TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 13 mesajın 1-13 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Swain Avatarı

Son Giriş
    21.05-2023
    Saat
    13:23
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    11
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Dün gerçekleştirilen canlı yayında Elon Musk neuralink sayesinde omurilik felcinin çözüleceğini çok net bir şekilde ifade etti öncesinde konuşan cerrah biraz temkinlide olsa bunun yapılacağını söyledi

Elon musk bu projenin bir kaç bin dolar seviyesinde olacağını söyledi

Versiyon 0.9 olan ilk cihaz felcliler üzerinde özelinde ise tetraplejilerde denenecek

Daha geçen sene yapılan sunum üzerinden bir yıl geçmişken bukadar hızlı bir gelişmeyi kimse beklemiyordu canlı 3 domuz üzerindede demosunu gösterdiler ilginç ve inanılmaz bir yayın oldu

... Burda geniş geniş neuralinki anlatmayacağım bilgisi olmayanlar çalışma şeklini youtube üzerinden izleyip öğrenebilir

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Lütfen beynimizi hackleyecekler burası Türkiye vs gibi cümlelerle konuyu sulandırmadan hastalığın çözümü çerçevesinde yorumlarınızı belirtirmisiniz

Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    2.519
    Verilen Beğeniler
    3.560

simdi gazeteden bende bu ellon musk dahisnin icadina bakiyodum.
    dogrusu ya fikir hurriyetini savunan bi sagir olarak aklimin, dusuncelerimin birisinin kumandasina girme fikrine korkunc gozuyle bakarak tekerlekli sandalyelde kendi aklima kendim hukmetmeyi yeglerim.

Üye
    HasanREİS Avatarı

Son Giriş
    23.05-2023
    Saat
    20:48
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0

Ben de haberi gördüm. Umarım bizler için iyi olur. Bir an önce tedaviye başlanır. Tekerlekli sandalyeden çok sıkıldım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üye
    Swain Avatarı

Son Giriş
    21.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    11
    Verilen Beğeniler
    0

Geçen bir arkadaş omurilik felcinin çözümü için ses çıkaralım demişti gelen cevaplar arasında aman susun devlet verdiği imkanlarıda geri alır vardı .

Devlet ne imkan veriyor onuda anlamış değilim de bu neuralink haberinin ülkemizde ses bulmaması birazda zeka seviyesini gösteriyor birtane nörolog cerrah yada nörobilimci ki eğer oda varsa çıkıp bi açıklama yapmıyor cidden diyorum bu ülke insanı çok zorluyor

Üye
    HasanREİS Avatarı

Son Giriş
    23.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0

@Swain

Evet o başlığı ben açmıştım ama kimse destek olmadı herkes susmayı tercih etti bu ülkede maskenin nasıl takılması gerektiğinin haberini yapan insanlar bizim için çok önemli olan bu icadın haberini yapmadılar gündeme getirmediler ama ben o insanlara suç bulmuyorum asıl suç bizlerde biz sustukça bunlar çok normal

Üye
    MAYBEONED4Y Avatarı

Son Giriş
    12.10-2022
    Saat
    15:55
    Yaşadığı Yer
    Tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Elon musk bir dahii iş adamı milyarder bilim adamı girişimci her sınıfa girebilen bir üstün zeka, ben bu işin olacağını düşünüyorum.İnsanlar üstünde denemelere bu yıl içinde gerekli izinleri alıp başlıycaklarını söylemişlerdi.Şuan kök hücre denemeleri etki göstermediği için çoğu insanda neuralink daha cazip gelmeye başladı bana olucağuna inanıyorum.

Üye
    brkfrk66 Avatarı

Gerçek Adı
    Furkan
    Son Giriş
    07.06-2023
    Saat
    00:38
    Yaşadığı Yer
    mersin
    Alınan Beğeniler
    112
    Verilen Beğeniler
    43

Arkadaşlar Omurilik Felçinin sizce ölmeden tedavisini görebilecek miyiz.. 10yıl veya 15 yıl veya daha kısa daha uzun fark etmiyor tedavisi çıkar mı nasıl umutlu olan var mı bu konuda merak ediyorum..

neuralink projesi mesela benim çok ilgimi çekiyor, acaba olur mu diye düşünüyorum yakın gelecekte..

peki siz ?

Üye
    -sungate Avatarı

Gerçek Adı
    Salih Cem
    Son Giriş
    25.04-2023
    Saat
    00:57
    Yaşadığı Yer
    hatay
    Alınan Beğeniler
    596
    Verilen Beğeniler
    195
    Blog Mesajları
    23

Ben de neuralink projesinin etkili olacağını düşünüyorum

Önemli olan şu ki gelecekte insanlar ülke vatandaşlığı değil dünya vatandaşlığına
    geçecek. Bu yönde ciddi öngörüler var.
    insanlar puanlama ile alt tabaka/üst tabaka
    kriteri ile sınıflandırılacak.
    fakat iyi yanı (kötünün iyisi bence)
    insanlar mal mülk zenginlik ile değil sıradan biri olsa bile
    başka nitelikleri sayesinde üst tabakada yer alabilecek.

Artık hangi kısımda olduğumuz önemli.
    Sonrasında Elon Musk sayesinde engellilere yönelik faydalı çok şey yapılacak gibi görülüyor.

Üye
    HasanREİS Avatarı

Son Giriş
    23.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0

Bu durum gerçekten çok can sıkıcı. Günümüzde tedavinin bulunamaması imkansız. @ nerdesin her başlığa bir cevap yazıyorsun bu başlık hakkında neden görüşlerini belirtmiyorsun. Çok tecrübelisin çok bilgilisin. Bizi organize et bir şeyler yapalım sesimizi duyuralım.bu durumdan şikayetçi olan tek ben miyim? Herkes halinden memnun mu?
    ELON MUSK BİZİ KURTAR

Üye
    inzibat Avatarı

Gerçek Adı
    ErdaL
    Son Giriş
    08.06-2023
    Saat
    12:43
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    35
    Verilen Beğeniler
    31

26 yıldır her sene farklı çalışmalar gündeme geldi ve farelerde başarılı oldu sıra insanlarda dediler de dediler... Sonrası ne mi oldu? Hepsi ortadan kayboldu. %100 örnekleriyle görmediğim sürece asla bir duyuruya körü körüne inanmamayı öğrendim. Görelim varsa böyle bir tedavi olayı ondan sonra peşine düşerim.

Üye
    arda_ben Avatarı

Gerçek Adı
    Arda
    Son Giriş
    31.05-2023
    Saat
    19:32
    Yaşadığı Yer
    yüreğimin götürdüğü yerdeyim
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Kaza geçirdiğim 98 senesinde hemen hemen görüştüğüm bütün beyin cerrahları 2 seneye kalmaz tedavisi bulunur diyerek yüreğimize su serptiler. Aradan geçen 23 yıl bu konuda bir arpa boyu yol alınmadığını gördüğüm an o doktorların söyledikleri gözümün önünde film şeridi gibi geçiyor. Nasıl da umut vermişlerdi. Zaman alışmayı öğretiyor insana her ne kadar umudumuzu hala yitirmesek de artık önümüze gelen her şeye temkinli yaklaşmayı da öğretiyor zaman. Bekleyelim, sabredelim, umudumuzu kaybetmeyelim...

Üye
    Swain Avatarı

Son Giriş
    21.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    11
    Verilen Beğeniler
    0

Yazılanları okuyunca duygulanmamak mümkün değil . İnsan her ne kadar alışsada omurilik felci içten içe hepimizi elbetteki üzüyor her zaman şükredelim biz üzerimize düşeni yapalım şifa veren en hayırlı doktor Allahtır . Konuya dönecek olursak ben mevcut teknoloji ile omurilik felcinin çözümünün istenirse bulunabileceğini düsünenlerdenim , neden istenmiyor sorusunun cevabını ise veremem kimi medikal sektör der kimi başka bir şey . Ama bildiğim bir şey var bu işe yeterince önem verilmiyor belkide arkadaşın yazdığı ile alakalıdır . Kabullenmişliğimizden dolayıdır bilemiyorum

Üye
    HasanREİS Avatarı

Son Giriş
    23.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Ben yazılım mühendisliği öğrencisiyim ve teknoloji ile iç içeyim. Günümüzdeki teknoloji ile nelerin yapılabileceğini gördüm ve okudum. İnanın of un tedavisinin bulunamaması bulunmasından daha zor. Yalnız bu tedavinin bulunması için ilgi gösterilmediği aşikar. İlgi gösterilirse 6 ay içinde omurilik felçlisi kalmaz. Tıp hastalık seçiyor. Burda hata bizde arz talep meselesi bir şey almak için önce istemen lazım. Kimse al bu tedavi diyip vermez. Abi gelin bir şeyler yapalım toplanalım organize olalım. Yürüyüş yapalım eylem yapalım. Ama bir şey yapalım sesimizi duyurmamız lazım. Bu iş böyle olmaz. Bu arada tedavi bulunmazsa Allah’ın izniyle 6,7 yıl içinde hepimizi bu durumdan kurtaracağım inşaallah merak etmeyin.
    Konu HasanREİS tarafından değiştirilmiştir (02.01-2022 Saat 11:07 ).