TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
Toplam 24 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    özlem sahra Avatarı

Gerçek Adı
    özlem
    Son Giriş
    20.06-2011
    Saat
    18:48
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Merhaba arkadaşalar,

Benim sizlere bir sorum olacak..
    Ben;2004 yılından beri yüreyemiyorum. Bunun nedeni omurilik tümörü.
    Bu hastalık tanısı ilk olarak bana 1993 senesinde konmuş, ben 3 yaşındayken. O tarihte ameliyat oluyorum ve normal hayatıma devam edebiliyorum, fakat 2004 yılında tekrar üreyen tümör yüzünden yürüyemedim ve en son geçen sene yine tekrarladı..
    Benim merak ettiğim konu ise şu bu omuilik tümörü olupta yürüyemeyen arkadaşlar var mı? eğer varsa lütfen benimle paylaşsın. eğer yoksa bu dertte olan sadece ben miyim??

Üye
    dostempati Avatarı

Gerçek Adı
    Kalperen C* Türkoğlu
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    kalpOder Ötüken Turan
    Alınan Beğeniler
    132
    Verilen Beğeniler
    1

Merhaba arkadaş, yalnız değilsin ben de varım. Multiple myelom denen bir rahatsızlık ve tümörün omuriliğe basması sonucu 2006 dan beri yürüyemiyorum...

Üye
    jonjon Avatarı

Gerçek Adı
    GöKHaN
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    10:58
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    81
    Verilen Beğeniler
    257

Bende omurilikte oluşan tümörün alınması sırasında felç oldum .. 2. ameliyatımdı bu tekrar üremişti , şant koyuldu ürediğinde atması için 10 yıl oldu ameliat olalı biri kişi yardımıyla yürüyebiliorum .. yanlız değilsin anlıcan ..

Üye
    özlem sahra Avatarı

Gerçek Adı
    özlem
    Son Giriş
    20.06-2011
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

tabii anladım ...tümörün damarlara basısının geri dönüşü yok gibi...

Üye
    faruk34 Avatarı

Son Giriş
    17.09-2023
    Saat
    15:57
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    70
    Verilen Beğeniler
    20

Öncelikle acil şifalar herkeze, bende 1996 yılında ağır tümör ameliyatı gecirdim sırtan bele kadar ağır operasyon yani gecirenler bilir, ben ameliyata iki ayağımda felçli girdim ameliyat 9 saat sürdü tam ayağa kalkmam değneksiz 1 sene sürdü %1o0 ileşmedim ama günlük işlerimi hallediyorum , çalışıyorum aradan 14 sene geçti tümör tekrarlamadı tümör omuriliğin en iyi huylu üremeyen tümörlerindendi patoloji (mikropapiler opendimom ) olduğunu söyledi.Ne kadar da iyi huylu olsa az olasılık olsa bile 10 sene içinde tekrarlama ihtimali olabiliyormuş.Ameliyattan sonra 1 ay ışın tedavisi gördüm ameliyat bölgesinden.Cerrahpaşadaki doktoruma her sene kontrole giderim benim durumumda olupta ayağa kalkamayan hastalarından bahseder ben fizik tedavide cok önemli iyi olacak hasta varsa sırf fizik tedaviyi aksattığı için veya tam uygulayamadığı için ayağa kalkamadığını söyledi.Bu tür ameliyatta erken safha çok önemli ameliyata felç girmek ,ameliyat süper geçsede iyileşme sürecini çok etkiliyor, tümörün yaptığı baskı siniri hırpalıyor.

Üye
    özlem sahra Avatarı

Gerçek Adı
    özlem
    Son Giriş
    20.06-2011
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

siz galiba en şanlımızsınız )

Üye
    parapleji33 Avatarı

Son Giriş
    24.02-2023
    Saat
    09:50
    Yaşadığı Yer
    MERSİN
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    1

ben de tümör yüzünden 1991 den beri T4 seviyesinden omurili felçliyim. ameliyattan sonra duyu tamamen, motorun da (hereket) %80ini kaybettim.ilk zamanlar kanadyenlerle güç bela birkaç adım atıyordum.ancak 2002 de tümör iyi huylu olmasına rağmen tekrar üredi. artık hiç yürüyemiyorum.

Üye
    faruk34 Avatarı

Son Giriş
    17.09-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    70
    Verilen Beğeniler
    20

özlem sahra;

Özlem şans değilde, cok mücadele etmek gerekiyor cok zor günler gecirdim ,ben ayağa kalttım sizde ayağa kalkın anlamında cahilce bir laf zaten edemem, bizim durumumuzda olupta fizik tedavi görüpte en ufak bir iyileşmeyi yakaladılarmı bunun peşini bırakmasınlar belki benim şansım orada başladı bir bebek gibi yeniden doğdum büyüdüm.Özlem şu anda tümör yine üredi diyosun, ameliyattan sonra herhangi bir ışın tedavisi gördünmü ?biliyorsunki ameliyat ne kadar başarılı geçsede içerde %3 gibi tümör kalıntısı kalabiliyor.Doktorunu iyi seçmelisin her ameliyat daha cok siniri hasara uğratır .Daha cok gençsin mücadeleyi bırakma.

Üye
    özlem sahra Avatarı

Gerçek Adı
    özlem
    Son Giriş
    20.06-2011
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ben sizin demek istediğinizi anladım tabii mücadele etmişiniz.bende elimden geldiğince mücadele etmye çalışıyorum ama ; artık mücadelen de umut etmektende yoruldum..
    tümör en son 1 sene önce tekraladı ve ellerime baskı yapmıştı ameliyat oldum ellerimi eskisi gibi oldu çok şükür..ama hiç ışın tedavi görmedim.

Üye
    elif_kız Avatarı

Gerçek Adı
    melek
    Son Giriş
    08.12-2019
    Saat
    08:15
    Yaşadığı Yer
    türkiye en güzel ili.
    Alınan Beğeniler
    33
    Verilen Beğeniler
    8

arkadaslar hepınıze gecmıs olsun bızım komsunun ogluda omurılıgınde tümör varmıs ama amalıyat olmadıı daha

Üye
    edaeda Avatarı

Gerçek Adı
    eda
    Son Giriş
    14.11-2011
    Saat
    23:13
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

faruk34;

Merhaba Faruk
    bende 1 yıl önce omurilik ameliyatı oldum sonrasında radyoterapi ve kemoterapi gördüm. Henüz fizik tedavisi olmadım. Bacaklarımdaki uyuşukluklar hala devam ediyor. Şuan yürüyebiliyorum ancak evin dışına yalnız başıma çıkamıyorum. Çünkü denge problemim var ve fizik tedavi doktoru sağ dizimi kitlemediğimi söyledi. Dışarıda birisinin koluna girerek yavaş yürüyorum. Gördüğüm tedavilerden dolayı bu 1 yıl içinde çok da egzersiz yapabildiğimi söyleyemem. Tecrubelerine dayanarak sence fizik tedaviye geç kalmış sayılır mıyım ve fizik tedavien sonra yürüyüşüm hızlanır denge sorunum ortadan kalkar mı?

Üye
    Bio Avatarı

Gerçek Adı
    İbrahim
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    121
    Verilen Beğeniler
    293

Arkadaşlar öncelikle herkese çok geçmiş olsun rabbim şifanızı versin inşallah bende 1997 yılında omurilikten ameliyat oldum epandimom kitle tanısı ile T11 T12 L1 L2 L3 L4 L5 kadar 15*22mm kitle alındı sorunlarım ilk olarak küçük tuvalet ve büyük tuvalet bel ağrısı şikayetleri ile başladı ayaklarıma kadar vurmaya başladı ameliyatta hepsi temizlendi 45 gün radyoterapi uygulandı ameliyattan sonraki durumum ise nörojen mesane sfinkter bozukluğu sol ayakta kalıcı uyuşukluk ve his kayıbı sağ ayakta 3 cm atrofi mevcut uzun süre ayakta durduğumda ağrım oluyor bel ve ayaklarda uyuşmalar mevcut en azından yürüyebiliyorum ameliyatımı adana çukurova üniversitesi balcalı hastahanesinde oldum faruk ildan bey yaptı son kontrolümü 2008de olduğumda üreme görülmedi mersindeki doktorum seni kim ameliyat ettiyse çok iyi bir ameliyat gerçekleştirmiş dedi hayretler içerisinde kaldı bu kalan hasarların normal olduğunu bunlara alışarak yaşama tutunmamı söyledi genel durum itibariyle iyi olsamda büyük tuvalet ve küçük tuvalet sorunları psikolojimi etkiliyor ancak şükürler olsun elim ayağım tutuyor yürüyebiliyorum umarım sizlerinde durumlarında düzelme olur en az sıkıntı ile yaşama devam edebilirsiniz rabbim şifanızı versin ALLAH a emanet olun ......

Üye
    nihat üçkuş Avatarı

Gerçek Adı
    nihat üçkuş
    Son Giriş
    09.09-2018
    Saat
    14:18
    Yaşadığı Yer
    ordu
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

herkeze gecmis olsun bende omurilik tmurunden amaliyat oldum denge bozuklugu var ayakta fazla durdugum zaman agri oluyor ve yoruldugum zaman yataktan dahi kalkamiyorum

omurilik tumorunden malulen emekli olan varmi

Üye
    faruk34 Avatarı

Son Giriş
    17.09-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    70
    Verilen Beğeniler
    20

Sanada geçmiş olsun Nihat .Malulen emekli olmanız için %60 ve üzeri rapor şart.%40 lada erken emekli şansınız var.İşe giriş ve prim gününüzün dolması şartı ile.

Üye
    Plumeria Avatarı

Gerçek Adı
    Gül
    Son Giriş
    24.10-2017
    Saat
    15:38
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    21
    Verilen Beğeniler
    1

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Herkese geçmiş olsun.

Bende de omurilik tümörleri var. NF Tip2 hastasıyım
    Bir kez ameliyat oldum 4 tanesi alındı felç kalma riskim vardı ama şükür bir şey olmadı.
    Ama yine var tümörlerim omuriliğin içinden geçen sinirlerin üzerinde.
    İnşallah ameliyat olmam falan gerekmez yılda 1 kontrolüm var
    Bakalım hayırlısı..

Sayfa 1 / 2 12 SonSon