Bir ara bendede vardı, kuru kayısı ye dediler, sabah aç karnına 2 adet birde gece yatarken 2 adet yiyordum, dehşet rahatlatıyor beni![]()
öncelikle geçmiş olsun, bende aynı sorunları yaşıyorum ama kendimce çözüm önerilerim var tabiki.. Her sabah saat 6 gibi mutlaka iki tane kuru kayısı yiyorum üzerine de bir bardak ılık su içiyorum. Doktorumun verdiği magnesie calsinee bir ölçek alıyorum akşam yemekten sonra. Ve mutlaka mekik çek,karın hareketlerini ve masajı ihmal etme. Çok sabit durma, hareketli olmaya çalış. Ben en azından böyle yapıyorum ve faydasını görüyorum. Allah yardımcımız olsun herkese şifasını versin hayırlı günler..
Bir ara bendede vardı, kuru kayısı ye dediler, sabah aç karnına 2 adet birde gece yatarken 2 adet yiyordum, dehşet rahatlatıyor beni![]()
Yediğim her seyın bu kadar karnımda sertlesmes,sonra bu kadar cok rahatsız etmesı.ACABA bır sorun mu var,bagırsaklarımda diyorum.nıye boyle yedıgım hemen sertlesıyo.oturmamı engellıyo.
Daha önce,konu acmışım hatta...Arkadaslar sinamekiyi 2 sene kulandım Iyı guzel.vucut alışkanlık yapınca Bagırsaklar ıyıce tembelleşti sinameki bile etki göstermiyor.Normal aktardan aldıgım bagırsakları calıstırmak ıcın,o da etki gostermiyor..Ilac kulanmaktan bıktım.Lavman yapmak ıstemıyorum.Tuvalette oturuyorum bır turlu cıkartamıyorum bu konuda yardımlarınızı beklıyorum..tsk ederım arkadaslar.!!!
ne yersek yiyelim hepsi geçici çözüm kişye özel durumlar bana faydası olur sana olmaz işte hepsi bir dert iyisimi hiç bir şeyyemeyelim diyecem oda olmazki besaltı 20 takma kafayı
Abi valla öyle,Ne yıycegım,ne dıycegımı artık bılemıyorum..Bu konuda herkes bır sey soyluyor...
Yemeklerden bir saat önce üç tane hurma yiyin ve şu günlerde mevsimi de olduğundan bol bol semizotu tüketirseniz çok faydasını görürsünüz.
Insallah...
bende 3 yıllık engelliyim henüz hiç kabızlık yaşamadım ama günlük yemeğime çok dikkat ediyorum.benim de beslenme sıkıntılarım var tabii şöyle söyliyim ot,toz,şurup bilmemne hiçbirşey kullanmıyorum.benim tavsiyem meyvedir arkadaşlar 7den 70e meyve herkese yarar.katı yiyin yiyemiyosanız sıktırın tadını sevmesenizde tutun nefrsinizi yutun havuç,elma,portakal,mandalina,kivi,muz,nar,şeftali vs. alayı yarar sıkıp sıktırıp için faydasını görürsünüz.benim favorim mevsiminde portakal,limon,elma,havuç kokteyli alt taraf bayram yerine dönüyorhadi afiyet olsun
Bu kabızlıkla ilgili Hastaneye basvurabılıyormuyuz.? mesela Tuvalet eğitimi verilirmi,yada baska bır sey.?
Celal, kaç günde bir tuvalete çıkıyorsun? Tuvalete çıkman gereken günden bir gün önce barsaklarını çalıştırıcı şeyler yemeye başlamalısın (daha önce bu derece çalıştırıcı şeyler yeme, sadece sağlıklı beslen kafi). Dereotu mesela barsakları harika çalıştırır. Bol dereotlu yeşil salata çoğu zaman iş görür...
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
OturanBoğa;
Anladım abi,dediğin gibi bağırsak çalıştırıcı seyler her gun yıyorum ama yinede yapamıyorum.arada bir Bioksin Hap alıyorum...
20 senedir sinameki haftada 2 kere kulanıyorum.
en son checkupta
- 140 açlık şekeri (diyabet) pankrease etkisi
- kansızlık (5 senedir devamlı)
- protein kacagı (bobreklere etkisi)
hele cok koyu yapayım demeyin bile sonuçta bitkisel diyoruz zararı olmaz yok böle birsey
yarın doktora gidecegim sonucu unutmazsam yazarım.