TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
Toplam 40 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    wall Avatarı

Son Giriş
    25.12-2011
    Saat
    13:17
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    selamlar arkadaşlar
    29 yaşındayım diyabete bağlı mesanemde genişleme var. ürodinami sonucu kapasite yaklaşık 1 litre civarına gelmiş.doktorum hemen ameliyat yapalım dedi . tak yapmıyorum ve her idrar dan sonra mesanem de idrar kalıyor oda ara ara enfeksiyon oluşuyor. daha önce başından böyle bir ameliyat geçen varmı ? riskleri nelerdir ?

konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

Üye
    cumuk Avatarı

Son Giriş
    24.09-2012
    Saat
    18:52
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Slm arkadaşlar 2 defa üretra darlığı ameliyatı oldum düzelmiyo.Bu darlık mesanemi büyütmüş.

Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Artık piskolojim de bozuldu........

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    10:24
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.022
    Verilen Beğeniler
    4.296

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Hey maşallah! Çok kişi daralmadan şikayet ederken sizde genişleme olmuş. Şaka bir yana, çok geçmiş olsun.

Böylesi bir deneyimi olan arkadaşımız varsa lütfen buraya yazsın...

_________
    cumuk, sizin mesajınızı da bu başlığın altına aktardım. Konu aynı olduğu için hem bilgiler aynı yerde paylaşılmış olur hem de birbirinizin deneyimlerinden yararlanabilirsiniz...

Sizde mesanenin genişlemesine neden olan şey, işeyememek mi? Yani, mesanede idrar biriktiği için mi büyüdü? Bu durum böbreklere zarar verdi mi?
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    cumuk Avatarı

Son Giriş
    24.09-2012
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Benim mesanenin genişlemesi idrar yolları darlığı.tam mesane boşalmadığı için büyümüş mesane duvarı incelmiş.
    Benim için önemli olan üretra darlığının giderilmesi. darlık giderildikten sonra mesaneye ilaç tedavisi uygulanacak. Tam düzelmiyecekmiş ama eskisinden daha iyi olurmuş. Yani önemli olan üretra darlığının sürekli tekrarlıyıcı olması.

Ameliyat oldum 2 kere ilerde tekrar olma ihtimali var. Tıp bu konuda çaresiz mi kalıyo yoksa biz de mi sorun var anlamadım. Sosyal yaşam bitiyo. Hayattan kopuyosun sonunda.

Bu arada Oturan Boğa ilgilendiğin için teşekkür ederim.Bi cevap bulabilir miyiz rahatsızlığa.......

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.022
    Verilen Beğeniler
    4.296

Üretral darlık için maalesef kesin çözüm yok. Bazı kişilerde tıraşlamadan sonra darlık tekrarlamayabiliyor, ama bu da şansa bağlı sanırım...

Mesanenin genişlemesi kendi başına sorun, ama belki de ondan daha önemli olan, bu genişlemeyle birlikte oluşabilecek basıncın böbrekler için risk yaratması... Her şeyden önemli olan böbreklerin sağlıklı kalmasıdır...

Arkadaşlar, var mı mesane daraltma ameliyatı olan, bu konuda tecrübesi olan?
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    cumuk Avatarı

Son Giriş
    24.09-2012
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bu sitede bi arkadaşla konuştum 15-16 defa ameliyat olduğunu ve hala düzelmediğini söylüyo...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.022
    Verilen Beğeniler
    4.296

Kimse kimseye örnek olamaz... Bir tıraşlama ile yıllarca hiç bir sorun yaşamayan üyelerimiz de var...

Üye
    cumuk Avatarı

Son Giriş
    24.09-2012
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Öyle tanıdığın üyeler varsa beni onlara yönlendirebilir misin?Konuşup görüşmek isterim hiç olmazsa moral olarak biraz rahatlamam lazım.....

Üye
    iskocyalim Avatarı

Son Giriş
    16.05-2016
    Saat
    14:45
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Keşke benim mesanem senin kapasitenin yarısı olsaydı
    177 cc benımkısı ki mesane augmentasyonu ameliyatıda oldum. 500 cc falan olsa süper olurdu.

Üye
    OptimusPrime Avatarı

Gerçek Adı
    Ali
    Son Giriş
    15.01-2023
    Saat
    10:05
    Yaşadığı Yer
    Karaman
    Alınan Beğeniler
    7
    Verilen Beğeniler
    0

arkadaşlar bizim gibi tak yapan her insanda mesane daralması veya mesane genişlemesi meydana geliyormu?
    bu hepimizin kaderinde olan bişeymi?

Üye
    cumuk Avatarı

Son Giriş
    24.09-2012
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Herkesin derdi ayrı.Ben büyük diye yakınıyorum sen küçük diye.Peki işemede herhangi bi sorun var mı...Rahat çıkıyo musun tuvalete.Ve ne sıklıkla çıkıyosun.Burda böle bilgi edinerek birbirimize sorunları anlatarak yardımcı olmamız lazım.Çünkü sosyal hayatı etkiliyo.....

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.022
    Verilen Beğeniler
    4.296

cumuk, ismen hatırlamıyorum, ama sitede bu yönde mesajları olan üyeler olduğunu anımsıyorum.

Ali, TAK ile mesane genişlemesi-daralması arasında doğrudan bir ilişki yok aslında. Mesane kapasitesini aşacak düzeyde idrar birikirse ve bu çok sık tekrarlanırsa, evet, mesane çeperi özelliğini yitirebilir ve genişler. Az su tüketilir ve mesane çoğunlukla boş kalırsa ya da sürekli enfeksiyon sonucu mesane kapasitesi dolmadan boşalınca, ya da hatalı sabit sonda kullanılırsa, bu durum da mesanenin daralmasına neden olur...

Üye
    iskocyalim Avatarı

Son Giriş
    16.05-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Cumruk;
    Yok kardeş normalde TAK prosedürü yapıldı bana fakat kullanmıyorum çünkü aşağıdanda kaçış vardı madem 2 taraflı geliyor diye bende TAK kullanmıyorum zaten kapanmış Tak yapılcak delikte, tuvaletede çıkamıyorum çünki hissetmiyorum. Hasta bezi ile idare ediyorum hayatımı.

Üye
    cumuk Avatarı

Son Giriş
    24.09-2012
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Doktorlar bu rahatsızlıklar çare bulamıyorlar mı? Hergün tv de haberler izliyoruz şu hastalığın tedavisi bulundu geliştirildi diye.Ama bizim rahatsızlıklarımızla ilgili çalışmalar duymuyoruz.Aslında insan hayatı için çok önemli işemek ilişkiye girmek.Bu tedavilerle ilgilenin geliştirin diye başvurabiliceğimiz biyerde yok.Elimiz kolumuz bağlı sorunları yaşamak mecburiyetinde kalıyoruz.....

Üye
    iskocyalim Avatarı

Son Giriş
    16.05-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Hocam söylediklerine % 1 000 000 katılıyorum ama nabalım kader böyleymiş diyip kenara çekilip oturuyoruz. yapacak çokta bişey yok dediğin gibi

Sayfa 1 / 3 123 SonSon