TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 11 / 11 İlkİlk ... 7891011
Toplam 158 mesajın 151-158 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Limooon Avatarı

Son Giriş
    11.05-2022
    Saat
    15:42
    Yaşadığı Yer
    Neptün
    Alınan Beğeniler
    72
    Verilen Beğeniler
    72

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: tb2nhf Mesajı Gör
    Selam arkadaşlar yenemedim ama üstesinden geldim 1kural hastalığı kabullenme 2kural farkındalık3kural başkalarının yanında kendini hasta görmeme 4kural dogru doktor dogru ilacı bulma 5kural kader olduğuna inanma
    Bende yeri gelmişken bu yorumu etiketliyim. Her zaman aklımda olan bir yorumdur bu. Arkadaşta benim gibi şizofreni geçirmiş 5 madde yazmış. Ne diyebilirim ki heralde bana uzun süre düşün yaz deseler aynı yorumu yazardım. Zaten bikaç tanesini ben tekrarlıyorum diğerlerini yazmıyorum çünkü foruma girebilcek kadar olayın içinde olanlarda onlar vardır diyorum. Bu 5 kural gerçekten çok önemli.

Herkes düşünebilir la bu doktorlar anlamıyomu milletin hayatıylamı oynuyo. Kardeşim insanın beyni koca bir deniz. Ne verdiğini ne aldığını anlamak planlar yapmak fazla yüklenmemek kendi yorumunu katmak vsvs doktorlara iş düşmez mi hiç. Ben biraz hastalığımdan çekindiğim için gerivites yapıyorum su akar yolunu bulur diyorum. Bazen çok geç olabilir doğru doktor olmazsa. Ben ne badireler atlattım. Tamamen düzelemiycek bi modda kaldım şuan.

Kader mevzusunu herkes merak etmeyebilir şizoda. Ama merak edenler için yazın youtube'a kaderi araştırın. Sonra kendi yorumlarınızı katın. Ama mantıklı düşünün milletin aklından çıkın ve kendi aklınızla düşünün her zmn kaderde olumlu bakma yöntemleri vardır.

Üye
    Limooon Avatarı

Son Giriş
    11.05-2022
    Saat
    15:42
    Yaşadığı Yer
    Neptün
    Alınan Beğeniler
    72
    Verilen Beğeniler
    72

Bide benim hastalığma çok iyi gelen '' sahte anı '' oldu. Mesela bi otobüse bincem atak zamanlarımdayım sıkıntılıyım diyelim. mesela 14 numara gelcek. benim için uğursuz numara olsun bitane 14 olmayan. Birisinin o uğursuz rakamı söyleyip aha geldi dediğini duyabiliyodum. Bunun gibi sahte sesler , tam emin olamamakla beraber birçok canlı halisinasyonlar yaşıyodum.

İşin komik tarafı uyuşturucu içen birisi olarak hiç böyle halisinasyonlar beklemediğim için acaba halisinasyon mu diye şüphelenmedim. Madde içince hep hareket eden değişen gibi halisinasyonlar gördüğümüz için bunlardan hiç şüphelenmedim. Sahte anı bana bi basamak oldu ve hastalığıma uyarladım. Bunlarında halisinasyon olabilceğini düşündüm. Eskiden tehdit eden halisinasyonlarımında sahte anı olabilceğini düşündüm. Bu durum beni daha yerinde oturabilen birisi yaptı. Evet arada bi atak yaşıyorum ama normalede dönüyorum napalm idare edicez.

Üye
    erbin Avatarı

Son Giriş
    25.05-2023
    Saat
    10:57
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    41
    Verilen Beğeniler
    0

Şizofreni Hastalarında İyileşme Dönemi

Şizofreni hastalığın tedavi edildiği takdirde düzelebileceği evreye verilen addır. Düzelmenin miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazı hastalarda tek bir akut alevlenme döneminden sonra, hastalık tedaviyle düzelmekte ve hayat boyunca bir daha tekrarlamamaktadır. Ancak bu hastalar tüm şizofreni hastalarının sadece %10 ila 20’lik kısmını oluşturmaktadır.

Daha sıklıkla şizofreni hastalığı iyileşme ve akut alevlenme dönemlerinin birbirini takip ettiği bir seyir izler. Bu hastalarda uygun tedavi uygulandığında, akut alevlenme dönemlerinin görülme sıklığı ve atakların şiddeti azalabilmektedir. Bazı şizofreni hastalarında iyileşme dönemlerinde düzelme tama yakın olabileceği gibi, iyileşmenin orta ya da hafif düzeyde kaldığı hastalar da vardır.

Aslında şizofreni hastalarının büyük bölümünü (%60-70’ini) birden çok akut alevlenme döneminin görüldüğü, iyileşme dönemlerindeki işlevselliğin ve normal yaşantıya dönebilme yeteneğinin orta düzeyde kaldığı gruptaki hastalar oluşturmaktadır.

Hastaların % 10’luk bölümünde ise her türlü tedaviye rağmen hastalık ağır seyretmekte, şizofrenik belirtiler tedaviye cevap vermemekte ya da çok az cevap vermektedir.

Prof. Dr. Kemal ARIKAN
    Psikiyatri Uzmanı

Üye
    Mustafa788 Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    19:49
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Ben şizofreni değilim ama şizofreni gibi hastalığım bütün şüphecilik vs tüm belirttiler kayboldu teşhisim bile değişti hatta doktorlar en iyi döneminde olduğumu söylüyor

Üye
    Rixperr Avatarı

Son Giriş
    29.04-2023
    Saat
    23:58
    Yaşadığı Yer
    Denizli
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Tanı neydi.

Üye
    Coni bosi Avatarı

Gerçek Adı
    Enes Özdemir
    Son Giriş
    25.05-2023
    Saat
    19:16
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Mustafa788

İlaç kullanırken mi kayboldu yoksa ilaç kullanmadan mı ?

Üye
    Coni bosi Avatarı

Gerçek Adı
    Enes Özdemir
    Son Giriş
    25.05-2023
    Saat
    19:16
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: geçmişim bedeli Mesajı Gör
    Bende yendim
    Hala yendiğini düşünüyor musun

Üye
    velhasıl08 Avatarı

Gerçek Adı
    velhasıl
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    00:02
    Yaşadığı Yer
    ..
    Alınan Beğeniler
    17
    Verilen Beğeniler
    74

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Şizofreni yenilmez onunla yaşamayı öğrenilir.

Sayfa 11 / 11 İlkİlk ... 7891011