TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
Toplam 19 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    19:14
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.952
    Verilen Beğeniler
    4.222

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Geçenlerde bir arkadaş bir siteden haberdar etti beni.... Site özellikle felçliler için düşünülmüş, ama bence herkes yararlanabilir:

Sitenin adresi: PhysiotherapyExercises.com

Google Çeviri ile Türkçeleştirilmiş hali için buraya tıklayabilirsiniz.

Gerçekten çok başarılı bir yardımcı. Omurilik yaralanma seviyesine göre egzersiz seçilebiliyor. Videolar da var...

Siteye üye olup kendi egzersiz programınızı kurgulayabilirsiniz.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    hera Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    6
    Verilen Beğeniler
    2

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    arşiv olacak nitelikte mükemmel bir kaynak paylaşmışsınız ,teşekkürler

biz omurilik felçlilerin handikaplarından biri; hareket kısıtlılığı ve bunun ilerde getirdiği kemik kırılmaları riskidir

ayrıca bu konuyla ilgili ve egzersizlerin önemini anlatan bir yazıyı paylaşmak istiyorum,

HAREKET KISITLILARDA OSTREOPOROZ(KEMİK ERİMESİ)

Hareket edememeye bağlı osteoporoz, bölgesel ya da genel hareket kaybına yol açan nörolojik hastalıklarda, sık rastlanan bir komplikasyondur. Bu hastalıklarda görülen hareket kaybı kalıcı veya geçici olabilir. Osteoporoz oluştuktan sonra gelişen kırıklar ise bu grup hastalarda özürlülük ve ölüm oranlarının artmasına ve zaten bozuk olan yaşam kalitelerinin daha da bozulmasına yol açar. Mekanik yüklenmenin olmaması ve kullanılmama en sık neden gibi görülse de diyetten kalsiyumun yetersiz alımı, güneşe az çıkma, alınan diğer ilaçlara bağlı D vitamini metabolizmasında bozulma, kemikler üzerinde etkili bir takım uyarıların azalması da nörolojik hastalıklar sonrası görülen osteoporoz nedenleri arasında yer alır.

Rehabilitasyon süreci sırasında sıklıkla hareket kaybı ve buna bağlı osteoporoz ile karşımıza çıkan nörolojik hastalıklar şunlardır; omurilik felci (OF), inme, serebral palsi, poliyomiyelit, parkinson hastalığı, multiple skleroz, Guillan Barre vb.
    Omurilik felcinde kemikler üzerine binen mekanik yük aniden ortadan kalkar ve kemiklerde yapısal ve metabolik değişiklikler gözlenir. OF'den hemen sonraki akut dönemde idrardan aşırı kalsiyum atılımı ve sonrasında kan kalsiyum değerlerinde artış saptanabilir.
    Osteoporoz ve artmış kırık riski kronik OF hastalarında görülen önemli komplikasyonlardandır. Düşük enerjili travma sonrasında (egzersiz yaparken, transferler sırasında) uzun kemiklerde patolojik kırıklar oluşabilir. Komplet lezyonlarda bu kırıklar kolaylıkla gözden kaçabilir. Paraplejik (belden aşağısı felç) hastalarda üst tarafta kemik yoğunlukları artmışken, kalça ve bacaklarda osteoporoz görülür. Tetraplejik (boyundan aşağısı felç) hastalarda üst tarafta da osteoporoz gözlenir. Bel bölgesinde ise ağırlık taşıma fonksiyonu devam ettiği sürece kemik mineral yoğunluğunda kayıp olmayabilir.

Doç. Dr. Belgin Erhan
    İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Üye
    Zahra Avatarı

Gerçek Adı
    Zehra
    Son Giriş
    27.08-2014
    Saat
    14:53
    Yaşadığı Yer
    Zaqatala, Azerbaijan
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Bu lingden video indire bilrsiniz. Belden ve boyundan felc olan hastalarin nasil egzersiz yapildagi gosteriliyor. Indirilmesi bir az uzun ceker. insaAllah faydali olur.

4shared - Felcli hastalar icin Egzersizler - shared folder - free file sharing and storage

Üye
    &Nazlı& Avatarı

Son Giriş
    01.04-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

türkçe dil çewirisi war

Üye
    beyzaa Avatarı

Son Giriş
    30.09-2015
    Saat
    01:20
    Yaşadığı Yer
    Tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Günlük egzersiz ve plates hareketleri herkese faydalı ama bize ise hayati önem taşıyacak kadar faydalı. Ancak ben şahsen çok ihman ediyorum, masa başı çalışıyorum heryere arabayla gidiyorum, bu konuda bir grup kursak yaptığımız egzerszleri hareketleri diyetleri paylaşsak acaba nasıl olur?

Üye
    Mediha Avatarı

Gerçek Adı
    mediha
    Son Giriş
    19.08-2022
    Saat
    13:41
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    14

Ben 37 senelik bir omurilik felçli olarak tüm bu hareketlerin hiç birini yapmadan yaşamımı sürdürdüm bu güne kadar Ve şimdi acaba ne tür hareketler yapabilirim nasıl spor yapabilirim diye düşünürken bir arkadaşım bu bölümü gösterdi.. Bu güne kadar ben bu başlığı nasıl görmemişim bilmiyorum

Üye
    ahmetdursun Avatarı

Gerçek Adı
    ahmet dursun
    Son Giriş
    07.04-2014
    Saat
    21:37
    Yaşadığı Yer
    kütahya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

mediha hanım seviyeniz kaç.ben 15 sene sonra başladım haraketlere ve 4 ay oldu başlayalı gerçekten çok faydası var. elektro terapi alıyorum. herkesede öneririm.bu arada çok geçmiş olsun.

Üye
    dostempati Avatarı

Gerçek Adı
    Kalperen C* Türkoğlu
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    kalpOder Ötüken Turan
    Alınan Beğeniler
    131
    Verilen Beğeniler
    1

aman dikkat edin riskli hareketleri tek başınıza yapmayın. Özellikle yürüme cihazıyla yürüme egzersizi yaparken düşme tehlikesi olabiliyor.

Üye
    Solveus Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    BURSA
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

hangi hareketlerin hangi kas gruplarını çalıştırdığı da yazılmış olsaymış,zorlanılan hareketler olduğunda o kas gruplarında temel problem olduğunu anlardık emg çekiminde doktoru yönlendirme de çok da iyi bir ipucu olabilirdi,,,ama maalesef kasların latince isimleri yok

Üye
    tango Avatarı

Son Giriş
    29.12-2018
    Saat
    19:26
    Yaşadığı Yer
    SİNOP
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ben aptalin biriyim.yilardir esek gibi yatiorum.97 yilindan beri omurulik felclisiyim ama evde olsun disarda olsun biyere turanarak yada arkadasin omzuna tutanarak yuruyorum.hic yapmadim spor.bacaklarim ince cok ama ben yine yuruyom evde disarda.keske yapsaydim simdiye dek coktan yururdum eminimm.silahla vurulmustum.ilk biyil icinde hareket basladi yurumeye basladimm.agrilardan spor yapamiodum cogu zaman.

Üye
    Benjamin2147 Avatarı

Son Giriş
    17.11-2017
    Saat
    02:43
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar 2007 ateşli silah yaralanması sonucu omur ılık ferçlisiyim iki sene fizik tedavi ğördüm hiç bir sonuç alamayınca fizik tedaviyi biraderlere devretim birine bacaklarım erimesin di ye muhtaç olmak benim için çok zordu allaha şükürmü etsem bilmiyom ceza evine düştüm burada beni tekrar bağımsız yapan bir tertibat keşfettim hemde fizyo terapistlerin veremediği bir rahatlık sağlıyor inanın sizinle paylaşamamanın ezikliğini yaşıyorum ama yakında olacak hayatıma kattığı rahatlığı benimle aynı durumda olan insanların hayatına katması kadar emin olun bu dünyada daha güzel bişi düşünemiyorum

Üye
    Ömerfaruktatar01 Avatarı

Son Giriş
    18.09-2022
    Saat
    14:36
    Yaşadığı Yer
    Adana
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Diz kitlemeye yarayan kasların çalışması için önerebileceginiz bir hareket varmı ?

Üye
    hasato Avatarı

Son Giriş
    19.05-2019
    Saat
    01:23
    Yaşadığı Yer
    samsun
    Alınan Beğeniler
    24
    Verilen Beğeniler
    24

birkaç gün ücretsiz deneme hakkı verseler daha sağlıklı olurmuş kullanışlı olup olmadığını nereden anlayacağım üye oldum direkt satın alma sayfası açıldı içeriği görme fırsatı vermemeleri yanlış tercih olmuş bunun yerine youtube üzerinden clinic pilates diye arama yaparak çok çok daha fazla hareket ve bilgiye erişim sağlayabiliriz yada beyin kanamasına bağlı felç geçirenler stroke rehabilitation yazabilir ben bu şekilde araştırma yaparak bulduğum hareketler ile baya ilerleme kaydettim

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.952
    Verilen Beğeniler
    4.222

@hasato

ne ödemesi?

Üye
    hasato Avatarı

Son Giriş
    19.05-2019
    Saat
    01:23
    Yaşadığı Yer
    samsun
    Alınan Beğeniler
    24
    Verilen Beğeniler
    24

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @OturanBoğa
    ben videolara geçiş yapamadım aylık ve yıllık satın al diye bir bölüm çıktı

@beyzaa
    facebook-youtube-üzerinden paylaşım yapıp fikir alışverişinde bulunabileceğimiz bir ortam oluşturma planım var tamamen spor üzerine buradan gerekli bilgilendirmeyi yaparım o zaman

@Ömerfaruktatar01
    squat yapabilirsiniz ancak dikkat etmeniz gerekenler ayaklarınız aynı hizada omuz genişliğinde açık olsun her kalışınız da dizinizi kitlemek için kendinizi zorlayın düzenli yaparsanız değişimi görürsünüz ayrıca yavaş kalkıp yavaş oturmak hareketin etki ettiği kas gruplarını daha iyi çalıştırır kalkarken ayaklarınızdan güç almaya çalışın belinizden güç alarak kalkmaya çalışırsanız belinize zarar verebilirsiniz bu hareketi sırtınızı duvara yaslayarak da yapabilirsiniz

Sayfa 1 / 2 12 SonSon