Merhabalar
Oturan boğa bu meraklarınızda çok haklısınız ve çokta şanslısınız zira ben ameliyat olacağım sıra internetten bihaber olduğum için bu durumu yaşamış arakadaşlarla bilgi alışverişinde bulunma imknım olmamıştı.Ve bende ilk ameliyat olacağım sıra sizin yukarıda anlattığınız gibi bir operasyon gerçekleşecek sanmıştım ve bu konuda bilgim olmadığı içinde çok huzursuz olmuştum.
Uzun süreli daimi sonda kullanmamdan ötürü üretra kaybolmuş,Mesanede daralma olduğundan dolayı oluşan basınçla böbreklerime idrar kaçmış ve böbreklerimde şişme olmuştu.
2002 yılında geçirdiğim operasyonla bağırsaktan parça alınıp mesanem yama yoluyla genişletildi ve yeniden üretra yapıldı.Mesanem nonrmal boyutlarına ulaşınca böbrekler zamanla normal boyutlarına geri döndü.Amaliyattan yaklaşık 1 aya kadar tak yapmadım karnımda mesaneye doğuru açılan bir yolla katatel yerleştirildi.Ama açaılan delik çok ama çok ufaktı ve sızıntılarda oluyordu.Yaklaşık 1 ay sonra o katatel çıkartıldı ve normal yollardan tak yapmaya başladım.O mesaneye açılan yolda 1 hafta içinde kapandı.Şuanda hibir sorunum yok çok şükür böbreklerinde mesaneninde boyutları normal ama hala zaman zaman sızıntılarım oluyor.
Tekrar geçmiş olsun diyorum ve umarım biran önce sağlığınıza kavuşursunuz.