TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 3 / 5 İlkİlk 12345 SonSon
Toplam 72 mesajın 31-45 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Askıda Üyelik
    ekonomist79 Avatarı

Son Giriş
    23.07-2022
    Saat
    14:46
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    87
    Verilen Beğeniler
    23

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    @Tomris_Hatunn
    Aileniz size karşı çok hatalı davranmış maalesef, sanırım cehaletlerinden kaynaklanıyor çünkü bu tip hastalıklar genetiktir yani siz ne kadar hastaysanız diğer aile üyeleri de o kadar hasta veya taşıyıcıdırlar. Psikoloğunuzun bu bakımdan haklı olduğunu düşünüyorum. Siz ideallerinizin peşiden koşar ve başarılı olursanız o sizi dışlayan aile üyelerinin de size karşı bakış açıları değişir ama unutmayın bu değişim dürüst bir değişim olmayacak. Benzer durumları ben de yaşadım, hastalığımın başlangıcından yani lise mezunu ve beş parasız iken bana cüzzamlı gibi davranan bazı akrabalarım daha sonra daha farklı davrandılar ama ben samimiyetlerine inanıyor muyum? ASLA.

Üye
    Tomris_Hatunn Avatarı

Son Giriş
    01.10-2023
    Saat
    22:42
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    25
    Verilen Beğeniler
    9

@ekonomist79

İnsanları öfkeli anlarında tanırız. Hassas biriyim ben, unutamıyorum ve unutmamak da lazım yoksa yine aynı sorunları yaşarım onlarla. Samimiyet konusunda ben de onlara inanmıyorum hatta hastalığımı ve raporu paylaştığım kişiler oldu bundan dolayı da pişmanlık yaşıyorum. Kaldı ki artık meslek hayatımda ağzımı açayım , çok uzun zaman önce bipolarla ilgili katıldığım bir seminerde doktorlar bile bunu tembihlemişti üstü kapalı,

Askıda Üyelik
    ekonomist79 Avatarı

Son Giriş
    23.07-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    87
    Verilen Beğeniler
    23

@Tomris_Hatunn

Maalesef ben de kolay kolay unutamıyorum, aslında unutmak bazı şeyleri kolaylaştırabilirdi. Siz dediğim gibi insanları tam anlamıyla tanımadan kendinizi açmayın o halde. Çünkü önyargıları kırmak hastalığınızı yenmekten çok daha zor. Umarım tüm isteklerinize ulaşırsınız bir de çok takmayın insanlar ne diyor diye insanların konuşmalarını engelleyemezsiniz, boşverin kişileri kendi hayatınıza bakın derim, kolay gelsin

Üye
    Tomris_Hatunn Avatarı

Son Giriş
    01.10-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    25
    Verilen Beğeniler
    9

@ekonomist79

Evet haklısınız. Aslında insanlara hemen kendimi açmam birazda hastalığımla ilgili de olabilir çok konuştuğum konuşurken de düşünmediğim boş bulunduğum anlarda olan şeyler. Kendimle ilgili çok boş boğazlık ediyorum. Bazen defalarca bunla ilgili olumsuzluklar yaşasamda yine benzer vakaları tekrarlıyorum���� mesela dürtü konusunda sıkıntılarım oluyor elimde telefon aslında mesafe koymam gereken kişileri ararken veya mesaj yazarken kendimi buluyorum �� Son vakitler yani yakın Zamanda yaşadıklarım oldu tekrar analiz ettim kendimi ve tekrar karar aldım beni öfkeli anında yanında boğduysa ondan soğuduğum için uzak kalma yoluna gidiyorum fakat bu uzak kalma artık ciddi soğukluk kişiye güvenmeme o istese de buluşmama görüşmeme gibi neticeler doğuruyor . Ben insanım duygumla varım ama kişiye karşı soğudugumda artık sahte ilişki geliştirme yoluna gittiğimin farkına vardım .. Medcezirler yaşıyorum bu insan deryasına...

Askıda Üyelik
    ekonomist79 Avatarı

Son Giriş
    23.07-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    87
    Verilen Beğeniler
    23

@Tomris_Hatunn

Benzer sıkıntıları ben de yaşıyorum. Bu sıkıntılar hastalığın sonuçları maalesef. Çözüm ise bir kişi de olsa gerçek bir dost bulup onunla paylaşmak. Sıkmayın canınızı yanlız değilsiniz.

Üye
    Tomris_Hatunn Avatarı

Son Giriş
    01.10-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    25
    Verilen Beğeniler
    9

@ekonomist79

Benim şuan tanık olduğum "söyleme dostuna söyler dostuna "atasözüne tam uyuyor. Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar gerisi yalan.

Üye
    LKA Avatarı

Son Giriş
    06.04-2019
    Saat
    18:08
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    1

Ben de psikiyatrik engelliyim ve tecrübelerime dayanarak diyebilirim ki hafif ortopedik engellilere göre özel sektörde iş ararken dezavantajlı oluyoruz. Bazı ilanlar da özellikle ruhsal,duyusal engelli istemiyoruz diye belirtiyorlar. Kaliteli, gece uykusu önemli olduğu için vardiyalı çalışmamız tehlikeli. Ayda bir doktor kontrolü var. Ve daha önemlisi insan ilişkilerinde problemli,disiplinsiz olabileceğimiz gibi türlü önyargılar var. İşverenler için pek tercih edilebilir değiliz gibi. İşkur aracılığıyla yüzlerce engelli iş görüşmesine katıldım. İşitme engelliler ve hafif derece ortopedik engelliler bizden daha kolay iş buluyor gibi bir izlenim edindim.

Evliliğe gelince bence özellikle hipomanik dönemde nasıl oluyorsa oluyor sevgili buluyor insan. Ama depresyondayken ya da maninin ileri safhalarında kafa çok karışıyor ve ilişki dikiş tutmuyor.Yanıp tutuştuğunuz insan odun gibi anlamsız, kuru gelebiliyor. Mühim olan dengeyi tutturmak sonra sağlıklı bir ilişki oluşur elbet.

Üye
    Tomris_Hatunn Avatarı

Son Giriş
    01.10-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    25
    Verilen Beğeniler
    9

@LKA

Çok haklısınız , ben söyleyemiyorum çekiniyorum. Zaten bu engelin olduğunu bilince birileri sanki ortama girince yapmayacağın şeyleri de yapıyor hastalığını yakıştırıyorsun kendine . İlişkilerde genelde sorunlar yaşanıyor o yüzden bizi anlayan sabırlı merhametli insanlara denk gelmemiz lazım . Hayatımıza herkesi alıyoruz mani dönemlerinde ama seçerek alırsak seçebilirsek inanıyorum bizi hastalıgı tetikleyen insan unsurunu bertaraf etmiş oluruz .. Peki hastalığımızı ne tetkliyor bunları ne kadar biliyoruz ? Fikrin olan ?

Üye
    LKA Avatarı

Son Giriş
    06.04-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    1

Hastalığımızı tetikleyen faktörler beslenmeden tutun, türlü yaşamsal alışkanlıklarımızla ilintili. Broşürlerde, güvenilir web sitelerinde anlatılıyor zaten. Boş vaktiniz varsa Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinden birine gidip eğitim de alabilirsiniz. Ama en önemlisi doğru ilaç kombinasyonunu bulup tedaviye sadık kalmak.Doktor kontrollerini aksatmamak.Çok şükür 3 senedir hiç bir ruhsal sıkıntı yaşamıyorum.Keşke şimdiki ilaçlarımı daha önce kullansaymışım, keşke hiç ihmal etmeseymişim tedavimi diyorum.Hayatımın on yılı çöp oldu şu anki düzenimi oluşturmadığım için. Yan etkilerle ilgili problemlerim var ama ilacı bırakmadan onları çözmeye çalışıyorum.Bi' yolunu bulacağız.

Üye
    Tomris_Hatunn Avatarı

Son Giriş
    01.10-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    25
    Verilen Beğeniler
    9

@LKA

Broşürler harici kişinin kendini keşfettiği şeyler hakkında demek istemiştim. Örneğin uyku düzeni herhangi bir madde bağımlılığı olmaması ilaçların duzenli kullanımı ve doktora gidilmesi hariç şeyler . Trsm bu konuda kişiye göre farkındalık uyandırabilir fakat ben her gittiğimde bunalıyorum . Hafif düzeyde seyreden sıkıntılarım var ve bazı vakitler nüksediyor bu nüksetmeye bazen girdiğim ortamlar konuştuğum insanlar da neden olabiliyor. Örneğin Trsm bunlardan biri olabiliyor. -kişilerden kaynaklı diyelim belkide-

Üye
    LKA Avatarı

Son Giriş
    06.04-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    1

Bahsettiğiniz gibi benim de çevreyle, ortamdaki insanlarla ilgili sıkıntılarım vardı. Ortamımı değiştirerek ve bazı insanları hayatımdan silerek kurtuldum.Radikal bir kararla şehrin göbeğinden çıkıp kıyı kesimde yeşillikler içinde bir hayat kurdum. Hayatıma da eskisi gibi insan almıyorum. Size nasıl bir çözüm gerekir bunu siz bilebilirsiniz ancak. İyi bir psikolog da sağlıklı karar vermenizde size yardımcı olur.

Üye
    Tomris_Hatunn Avatarı

Son Giriş
    01.10-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    25
    Verilen Beğeniler
    9

@LKA

Aslında benzer yoldayız. �� Benim en önemli sıkıntı yıllarca KPSS hazırlanıp ucu ucuna atamayı hep kaçırmam ve ücretli öğretmenlikle hayatımı idame ettirmeye çalışmamdı. İyi bir psikologa denk geldim görüşüyorum onla. Önce iş hayatımı düzene koyup bir ev tutacağım . Benim stres yapan ev ortamı . Ev ortamı cevremi de belirliyor ve radikal bir karar ile çevremi de buna göre düzenleyeceğim . Az insanla az şeyler paylaşıp işime kendimi vererek tatillerde de istediğim gibi gezerek yaşamayı düşünüyorum

Üye
    tato78 Avatarı

Gerçek Adı
    Taylan
    Son Giriş
    19.09-2023
    Saat
    16:00
    Yaşadığı Yer
    kocaeli
    Alınan Beğeniler
    40
    Verilen Beğeniler
    16

@ekonomist79 geçen hafta aynı güb içinde 2 sefer kuzenimi 1 seferde eniştem ve kuzenimi aynı anda dövdüm. Hastalığın güzel yanından bakmak lazım. Herkes deli dedi olayın üstünü kapattı Hastalığımız o kadar da kötü değil mi ne

Üye
    Tomris_Hatunn Avatarı

Son Giriş
    01.10-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    25
    Verilen Beğeniler
    9

@tato78

Bizdekiler öyle demiyor Dayak istiyorsun diyor Genelde haksız uyumsuz sorunlu biri gibi algı yaratıyorlar ve kendileri otomatik üste çıkıyor

Üye
    tato78 Avatarı

Gerçek Adı
    Taylan
    Son Giriş
    19.09-2023
    Saat
    16:00
    Yaşadığı Yer
    kocaeli
    Alınan Beğeniler
    40
    Verilen Beğeniler
    16

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Bizde de herkes beni suçluyo. Bende artık arkamdan konuşanı dövüyorum. Ama öyle böyle değil. Ağız burun dağıtıyorum. Sinirlerim oynayınca acayip bir güç geliyor. yada ben öyle sanıyorum.

@patpat55
    Bana %40 sürekşi verdiler. Sürekli gittiğim doktordan durumumu bildirir bir rapor götürdüm. İmzalı kaşeli. Sonra beni heyete çıkardılar. 3 - 4 soru sorup raporumu onayladılar

Sayfa 3 / 5 İlkİlk 12345 SonSon