@Taz OKB için en işe yarar teknik bilişsel davranışçı terapidir.Terapide hem terapiste hem de danışana iş düşer,işe yaramıyor demek yerine uygulama ödevlerini v.s. yapmak gerekir.Terapiye dirençle başlarsan zaten faydası olmaz...
''Hastalıklarınızı sevin'' der Doğan Cüceloğlu bir kitabında. '' Çünkü hastalıklar bize bir şeylerin ters gittiğini, bir yerlerde yanlış yaptığımızı anlatmaya çalışırlar''
Örneğin çok öfkeli birisiniz ve bu öfkeyi bastırmak için ilaç kullanıyorsunuz ama öfkelenme sebebinizi bulup konuyla ilgili yanlış düşünce kalıplarını değiştirmezseniz, doktorunuzun dediği gibi ömür boyu öfkenizi yatıştıracak ilaçlar kullanmak zorunda kalırsınız.
Bildiğimiz gibi psikolojik hastalıkların çoğu kalıplaşmış yanlış düşünce kalıplarından oluşuyor. Dolayısı ile hastalıklarımızın bize anlatmaya çalıştıklarını ciddiye alıp onları sevmek ve bu yolda hiç bitmeyecek bir gelişime, değişime kendine adamak. Mutluluk için buna değer![]()
@Taz OKB için en işe yarar teknik bilişsel davranışçı terapidir.Terapide hem terapiste hem de danışana iş düşer,işe yaramıyor demek yerine uygulama ödevlerini v.s. yapmak gerekir.Terapiye dirençle başlarsan zaten faydası olmaz...
Aile ve çevre baskısını konu dışında tutacak olursak, terapiye giden insan zaten iyileşme umuduyla gitmiş demektir. Yoksa dur ben şunlara 200-300 TL vereyim de arkasından ne kadar dirençli olduğumu kendilerine ispatlayayım gibi bir düşünce olamaz.@Sehribanu
@Taz sizin rahatsızlığınız nedir ki terapi işe yaramamış?
Depresyon + Bipolar. Tedaviye başvurduğum süreçte sadece depresyon için başvurmuştum, daha sonra bipolar olduğumu öğrendim.
@Taz bipolar bozukluk ile Okb ve depresyon farkli,ağır takıntılarda bile çok işe yarar.Terapi alnazsa tekrarlama olasılığı yüksektir.Terapi ve ilaç iyileşmesini sağlar.
@Sehribanu 'nun dediklerine katılıyorum, sadece psikolog yerine bilişsel davranışçı terapi tekniklerini kullanan iyi bir psikiyatra gitmenizi tavsiye ederim. Bu konuda psikiyatr bulmanız zor olabilir. Terapi yapan psikiyatrlar çok az.
Düşünceler, duygularımızı, duygular da davranışlarımızı belirler. David D. Burns'un "İyi Hissetmek" kitabını da okuyabilirsiniz. Olumlu anlamda etkisi olabilir. İnternetten de kitapta yer alan BDÖ (Burns Depresyon Ölçeği) ile depresyon durumunuzu ölçebilirsiniz.
Bilişsel Davranışçı terapide Prof.Dr. Hakan Türkapar hoca alanında çok iyidir.Ben de ondan eğitim aldım. Daha iyi bilgi almak için buraya bakabilirsiniz:
http://www.bilisseldavranisci.org/in...elsif-bozukluk
@Sehribanu
merhaba , ben devlet hastanesine yeni atandım ve sormak istediğim şeyler var, sizin yardımcı olabileceğiniz söylenildi .. yardımcı olursanız çok sevinirim..