TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
Toplam 45 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    22:19
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.029
    Verilen Beğeniler
    4.300

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Valf benim uydurmammış Yok öyle bir şey...

Bu ameliyatın riskleri:
    1- Bünye bir nedenle bu yolu reddedebilir. Bu düşük de olsa bir olasılık sonuçta... Eğer böyle bir şey olursa, nedenine bağlı olarak, aynı işlem yeniden yapılabilir sanırım
    2- Yol kapanabilir... 4-6 saatte bir TAK yapıldığı sürece bu yolun kapanması imkansız. Ama velev ki kapandı ya da bir nedenle ciltten çıkan yer deforme oldu diyelim, bu durumda basit bir cerrahi müdahale ile bu deformasyon giderilebiliyormuş.

Ameliyattan sonra hiç yardıma ihtiyaç duyulmuyor...

Bir de, ben ameliyat olacağım zaman doktorum, "yakında kök hücre ile bu doku laboratuar ortamında üretilebilecek. Böylece barsaktan parça kesilmek durumu olmayacak. Bu hem ameliyat rsinlini hem de oluşabilecek komplikasyonları önleyecek" demişti. Ama bu teknoloji şu anda ne durumda, uygulanabiliyor mu, hiç bir fikrim yok.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    dua Avatarı

Son Giriş
    03.12-2020
    Saat
    22:40
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

aynı şeyin büyük tuvalet için yapılmış halini gördüm.arkadaş 7 yaşındaki felçli kızına büyük tuvaletinde sorun yaşadığı için karın bölgesinden bağırsaklara ufac ık bir delik açtırmış ameliyatla.gördüm hiç belli bile değil.küçük bir yara gibi.3 günde bir oradan lavman yapıyormuş.boşaltım normal yoldan oluyor.bayağı rahat olduğunu söylüyor

Üye
    sonertuna Avatarı

Gerçek Adı
    Soner
    Son Giriş
    17.11-2014
    Saat
    11:30
    Yaşadığı Yer
    Uzak Çok Uzak Bir Yer
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

kateter takmayı yine denedik yine olmadı, hatta paranoya bile yaptım yoksa doktorum beni illa ameliyat etmekmi istiyor diye
    ameliyat hakkında doktorum ile konuşmadım,çünkü öncesinde başka bir üroloji uzmanına gitmek istiyorum, ankaradan tavsiye edebileceğiniz doktor var mı ?

Üye
    tekerlek üstü seyahat Avatarı

Gerçek Adı
    cevdet uzun
    Son Giriş
    25.02-2014
    Saat
    14:42
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

katater normal yoldan takılıyor olsa bile isteğimizi belirtip bu küçük mucize deliğini açtıramıyor muyuz...

Askıda Üyelik
    juliet35 Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    9

Merhaba.. Bu mucize delikten bende de var ve son derece memnunum... Ameliyat yapıldıktan 1 ay kadar asist ampülle yıkama yaptık şuan yıkama yapmıyorum.. genelde enfeksiyon söz konusu bol lökosit.. ancak bana bir zararı yok ya bünyem alıştı yada bilmiyorum ama iyi ki de var bu delik )

Üye
    ahmet1967 Avatarı

Gerçek Adı
    ahmet erzincanlı
    Son Giriş
    02.05-2023
    Saat
    12:53
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

selam benim çocuğumda mesane extofisi doğdu bu güne kadar 7 kez ameliyat oldu cerrah paşada fakat sonuç hep kaçırma problemi son ankarara bir prof doktor tam çözüme ulaştı
    herkese yardımcı olmak isterim genelde çevremde her türlü mesane işeme bozukluğu duyduğum gördüğüm kişilere şiddetle tavsiye ediyorum
    arkadaşlar geçici çözüm lere değil kalıcı çözüm sunan doktorlara inanın bu sağlık şakaya gelmez boş yere para ve zaman kaybetmeyin bence çünkü biz çok para ve zaman kaybettik bize doktorumuz şunu söyledi eğer zamanında bana gelsezdiniz şimdi ye kadar tammamen iyileşmiş olurdunuz kesinlikle bu bizi çok üzdü o yüzden çeveremdeki herkesi bilgilendirmeyi görev edinmiş sayıyorum herkese acil şifalar

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.029
    Verilen Beğeniler
    4.300

Üretra sağlamken bu ameliyatı yaptırmak çok tercih edilesi bir şey değil.

Ahmet bey, tedaviye dair biraz daha detay verebilirseniz çok yararlı olur
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    ahmet1967 Avatarı

Gerçek Adı
    ahmet erzincanlı
    Son Giriş
    02.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

elbette doğuştan mesane exrofisi olarak doğan çouğumuza öncelikle kapatma daha sonra mesane boynu daha sonra 4 defa deflux enjektesi ama kaçırma hiç kesilmedi böbrek koruyucu ilaçlarla devam ettik yaş oldu 19 tesadüf eseri en sonunda doktorumuzu buluduk tekrar bi ameliyat 20 gün önce mesaneden böbreklere kaçış engellenmesi mesane ince bağırsaktan birazda üreterden büyütme yani olay bitti

Üye
    yusuf_ist Avatarı

Son Giriş
    12.06-2014
    Saat
    11:34
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba Sayın Arkadaşlar,

Yaşım 27 bundan 21 sene önce trafik kazası geçirdim. Bir münübüsün altında kaldım. İç kanaması meydana geldi, mesane , dalak patladı. Son anda hayata döndüm anlayacağınız. 2 ay sonra hastaneden taburcu oldum. 2 şikayetim söz konusu idi,
    1. şikayetim idrarımı iğne ucu kadar yapmam,
    2. şikayetim ise damlar tarzda idrar kaçırmam.

akabinde 3 sene çektim 2 şikayeti de neyse ki 3 sene sonra cerrahpaşa da büyük bir ameliyat ile 1.şikayetim olan işiyememe sorunum giderildi. Kaza da pubis kemiği idrar yolunu sıkıştırıyor. Kazadan sonra ki ilk ameliyatta mesane toplanırken farkedilmemiş yani çok şükür o sorundan kurtulduk fakat,

21 senedir damlar tarzda idrarımı kaçırıyorum. Şöyle ki dolu bir şişeyi ters çevirin kapağın ağzını çok az açın nasıl sızıntı olarak şişedeki su kaçıyorsa aynen o şekilde. Deflux injekte edildi 4 sefer 1 hafta kadar fayda gördüm ama sonra sonuç hep aynı.

Doktor 2 seçenek var diyor. 1.cisi sistoskopi ile son olarak birşey yapılabilir mi mesane de yapılabilecek bir operasyon olabilir mi diye bakalım diyor. 2.cisi üretrayı kapatıp karından delik açmak olduğunu söylüyor.

21 senedir bıktım böyle gezmekten dolaşmaktan arkadaşlar, burayı da şans eseri buldum. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar, memnunmusunuz , zorulukları, kolaylıkları vs anlatırmısınız.

Hatta sizden ricam mümkünse irtibata geçebilir miyiz ??? yaşayan çeken bilir lütfen yardımcı olun. Teşekkürler

Üye
    ahmet1967 Avatarı

Gerçek Adı
    ahmet erzincanlı
    Son Giriş
    02.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

selam arkadaşım önce geçmiş olsun mesane konusu gerçekten uzmanlık gerektiren bir konu fakat sorsan bütün doktorlar atıp tutyo açıkcası hatta profesörler bile önce şu söyliyim mesene çok basitmiş gibi görünsede ciddiye alınmassa ya--- altan kaçıma enfeksiyon mesane taşı yukarı kaçırma böbrek hasarı böbrek çürümesi böbrek kaybı bunlar ----ciddi sorunlar emin ol 1 deflux sadece geçici bir zamanı vardır sonuç belli bi dönem sonra kaçak yine başlar 2 idrar yolunu kapatıp yandan delik açmak geri dönü olmayan bir yol hiç tavsiye etmem-şimdi bana sen doktor musun diyiceksin hayır grafikerim matbada fakat mesane üstüne 19 sene çocuğumuzdan dolayı resmen doktora yaptık ben ve ailem bu yüzden nerde mesane alakalı bir konu olsa bütün bildiğim doğruları paylaşıyorum o sizin gittiniz hastanelerin ne ler yapabileceğinikapasiteleri nedir nasıl yöntem uygularlar ezberledim bak sayim 1 cerrah paşa 2, ege üniversitesi 3,ankara hacettepe 4 haseki daha arada ufak muayene bol sıfırlı olan muayene ücretlerinden bahsetmicem önce sen benim daha önce bu sitede yazdıklarımı kesinlikle oku zaten doğru yolu bulucaksın fakat son kez şu şiddetle söylüyorum her hangi bir operasyona girmeden önce mutlaka bizim hocamızla görüş derim zaten daha önceki yazılarımdada hocanın bilgi ulaşım adresleri var çok meşgul biri emin ol hemen 1 sefer arayıp telde ulaşamazsan pes etme kendin için savaş mutlaka ama mutlaka görüş ayrıca daha önceki yazılarımı kesinlikle oku

selam geçmiş olsun öncelikle madem ankaradasınız MURAT DAYANÇ lla görüştünüzmü görüşün zaten gerekeni size söyler emin olun

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.029
    Verilen Beğeniler
    4.300

Bende bu mucize delik var ve çok çok çok memnunum. EN küçük bir eleştirim/şikayetim bile yok.

Yalnız, yukarıda Ahmet beyin dediği şey çok çok önemli. Bu tür ameliyatlar geri dönüşü olmayan ve ameliyatta olabilecek bir terslikte ileriki yaşamı etkileme riskini de içinde barındıran çok zor ameliyatlardır. Eğer tek derdiniz sürekli küçük sızıntılarsa, bence bu amelieyatı düşünmek çok zorlama olur. Şüphesiz ki gündelik yaşamda zorlanıyorsunuzdur, ama en azından sağlığınız yerinde... Bunu riske atmaya değmez. Ben olsam idrar kaçırma pedi kullanarak devam ederdim gibime geliyor.

Üye
    yusuf_ist Avatarı

Son Giriş
    12.06-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Pedle olacak iş değil, haraketliliğim çoğaldıkça kaçırmam da çoğalıyor. en az kaçak en haraketsiz vaktim yani uyurken kaçıyor sabah kalktığımda bir bez komple ıslanmış oluyor. Birinin yanına yaklaşamıyorum kokarım diye, böyle yaşamaktan gerçekten sıkıldım.
    sistoskopiye gireceğim 15-20 güne son kez bakılacak bir mesane boynuna müdahale ile sorun giderilebilir mi giderilemezmi diye , bende ki sorun tam olarak şu sfikinter tam kapatmıyor. Yani musluk tam kapatmıyor. Kaslardanmıdır, nededindir bilmiyorum trafik kazasında mı oldu yoksa mesanayi toplarkenmi oldu hiç bilgim yok

Bülent Bey,

- Ameliyat kaç saat sürüyor ?
    - kaç günde taburcu oluyorsunuz ?
    - Yürümeye vss normal hayata kaç günde dönüyorsunuz ?
    - bir sondayı 1 den fazla kullanıyormusunuz yoksa her işeme de 1 sondamı kullanıyorsunuz ?
    - Delik dışarıdan gözüküyor mu ? denize falan nasıl giriyrosunuz ? bantla felanmı kapatıyorsunuz ?
    - Görenlere nediyorsunuz ? şahsen ben utanırım bu durumları anlatmaya nediyebiliriz ?
    sorularımı yanıtlarsanız cok sevirinim.

Üye
    ahmet1967 Avatarı

Gerçek Adı
    ahmet erzincanlı
    Son Giriş
    02.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

selam yusuf arkadaş önce şu nu buliyormusun mesanen kaç cc senin ölçüm yaptırdınmı hiç -kaçırmanın ana sebebi emin ol bu mesane boynu 2 plan emin ol -----olduki öperasyona karar verildi bire bir bi çocuğumuzu yaptırmak zorunda kaldık o arkadaşta cerrahpaşada işeme kanalı kapatıldığı için yandan açmışlardı sonda ile yapıyonru -kaçır ma aynı senin anlattıkların gibi arada enfeksiyonda cabasıydı----o arkadaşıda bilgilendirip ön ayak oldum artık aile gibi olduk bizim hoca yaptı ameliyatın ameliyat 8-9 saat gibi oluyor uyanma falan dahil sonda ilk etapta 2 saatte bir boşaltıyo daha sonra uzuyo zaman denize girebiliyor çok çok küçük göbek deliğinin yanından hiç belli bile olmiyo sonda için zaten rapor çıkartılıyo kullanımı senin sıvı almana bağlı devet günde 6 adetle sınırlamış fakat yetiyo emin- ama özellikle söylüyorum idrar kanalı kapatımı dönüşü olmayan bir yok o yüzden bu işi kesin bir işinin uzmanı olan biri yapamazsa enfeksiyondan kurtulamazsın hatta kaçırma bile yapabilir sadece bildiklerimi gözümle görüp yaşadıklarımı anlatıyorum emin olun

selam nasılsınız bülent bey umarım iyisinizdir Allah sağlıklı sıhhatli uzun ömür nasip etsin insanlara katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum kolay gelsin

Üye
    yusuf_ist Avatarı

Son Giriş
    12.06-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Doktorum İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ile Cehharpaşa Hastane Başhekimi Haluk Emir' dir.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.029
    Verilen Beğeniler
    4.300

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Eyvallah! Dediğiniz gibi, eğer gündelik yaşamınızı bu derece etkiliyor ve sizi mutsuz ediyorsa, alternatif aramak daha makul... Hele bir sistoskopi yaptırın bakalım ne tespit edilecek.

Ameliyatta barsaktan bir parça kesiliyor önce, sonra bu parça silindir haline getiriliyor, bir ucu mesaneye iliştiriliyor, diğer ucu mesanenin üstünden dışarı çıkartılıyor. Aklımda yanlış kalmadıysa benim ameliyatım 3 saat gibi bişey sürmüştü.

Her şey yolunda giderse 3 günde taburcu olunuyor. Ameliyattan sonra sabit sonda takılıyor ve 15 gün takılı kalıyor. Sonra onu çıkartıp TAK'a başlıyorsunuz...

Aynı gün bile yürüyebilirsiniz.

Her TAK bir sonda ile yapılıyor. SGK günde 6 adet olarak karşılıyor bunu (hangi medikalden alacağınızı zamanı gelince öneriririm size)

Delik kesinlikle dışarıdan görünmüyor. Denize girmek, banyo yapmak, yüz üstü yatmak vs. konusunda hiç bir şey yapmanıza gerek yok. O deliğin gündelik yaşamınıza olumsuz hiç bir etkisi olmuyor. Sadece delik sürtünmeye (banyo yaparken keselemek, sevişirken sürtünmek vb.) maruz kalmasın yeter.

Kimse görmez, utanacak bir şey de değil. "var mı göbeğinden işeyen" diye racon keserse biri, "var ulen" demek de cabası!

Not: Ben omurilik felçliyim ve bundan dolayı bende sperm atımı olmuyor. Onun için idrar çıkışını kapattıklarında sperm atımı nasıl oluyor, onu doktorunuza sorun mutlaka.

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon