TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 8 12345 ... SonSon
Toplam 108 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    22:10
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.060
    Verilen Beğeniler
    4.331

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    28.03.2006 Güncel: Bu amleliyatı oldum

Arkadaşlar, benim üretrada ciddi bir darlık oluştu ve normal yoldan TAK yapma şansım ortadan kalktı. Ve üretrayı genişletme ameliyatım da işe yaramadı
    Sonuç olarak doktorum şunu önerdi:

- Ameliyatla ince barsaktan bir parça alınacak.
    - Bu parça tüp haline getirilecek
    - Bu tüpün bir ucu mesaneye sabitlenecek
    - Diğer ucu ise göbeğin yanından -ciltten- dışarı çıkarılacak.
    - Ve ben oradan TAK yapacağım.

Konu hakkında şimdilik çok az bir bilgiye sahibim. Bildiklerim:
    - Bu, kaklıcı bir yöntem oluyor.
    - Tüp'ün mesane kısmında bir nevi valf olacakmış. Bu valf sayesinde dışarıdan mesaneye ulaşım olacak, ancak içerden idrar sızıntısı olmayacak.
    - 3-5 saatlik bir ameliyat oluyormuş. Sonrasında da 5-7 gün hastanede kalacakmışım.

[size=3]Merak ettiğim, bu yöntemi kullanan, yöntem hakkında bilgisi olan ya da yöntem hakkında bilgi edinebilecek olan kimse var mı? [/size]
    Konuyla iligli olarak aklıma gelen soruları aşağıya yazıyorum. Lütfen sizler de unutuğum sorular olursa yazın. Doktoruma soracağım... Hiç bir şeyi atlamak istemiyorum.

Sorularım:
    1- Bu yöntemle enfeksiyon riski artmıyor mu?
    2- Ciltten çıkan kısmın ağzı açık mı olacak? Bu durumda banyo vs. kullanımda zorluk olmayacak mı? Korunmak için neler yapılabiliyor?
    3- Bu ameliyatın ardından yüz üstü yatmak konusunda sorun yaşanıyor mu? Hareket kısıtlılığı oluyor mu, oluyorsa ne ölçüde oluyor?
    4- Tüp'ün bir ucundaki "valf"in deforme riski nedir? Olası bir deformasyonda idrarr sızıntısı nasıl önlenebilecek? Böylesi bir sorun yaşanıorsa, sorunun giderilmesi için nasıl bir yol izleniyor? Sadece "valf"in onarılması mümkün olabiliyor mu? Olabiliyorsa, bu onarımın ardından sorunlar tamamen giderilmiş oluyor mu?
    5- Bu yöntem ömür boyu kullanılıyor mu? Herhangi bir bakım söz konusu mu? Olur ya deformasyon meydana gelirse, yeniden aynı yöntemle yeni bir "tüp" yapılabiliyor mu? Yani ince barsaktan yeni bir parça alınıp, mesaneye eklenebiliyor mu?
    6- Oluşturulan "tüp"ün çapı ne oluyor? TAK yaparken deformasyon riski nedir?
    7- Düzenli olarak kullanılan ilaçların (lioresal, üropan vs.) bir yan etkisi olabilir mi?
    8- Operasyonun tam adı nedir?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Omurilik felçli arkadaşlarım da bu konuda kafa yorarsa çok sevinirim...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    12:56
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

7- Düzenli olarak kullandığın (var mı, tam bilemiyorum ama) ilaç/lar/ın yan etkisi olabilir mi?

Bir de, operasyonun tam adını öğrenebilirsen iyi, olur bence.. Goolge'da arayabiliriz. Gerçi, büyük olasılıkla İngilizce ve tıp dilinde yazılmış olur ama sorun değil. Dökümanı bulduktan sonra anlayan kişiyi bulmak o kadar zor olmasa gerektir.

Üye
    Sema Avatarı

Gerçek Adı
    Sema
    Son Giriş
    15.11-2023
    Saat
    14:45
    Yaşadığı Yer
    A.
    Alınan Beğeniler
    292
    Verilen Beğeniler
    166
    Blog Mesajları
    28

Çok geçmiş olsun Bülent Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.

Operasyonun adı bladder substitution using the intestines imiş . Çok araştıramadım Google'dan baktım şöyle bir ama tıp dili bana uzak bir konu. Çevirebilecek arkadaşlar varsa bu linkteki biraz daha anlaşılabilir gibi geldi. (7.sayfadan başlıyor)
    http://urology.ucsf.edu/patientGuide...Reservoirs.pdf

Üye
    byecool Avatarı

Son Giriş
    02.11-2012
    Saat
    20:39
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0

Geçmiş olsun Bülent.Bir müddet daimi sonda kullanamaz mısın?Başka bir doktordan daha yardım istesen?

Üye
    alperstein Avatarı

Gerçek Adı
    Alper
    Son Giriş
    08.04-2021
    Saat
    13:17
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    4

Sevgili arkadaşım OturanBoğa,
    Keşke başka türlü bir "merhaba" olsaydı...Geçmiş olsun, mesajından anladığıma göre sonuçta şu anda iyisin ve bir sonraki aşamaya odaklanmışsın... Umarım herşey yoluna girer, derin bir oh çekersin.
    Görüşmek üzere...
    Sağlıcakla

Not: Sevgili Sema,
    Dökümanda sözedilen işlem, idrar kesesinin yani mesanenin olmadığı veya tümör vs nedeniyle alındığı durumlarda ince barsaktan mesane oluşturma yöntemidir. Oysa Bülent arkadaşımın mesanesinde hiçbir sorun yok. Problem sadece üretrada...

Üye
    Pegasus Avatarı

Son Giriş
    10.12-2018
    Saat
    01:14
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    54
    Verilen Beğeniler
    20

Evet sema benimde anladıgım ince ve kalın bagırsaktan ya da her ikisinden mesane yapmak şeklinde.

Üye
    Oya Tekin Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bu konuda en iyi bilgiyi Figen'den yani fgrsudan alabilirsin. O uzun bir zamandan beri bu yöntemi kullanıyor ve gayet memnun.

Üye
    usluboy Avatarı

Son Giriş
    04.04-2022
    Saat
    14:49
    Yaşadığı Yer
    K.Maraş
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Mrb Oturanboga kardeşim öncelikle çok çok geçmiş olsun. Daha öncede nöragen mesale problemi dolasıyla başımdan gecenleri yazmıştım kısaca devamlı idrar kacırma problemi ile başa çıkamadıgım için kalın bagırsaktan parça alınarak mesane kapasitem arttırıldı, ince bagırsaktanda parca alınarak bahsettiğin gibi uzun tüp şeklinde bir ucu mesanin üst tarafına sabitlendi diger ucu göbek deliğinin yarım karış altına sag tarafa ciltten dışarı çıkarıldı (gamze büyüklügünde) ve ordan TAK yapıyorum. Bu operasyon yapılalı 3 yıl oldu (CAPA da Doç.Dr.Orhan ZİYLAN tarafından) sorularına gelince..,

-Şimdiye kadar emfeksiyon riskim olmadı.

-Cilten cıkan agız acık kalıyor banyoda paroblem olmuyor ordan idrar kacırma sorunu olmasada çok çok az sızıntı olabiliyor bunu önlemi olarak hem bunun için hemde acık kalmaması için 5cmx5cm steril gazlı bezle kapalı tutuyorum. Kapatmak için başka bir çare belki olabilir benim bulugum çözüm bu idi.

-Yüzüstü yatmakta sorun olmuyor, hareket kısıtlılıgı problemi yok yani yürüme cihazı ile ayaga kalkman sorun degil.

-Valften kastın nedir onu anlayamadım sanırım bende öyle bir şey yok olsa doktarum söylerdi.

-TAK yaparken 3 yıldır bir sorunla karşılaşmadım çok nadiren cilt agzında cilt altındaki dikiş yerinde sanırım, çok çok az kanama oldu.

-Bende mesaneye parca atıldıgı için önceden kullandıgım üropanıda (lioresalı hiç kullanmadım) artık kullanmıyorum.

Umarım bu anlattıklarım sana yardımcı olur gelişmeleri burdan birlikte izleriz. En iyi dileklerimle...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.060
    Verilen Beğeniler
    4.331

Tüm arkadaşlara teşekkürler.

Sevili byecool, daimi sonda kullanmak hem üretra darlığından dolayı mesaneye ulaşılamadığı için neredeyse imkansız hem de işime gelmiyor. Zira daimi sonda orta vadede mesanenin daralmasına yol açıyor...
    Bildiğim kadarıyla şu an iki seçimle karşı karşıyayım: Ya varolan sistofiks'le olabildiğince devam edeceğim, ya da yukarıda bahsettiğim ameliyatı olacapım.
    Sistofik mesane boşaltmada çok çok çok pratik ama, en çok 3 ayda bir değiştirilmesi, değiştirirken alanın deforme olması (dikişler vs.), yüz üstü yatamamak, rahat banyo yapamamak vb. handikapları var.

fgrsu'nun tecrübelerini yazmasını sabırsızlıkla bekliyorum...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.060
    Verilen Beğeniler
    4.331

usluboy kardeşim, tecrübelerini yazdığın için çok çok teşekkürler.
    Valf'ten kastım, mesaneden dışarı sızıntı olmaması için tüp'ün mesane kısmına yerleştirilen kapakçık. Öyle ya, tüpün önünde bir kapakçık olmazsa, mesaneden sürekli sızıntı olur...

Banyoda sorun oluyor mu?
    Ayrıca, yukarıdaki 4-5 ve 8 numaralı soruların cevaplarını çok merak ediyorum..?

Üye
    usluboy Avatarı

Son Giriş
    04.04-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    K.Maraş
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Banyo konusunu yazımda belirtmiştim sanırım gözden kacırdın banyoda hiçbir sorun olmuyor yaz aylarında denize gittimde de sorun yaşamıyorum açık kalıyor diger maddeler için yorum yapamayacagım.
    En iyi dileklerimle...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.060
    Verilen Beğeniler
    4.331

değil banyo, denize bile giriyor olman çok güzel. Merak ettiğim ve şaşırdığım şey, o tüpten içeri su dolmuyor mu? Ve bu su enfeksiyona sebep olmuyor mu?
    Günde kaç litre su içiyorsun? Yılda kaç defa enfeksiyon oluşuyor?
    Cinsim ya... merak ederim ben böyle her şeyi

Eyvallah kardeşim. usluboy rahatlatmıştı, sen tam gevşettin
    Bu durumda gayet güvenli ve zaten kaçınılmaz bir yöntem de aynı zamanda.
    Peki kardeşim, bana bu ameliyat esnasıunda ve sonrsında olabilecek en kötü ve en iyi senaryoyu kısaca yazar mısın?

Bir de, ciltteki o deliği (banyo, ter vs'den) korumak için, medikal seçenekler konusunda bilgisi olan var mı? Su geçirmeyen bandaj vs..?

Not: Yahu ben bu siteyi sahiden seviyorum Burası olmasa bu tür sorunlar karşısında ne yapardık, bilmiyorum. Bu tecrübe ve bilgi paylaşımı o kadar değerli ki...

Bu arada, valf'ten kastım, mesaneden dışarı sızıntı olmaması için tüp'ün mesane kısmına yerleştirilen kapakçık. Öyle ya, tüpün önünde bir kapakçık olmazsa, mesaneden sürekli sızıntı olur...
    Ya da şöyle sorayım, böylesi bir kapakçık olmaması mümkün mü?

Birkaç soru daha geldi aklıma

1- Ameliyattan çıktıktan sonra hemen TAK yapılabiliyor mu? Bunu neden soruyorum derseniz, ameliyat esnasında, varolan sistofiks'in çıkarılması muhtemel diye düşünüyorum. Bu durumda nerden işicem?
    2- Oluşturulacak tüpün çapı geniş olacağına göre, bu durumda kaç numara catater sonda kullanmamız gerekiyor ve sondaya jel vb. kayganlaştırıcılar sürülmesi gerekiyor mu? Eğer gerekiyorsa, bu durumda tüpün içi jellenmez/kirlenmez mi, ve bu kir nasıl temizlenir?
    3- Kullanan arkadaşlar, bu yöntemi kaç yıldır kullanıyor? Şikayetçi oldukları hususlar nelerdir?
    4- Tüpün ciltten çıkarılacak ucunu nereden çıkarttırmamı önerirsiniz (kemer hizası vs. faktörleri göz önüne almak gerekebilir sanırım)? Gerek kullanım kolaylığı açısından, gerek koruma açısından soruyorum bunu.., (sağlak olduğum için, elbette sağda olması şart)

Üye
    usluboy Avatarı

Son Giriş
    04.04-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    K.Maraş
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Meraba boga kardeş sen ne kadar meraklısın yaaa

Sanırım sende şuan takılı olan sistofiks ameliyattan bir hafta sonra cıkarılır, ben önceden de 12 numara cateter (kendinden jelli) kullanıyordum şimdide aynısını kullanıyorum, ben 3 yıldır kullanıyorum şikayetim yok birde sen tüp deyince gercek tüp anlaşılıyor ince bagırsaktan yapılacak nakil mesane yolunun aynısı büzülmüş durumda olur yani onun için valf falan gibi konuyu ben anlamadım bende yok akıntı olmuyor ama çok çok az sızıntı oluyor.

Ucunun nerden cıkacagı ise daha önce dedigim gibi benimki göbek deliginin yarım karış altında hemen sag tarafta gamze büyüklüğünde doktorun bu ucu nerden cıkarılacıgını sana danışacagını sanmıyorum bana bişey soran olmadı nedense

Saygılarımla.....

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.060
    Verilen Beğeniler
    4.331

Yoksa ben doktoru yanlış mı anadım bu 'valf' dediğim şey konusunda!?
    "büzülmüş" dediğin için kafam karıştı. ben, her iki ucunu da demir para gibi geniş olacaüğını yerleştirmişim kafama ve ona göre akıl yürütmeye çalışıyorum. Oysa iki ucu da torba gibi büzülmüş olursa, durum tabii ki farklı oluyor o zaman. Şu meretle ilgil resimler bulabilsem..?

Ucunun nereden çıkacağına doktorla karar vereceğiz sanırım. Yani elbette kolumdan çıkarmayız ama, sanoırım 3-5 cmlik bir opsiyonum olacak.

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    12:56
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OturanBoğa
    ...
    Ucunun nereden çıkacağına doktorla karar vereceğiz sanırım. Yani elbette kolumdan çıkarmayız ama, sanoırım 3-5 cmlik bir opsiyonum olacak.
    Parmağının ucunan çıkabilseydi ne güzel olurdu ya..Rahat ederdin..

Bir hikayemsi fıkra geldi aklıma.. Bir gruba, "üçüncü bir gözünüz olsa, nerenizde olsun isterdiniz?" diye sormuşlar.. Çoğu "ensemde" demiş.. Bir kişi "işaret parmağımın ucunda" demiş.. Ve o kazanmış..

O değil de Bülent, sağda değil de sol tarafta olsa daha rahat olmaz mı senin için? Hani bazı filmlerde görüyoruz: Bazı kovboylar sağ elle kulandıkları tabancalarını sol tarafa takarlar ya..

Sayfa 1 / 8 12345 ... SonSon