@Reyhanman
Akineton'a yıllardır hiç ihtiyaç duymuyorum.
Bu aralar Magnezyum kullanmaya başladım. Daha dinlenmiş kalkıyorum. Uyku kalitem artırıyor gibi.
@Reyhanman
Akineton'a yıllardır hiç ihtiyaç duymuyorum.
Bu aralar Magnezyum kullanmaya başladım. Daha dinlenmiş kalkıyorum. Uyku kalitem artırıyor gibi.
Solian ın etkisi ne zaman başlıyor
2 haftadır kullanıyorum değişiklik yok hala
@Reyhanman
Hocam antipsikotikler belli bir düzelme sağlarlar. Solian'a başlayalı yirmi yılı geçti benim ama hayatımı yola koymam daha yeni yeni oluyor.
İlaca başlayalı; başlarda da şimdi de görsel-işitsel halisinasyon olmadı.
İlaç uyku yaptı, kilo aldırdı, yüzümde deri döküntüsü vs. oldu. Şimdi kilo dışında problem yaşamıyorum.
Hiç bir antipsikotik, içince hayatınızı yoluna koymaz; buna biraz da siz gayret etmelisiniz.
Normali; ilacın 3-5 hafta içinde olumlu etki göstermesidir. Benim bildiğim bu kadar.
Şizofrenide madde kullanımı(Sigara, Alkol vb.) hastalığı ilerletiyor okuduğum / bildiğim kadarıyla.
Stres, maddi sorunlar/kaygılar, şizofreni hastalarına hiç iyi gelmiyor.
Beslenme önemli bir konu. Vücudun ihtiyacı protein, karbonhidrat, yağ, mineral, vitamin vs. karşılanması da çok önemli.
Yeterli Uyku-dinlenme ve Sosyal bir hayat hastalığın gerilemesine önemli katkı sağlıyor.
Benim bilip dikkat ettiğim konuları, aklıma geldiği kadarıyla yazdım.
Geçmiş olsun.
@friends
Sana bir sorum var. Varsayalım ki sen önümüzdeki 1 ay boyunca Şizofren tedavi ilacını hiç içmedin. O zaman gündelik hayatta ne gibi sıkıntılarla karşılaşırsın ?
@koraltay
Başlarda bocalar, dibe vurmuş hissederim sanırım. Sonra herhalde içime kapanırım. Belki sesler ve/veya görüntüler gelir.
Ben 20 yıl boyunca ilacımı hiç aksatmadım. o yüzden böyle bir tecrübem yok. yukarda yazdıklarım varsayım yani
(Nadir durumlarda bir doz almayı unutmuşluğum vardır ama o da; sizin sorunuzu cevaplamayı yetecek tecrübeyi bana vermez?)
@friends
Kendini psikolojik olarak iyi hissetsen bile ömür boyu yani ölene kadar Şizofren tedavi ilacını kullanacaksın değil mi ?
@koraltay
Evet, bırakmak bence hata olur.
Tabii 10/20 yıl sonra eğer yaşarsam ve başka bir tedavi çıkarsa onu da denemek isteyebilirim; şimdiden bilemiyorum.
Solian amisulpride içeren bir ilaçtır düşük dozlarda antidepresan tedaviyi kuvvetlendirmek için yüksek dozlarda antipsikotik özellikleri için kullanılır. Kendini iyi hisdediyorsan druna durumu bildirip solian tedavisinde kalabilirsin.
Sadece günde 100mg solian içerek tedavi oluyorum. Kafam rahat olmayınca içiyorum günde 1 defa kısa sürede etki ediyor. Benim bi türlü anlamadığım sabah mı içiliyor akşam mı çünkü uykusuzluk yapıyor. İnternette baktığımda sabah-akşam da içen var sadece akşamda
Eskiden akşam 8de içiyordum yavaş yavaş saat 5e kadar gelmiştim, bugün ise gece uyumama rağmen bu sabah işe gittim ve uykum vardı öğle yemeğinden sonra içtim 100mg solian uykum kaçtı 10-15 dk sonra
@ayDÜNYAvazo
siz daha önce solian kullanmışmıydınız ben dün başladım nefes alamıyorum uyurken koşa koşa su içmeye gittim
Ben bu ilacı kısa süreli kullanmıştım.
Tam olarak hatırlıyor sayılmam.
doktor beklenmedik etki olursa hemen bana gel dedi randevu almana gerek yok dedi
Hımm doktor ne dediyse ona göre yaparsın Ahmet.