Valla açık açık yazayım lafı dolandırmadan döndürmeden ,
toplum oyle bir hal aldı ki bencil ve egoist bir yapı oluştu . Yakını veya komşusu bakıyor bu kişi rahatsız bize zarar verir mi diye . Nasılsın demez başıyla selam verip geçer bana bulaşmasın diye . Muhabbete gelince o kafayı sıyırdı artık , bana 5 kuruş hayrı dokunmaz , ondan da faydalanmam mümkün değil . İşime yaramıyacağına göre niye samimi olayım . Senin içe dönüklüğün ve kullandığın ilaçların yan etkileri nedeniyle eskisi gibi toplumda sosyalleşemiyorsun . Kopuk bir ilişki düzeyinde var olma , bende varım çabana destek olunmuyor .
Sinirlendin baktın birşeyler yolunda gitmedi değil mi ? Tepki veriyorsun reflex olarak , bu sefer karşına ilacını içmedin mi , hapını yutmadın mı veya doktora gitmiyor hastaneye yatıralım mı deniliyor . Bu kişi doğal tepkisini verecek elbette sevgisini gösterdiği gibi öfkelemeside gayet normal . Hap yutarak , iğne vurularak şeker kız candy gibi ovalarda tepelerde zıplayacak değiliz .
Benim size daha basit bir sorum var . Psikiyatri doktorları kimi örnek alarak veya hangi toplum kalıbını örnek alarak psikiyatri hastalarını o kalıba sokmaya uğraşıyorlar . Malüm çıkarcı ve ben merkezli bir toplum içinde yaşarken kimi örnekliyorlar ?