarak gezersiniz calışmanız imkansız gerci bu ilaclar insanı calıştırmıyo zaten ondan emekli ediyorlar cok erken yatın gerekirse 12saatten fazla uyuyun benim rekorum 35saat gerci gecmiş olsun
Tabii ki kendim çözeceğim, burada amaç insanların tecrübelerinden faydalanmak. Siz çalışıyor musunuz?
@Nick ben caluşıyorum vardiyalı sırf bu ilac yüzünden uyku yüzünden kovuluyordum onun icin ilacları uykuya tutturuyorum aynı orucu uykuya tutturmak gibi sabah işten geliyosam sabah alıyorum akşam geliyosam akşam ögle geliyosam ögle alıyorum unutmayın uykusızluk bu hastalıgı cekilmez hale getirir
@tb2nhf
İlacı akşam eve gelince almak mantıklı. Teşekkür ederim.
Bende lithuril 900 ve abilify 10 mg alıyorum sadece kapalı havalarda kalkmak sıkıntı oluyor akşam da 8-9 GB yatıyorum 😃 erken yatarsan sıkıntı olacağını sanmıyorum
Bende xpelion 150 mg depo iğne aylık abilify 10 mg lustral 100 mg cedrina 200 mg 1mg xanax kullanıyorum artık alıştım normal yatıp kalkiyorum
@umutsuzvaka
@acrl79
Geçmiş olsun. Yatış saatimi erkene çekmeye çalışayım. Bir de belki zamanla alışıyordur vücut. Teşekkürler![]()
Ben de antipsikotik ilaç kullanıyorum başlarda çok uyku ve kilo yapıyor ilaç ancak daha sonra vücudun alışıyor ve erken de kalkıyorsun aldığın kiloları da veriyorsunsağlıklı günler dilerim
@ezel14
geçmiş olsun size de. alışmam ne kadar sürer sizce? Şu anda günde 13-14 saat uyuyorum ve kullanmaya başlayalı 6 ay oldu
Anti psikotik ve duygu dyrum duzenleyici aliyorum.yillarca cozemedim. Guatr da sorun varmis o dengeye gelince cok erken kalkamasamda 9 10 civari kalkiyorum sabah
@nick_
Çoktan alışmanız gerekiyordu yanında akineton da alıyor musunuz ilacın yan etkilerini azaltan bir ilaç ben günde 1 tane alıyorum.
Merhaba @sleeping beauty
Bende de bu durum düzelmeyecek gibi. Sanırım işe girip çalışamayacağım hiç. Böyle de günler geçmiyor.
@ezel14 akineton almıyorum, uykuya etki eder mi acaba?