TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
Toplam 45 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    budapeşte Avatarı

Gerçek Adı
    minevver iskender
    Son Giriş
    19.11-2010
    Saat
    22:29
    Yaşadığı Yer
    adana seyhan
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    benim kızımda 7 yaşında ve bizdede sol taraftan küçük bir delik açıldı.oradan sonda ile 2-3 saatte bir idrarını yapıyor ve arkasından mutlaka serumla yıkama yapıyoruz ama bizim idrar kesesi yıkanıyor.100-150 cc büyük şırınga ile sondanın ucunda serum veriyoruz ve geri boşalıyor amaç kesede enfeksiyon olmaması.
    çok memnunuz hiç sorun yok acıma olmuyor sonda girerken çıkarken kendinden jelli sonda kullanıyoruz.
    sondayı ve serumu sgk karşılıyor,günde 500cc serum veriyor,6 tanede sonda günlük alıyoruz.
    sadece bu ay rapor yönetmeliği degiştiği için rapor yenilenecek. bizim raporumuz çocuk cerrahisinden di ama şimdi nefrolojiden istiyorlar.onuda hallettik müracat ettim yeni rapor nefrolojiden çıkıyor yarın alacagım.geçmiş olsun.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    22:19
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.029
    Verilen Beğeniler
    4.300

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Bende de bu mucize delik var
    Siz bu yolun yanı sıra bir de mesane genişletme ameliyatı mı oldunuz? Zira ben sadece bu yolu açtırdım (üretral darlıktan dolayı normal yoldan cateter gitmediği için Mart 2006'da bu ameliyatı oldum) ve hiç bir zman mesaneyi serumla temizlemedim...

Ve, bence biri omurilik yaralanması olduğunda direkman bu delik açılmalı O derece memnunum yani
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    budapeşte Avatarı

Gerçek Adı
    minevver iskender
    Son Giriş
    19.11-2010
    Saat
    Yaşadığı Yer
    adana seyhan
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

selam.evet oturan boğa,bizde mesane genişletme ameliyatı oldu.ince bagırsaktan parça alıp mesane yapıldı.mesane bağırsaktan yapıldıgı için dokusunda sorunlar oluyormuş bu yüzden enfeksiyon olma riski var.bu nedenle serumla yıkama yapıyoruz.kızım bu yaz ameliyat oldu bizde çok memnunuz ve mutluyuz,sizin tabirinizle o mucize delik çok işe yaradı ve kızım eskisinden çok iyi gelişmesi normale döndü,enfeksiyon azaldı,artık okula bile gidiyor.çok mutluyuz.iyi günler.

Üye
    sonertuna Avatarı

Gerçek Adı
    Soner
    Son Giriş
    17.11-2014
    Saat
    11:30
    Yaşadığı Yer
    Uzak Çok Uzak Bir Yer
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent Bey
    Göbekten böyle birşey yapıldığını okumuştum, nasıl bir şey biraz daha bahsedebilirseniz sevinirim. Madem çok memnunsunuz neden ilk olarak bu çözüm tercih edilmiyor merak ettim.
    Teşekkürler

Üye
    resital Avatarı

Son Giriş
    28.04-2010
    Saat
    23:31
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent Abi bu başlık şimdi dikkatimi çekti. Sayende yerli yabancı bütün doktorlara minnetlerimi(!) sunuyorum. Bu mucize delik hakkında daha fazla bilgi vermen mümkün mü acaba? Hangi şartlar altında uygulanıyor ve de hangi sebeplerden dolayı mesane genişletme operasyonu yapılıyor.
    Umuyorum ki kimsenin böyle bir olasılıktan bize bahsetmeme sebebi başka şartlar gerektirmesidir. Gerçi artık doktorlarımız ve sizin sayenizde arada bir olan kaçaklar dışında hiçbir problemimiz yok, gerçi onun içinde condom kateter vardı değil mi (:

Hepinize sevgiler..

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.029
    Verilen Beğeniler
    4.300

Bu delik ancak bir zorunluluk olduğunda açılıyor

Üretrada meydana gelen hasar sonucu TAK yapılamıyorsa, daha doğrusu, kateter normal yoldan (yani üretradan) itilemiyor ve mesane boşaltılamıyorsa, yani üretra bir nedenle kapanmışsa, bu durumda üretrayı by-pass edip göbeğin hemen altına bir delik açılıyor ve o delikten TAK yapılması sağlanıyor.
    Üretrası sağlam olan kişiler o yoldan TAK yapabildikleri için bu delik olayına ihtiyaç duymazlar...
    3 saatlik bir ameliyat. Ameliyatın adı kontinan vezikostomi sanırım. Barsaktan 5 cm kadar bir parça kesiliyor, bu parça kalem misali silindir haline getiriliyor, bir ucu mesaneye, diğer ucu da göbeğin altından cilt üstüne iliştiriliyor. Bu kadar Artık TAK oradan yapılıyor...
    Ameliyattan sonra 15 gün sabit sonda kalıyor o yeni yolda. Sonra sabit sonda çıkartılıyor ve normal TAK'a geçiliyor o oldan...

Bu mucize deliğin gündelik yaşamda hiç bir dezavantajı yok. Yüz üstü yatmakta, yüzmekte, banyo yapmakta, sevişmekte vs. her şey eskisi gibi devam... Bir tek, deliğin üstünü tahriş edecek temastan kaçınmak yeterli...
    Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/sagl...rkadaslar.html

Anlaşılmayan ya da merak edilen şeyler varsa sorabilirsiniz...

___
    Resital sizin son durumunuz nedir? Her şey iyi mi? Bana özel mesajla da yazabilirsin...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    inzibat Avatarı

Gerçek Adı
    ErdaL
    Son Giriş
    03.08-2023
    Saat
    00:54
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    36
    Verilen Beğeniler
    31

Bülent, bu dediğin sistem acaba benim için de uygunmu diye düşünmeye başladım. Mesane kapasitesi küçülmüş ve sondayı mandalla kapatıp sıkışınca açıyorum. Yavaş yavaş mesane genişler diyorlar. Fakat bu yazıları okuyunca acaba! dedim.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.029
    Verilen Beğeniler
    4.300

Bu yöntemin mesane kapasitesi ile hiç bir ilgisi yok. Mesane kapasitesi için mesane kapasitesini artırıcı başka bir ameliyat var. O da barsaktan parça alınıp yeni mesane yapımı yöntemi.. Ama bu da öyle kolay karar verilen bir ameliyat değil. Öncesinde tüm yollar denenmeli, en son, artık böbreklerin korunması için başka yol kalmamışsa, o zaman mecburen yapılmalı...

Bu bahsettiğim aameliyatı şöyle düşünün: Bu delik kapandı, o zaman şu delikten TAK'alım...

Üye
    inzibat Avatarı

Gerçek Adı
    ErdaL
    Son Giriş
    03.08-2023
    Saat
    00:54
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    36
    Verilen Beğeniler
    31

Anladım anladım. Şimdilik ben normal yoldan devam edeyim. Mesaneyi genişletme konusunda noral yoldan genişlerse genişler. Çok zorunlu olmadıkca amaliyatla mesaneyi genişletmek istemiyorum.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.029
    Verilen Beğeniler
    4.300

Burada kurali, böbreklerin sağlığı... Böbrekler sürekli kontrol altında olsun Erdal. Mesanenin daralması en çok böbrekler için risk oluşturur ve her önelem böbreklerin korunması için alınır...

Üye
    sonertuna Avatarı

Gerçek Adı
    Soner
    Son Giriş
    17.11-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Uzak Çok Uzak Bir Yer
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent Bey;
    Daha önce daralma olduğu için dış sonda ile üretrayı genişletmeye çalışıyoruz.Bu hafta katater takmayı denedik, zorlanıyoruz. Doktor yapabiliyor ancak benim yapmamın yine üretyayı kanatabileceği söylendi.
    Asistan keselim,darlığı açalım dedi ancak kendisi yine aynı şekilde problem olabileceğini çözüm olmayacağını ifade etti.

Sanırım siz üretrayı açmak için bir operasyonda geçirdiniz, sizce üretrayı genişletmek için operasyona gerek varmı ? Yoksa doktorumun dediği ameliyatı yaptırmak daha iyi bir çözümmü olacak. Sürekli darlıkla uğraşmak yerine, bu operasyonu geçirmek daha kolay olmayacakmı ?

Ayrıca şuanki durumununuz hakkında sormak istediğim şeyler var;
    Delikten TAK nasıl yapıyorsunuz ? İdrarın dışarı akmasını engelleyen nasıl bir mekanizma mevcut ? TAK yaparken üstünüze idrar dökülmesi vs oluyormu ? Tatilde yada misafirlikte yada işyerinde,TAK uygulamak kolaymı ? Delikten enfeksiyon kapma riski mevcutmuş, üretradan TAK yapmaya göre fazlamı ? Konu ile ilgili internette pek kaynak bulamadım, sizin bildiğiniz adres varmı ?
    Çok teşekkürler

Üye
    budapeşte Avatarı

Gerçek Adı
    minevver iskender
    Son Giriş
    19.11-2010
    Saat
    Yaşadığı Yer
    adana seyhan
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

sayın sonertuna,
    dahaönce bahsettiğim gibi benim kızım da bu delikten var.temmuz ayında biz bu ameliyatı olduk.çok memnunuz.tak yapmak çok kolay,karnının sağ tarafında küçücük bir delik,oradan sonda takıyoruz ve idrar zaten kendiliğinden akıyor.hatta artık kızım kendisi yapıyor.çok ince sondalar var.üstelik sondanın içinde jel var.önce onunla kayganlaştırıyorsunuz sondayı,sonra kendiliğinden giriyor zaten içeri o yolunu buluyor.ameliyat yaparken bir tünel açılyor idrar kesesine doğru,sonda o tünele girdiği an idrar boşalıyor hemen.
    benim kızım okula gidiyor,çişi gelince tuvalete gidip hemen yapıyor tuvaletini,bakın daha 7 yaşında bu çocuk.
    gezmede çarşıda hiç sorun yok,neredeyse sondayı koyun cebinize gezin diyecegim.
    idrarın akma durumu falan yok,biz sadece yıkama denilen işlemi yaparken bazen evde serum falan damlatıyoruz.bunun dışında enfeksiyon olayı bizde çok azaldı,amaç,enfeksiyonu önlemek,ve böbrekleri korumak.
    kısacası biz çok iyi sonuç aldık,bu tak olayından
    benimde kafamda çok soru işareti vardı tıpkı sizin gibi,isterseniz hi slip sondayı medikalde bir bakıp inceleyin daha iyi anlarsınız.saygılar.

Üye
    sonertuna Avatarı

Gerçek Adı
    Soner
    Son Giriş
    17.11-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Uzak Çok Uzak Bir Yer
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

sayın budapeşte;
    Bilgilendirme için çok teşekkürler. Merak ettiğim birşey daha var;
    Delik kapalımı duruyor,eğer mesaneye yeni bir yol yapılıyorsa normal zamanda
    idrarın dışarı akmaması için bir kilit mekanizması olması gerekiyor. TAK yaparken üretraya taktığımız gibimi takılıyor yoksa bir anahtar vs varmı?

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.029
    Verilen Beğeniler
    4.300

Üretral darlık söz konusu olduğunda benim tecrübelerime göre şu adımlar uygulanmalı:
    1- En çok iki haftada bir yenilemek kaydıyla 1 ay boyunca sabit sonda takılmalı. Takılacak katater takılabilecek en geniş çaplı katater olmalı. İlinde 14 numara takılabiliyorsa, bu takılmalı, sonra bir hafta sonra o çıkartılıp 16 takılmalı (tabii oluyorsa). Amaç olabilecek en geniş kataterin 1 ay gibi bir süre üretrada kalması ve üretranın genişlemesidir.
    2- Eğer bu süreli sabit sonda denemesi başarısız olursa, o zaman sistoskopi yöntemiyle üretradaki darlık traşlanmalı ve yukarıdaki maddede yazdığım şekilde sabit sonda takılıp üretranın genişlemesi beklenmeli.
    3- Eğer bu üretradaki darlığın traşlanması girişimi başarsızı olursa, yeni bir deneme yapılmasının faydalı olup olmayacağı doktorun kararına bağlı. Gerekirse bir deneme daha yapılabilir...
    4- Ayrıca başka yöntemler de denenebilir:
    http://www.engelliler.biz/forum/sagl...cenekleri.html
    http://www.engelliler.biz/forum/sagl...r-eder-mi.html
    http://www.engelliler.biz/forum/sagl...an-var-mi.html
    http://www.engelliler.biz/forum/sagl...tml#post576085

5- Hiç bir şekilde üretradaki darlık giderilemiyor ve işemek gündelik yaşamı sürdürmek için ölümden beter hissi veriyorsa, o zaman bu başlıkta adı geçen yöntemle üretra by-pass edilerek TAK'a geçilebilir. Ama unutulmaması gereken şey, bu çok komplike bi ameliyattır ve iyi düşünüp karar vermek gerekir.

Bu amliyatı olmadan önce açtığım, ameliyat sonrasında da deneyimlerimi yazdığım bir başlık: http://www.engelliler.biz/forum/sagl...a-yontemi.html

Delikten TAK nasıl yapıyorsunuz?
    Çok kolay. 14 numara katater kullanıyorum. O deliğin üstünden içeri mesaneye itiyorum. Penisten TAK yapmakla arasında uygulama açısından hiç bir fark yok.

İdrarın dışarı akmasını engelleyen nasıl bir mekanizma mevcut?
    Herhangi bir mekaniza söz konusu değil. Bir uçtan mesaneye diğer uçtan cilt üstüne çıkarılan o yol, tıpkı başparmağın işaret parmağına yapışık durması gibi duruyor. Yani, normalde yol kapalı, ancak katateri içeri itince açılıyor... Yüz üstü yatarken de, denize girerken de hiç bir şekilde dışarı idrar sızması söz konusu değil.

TAK yaparken üstünüze idrar dökülmesi vs oluyor mu?
    Kesinlikle hayır.

Tatilde yada misafirlikte yada işyerinde,TAK uygulamak kolay mı?
    Çok çok çok kolay. Normal yoldan TAK yapmaktan yüz kat daha kolay. Hele kadınlar için... Pantolun düğmelerini açıp deliğe ulaşıyorsunuz ve TAK'ı yapıyorsunuz. Bu kadar.

Delikten enfeksiyon kapma riski mevcutmuş, üretradan TAK yapmaya göre fazla mı?
    Kesinlikle normal yoldan TAK yapıldığında meydana gelebilecek enfeksiyon riskinden daha az risk söz konusu. Hele ki üretral darlıktan dolayı meydana gelen küçük kanamaların yarattığı riskin ortadan kalktığı düşünülürse, bu yöntem çok çok çok daha güvenli.

Konu ile ilgili internette pek kaynak bulamadım, sizin bildiğiniz adres var mı?
    Bilmiyorum. Doğrusu bu konuda nternete yazılan ilk Türkçe tecrübe paylaşımı bu bizim sitedekiler diye biliyorum...

Delik kapalı mı duruyor, eğer mesaneye yeni bir yol yapılıyorsa normal zamanda idrarın dışarı akmaması için bir kilit mekanizması olması gerekiyor?
    Delik kapalı duruyor... Bu amliyat yapılıdığında iki seçenek söz konusu:
    1) Mesanenin üretraya açılan kısmı dikişle kapatılıyor: Bunun geri dönüşü var mı, bilmiyorum. Var diye anımsıyorum, ama doktora sormak ve emin olmak gerek. Bu kısım kapatılınca oradan işemek de mümkün olamıyor tabii. Ayrıca, işeyememenin yanı sıra sperm atımına mani oluyor mu, bunu bilmiğyorum. Bunu da doktora sormanız gerek. Biz omurilik felçlilerde sperm atımı olmadığı için, benim aklıma gelmemişti bu soruyu sormak...
    2) Açık bırakılıyor. O zaman normal yoldan sızıntı olabiliyor tabii. Ama TAK yapmak konusunda zamanlama iyi ayarlanırsa, sızıntı da olmaz heralde...
    Benim normal yol kapatılmadı, ama benim yol zaten doğal kapalı! İstesem de o yolu kullanamam, beton dökülmüş gibi O yüzden, bende bir sızıntı olsa mesela, bu delikten olur, penisten olmaz.

TAK yaparken üretraya taktığımız gibi mi takılıyor yoksa bir anahtar vs var mı?
    Penisten TAK yapmakla aynı her şey. Penisten itmiyorsun da bu delikten itiyorsun katateri...

Başka sorunuz olursa yazın lütfen...

Üye
    sonertuna Avatarı

Gerçek Adı
    Soner
    Son Giriş
    17.11-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Uzak Çok Uzak Bir Yer
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Bülent Bey;
    Verdiğiniz bilgiler ve diğer okuduklarım çok yararlı oldu, teşekkürler. Neleri doktoruma sormam konusunda aydınlanmış oldum, bunun için başka bir doktora gitmem gerekecekti, artık muyane ücretini sitedekilere paylaştırım
    İnce bağırsaktan mesane yapma yöntemi yapma başlıklı konuyu okuyunca korktum açıkcası, özellikle tüp mevzusu ürküttü. Ama yapılabilecek birşey yok.
    Mucize deliğin rahatlığı için katlanacağız gibi gözüküyor. Bu başlıkta idrar sızması var denilmiş ama artık yok anladığım kadarıyla, bu güzel bir ilerleme.
    Siz diğer arkadaşlara valf ve zamanla yıpranıp yıpranmayacağı sorusunu sormuştunuz bende size sorayım adet yerini bulsun

Valf dediğiniz kapağın zamanla deforme olması diye bir durum söz konusumu ?
    değişmesi vb. işlemlerin yapılması gerekiyor mu ?

Yada zamanla girişin deforme olması,vb. durumlar mümkünmü, siz şimdiye kadar bu tür şeyler yaşadınız mı ?

Ameliyattan sonra ne kadar süre yardıma ihtiyacınız oluyor ?

Eyvallah

Sayfa 1 / 3 123 SonSon