TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 66 123451151 ... SonSon
Toplam 979 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:54
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.054
    Verilen Beğeniler
    4.326

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    [SIZE=4]DİKKAT, ÖNEMLİ UYARI![/SIZE]

Arkadaşlar öğrendim ki bu vb. başlıklarda doktorların pazarlamacılığını yapan komisyoncular peydah oluyormuş. Yani bizler kişisel deneyimlerimizi paylaşıp insanlara faydalı olmaya çalışırken bazı sahte kimlikli kişiler "şu doktor çok iyi, ben uçtum, arayın beni" diye insanları yönlendiriyormuş.
    SAKIN bu tür tuzaklara düşmeyin. Sitede uzun zamandır bulunan, yazdıklarından kişisel deneyim paylaştığı belli olan arkadaşlarımıza itibar edin. Onun dışında kalan "ara beni uçurayım seni" saçmalıklarına kanmayın. Aman!
    Bizler de yöneticiler olarak bu konuda daha dikkatli olacağız bundan sonra.

Bülent Küçükaslan

_______
    28 Mart 2006 Güncel: http://www.engelliler.biz/forum/sagl...html#post14183

1 Mart 2006 Güncel: http://www.engelliler.biz/forum/sagl...a-yontemi.html

Sonuç olarak üretrada darlık tespit edildi. Bunun için ameliyat olmam gerekiyormuş. Ameliyatın kendisi zor değilmiş aslında ama, daralmanın tekrar nüksetmesi muhtemelmiş. Ayrıca darlığı gidermek için birkaç değişik yöntem de varmış.
    Öğrenmek istediğim, üyelerimiz arasında üretra darlığı sorunu yaşayan kimse var mı? Tecrübe ve bilgisinden yararlanmak isterim..?
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    byecool Avatarı

Son Giriş
    02.11-2012
    Saat
    20:39
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0

Oncelikle geçmiş olsun.Benim üretra darlığımı henuz doktora gitmedim fakat son donemlerde sondayı cıkarırken yapışıyor ve çıkarması eskiye göre zaman alıyor.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.054
    Verilen Beğeniler
    4.326

Üretra darlığının giderilmesi için birkaç değişik yöntem var sanırım; balonla, lazerle, cerrahi, stand (bir nevi protez).
    İyi bir doktor bulup, en doğru kararı vermek çok önemli.

byecool, ben şu hengamede öğrenebildiğim tüm bilgileri an be an buraya yazacağım. O zaman kendini daha iyi tahlil edebilirsin...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.054
    Verilen Beğeniler
    4.326

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Dün, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji uzmanı Prof. Bülent Çetinel'e gittim. Kendisi omurilik felçliler konusunda çok ciddi birikimlere sahip iyi bir doktor.
    Görüşmemiz neticesinde şunları öğrendim:

1- Üretrada daralmanın sebebi, çoğunlukla, omurilik felçlilerin yaptığı TAK'ın bir yan etkisiymiş. Tak yaparken üretra'da meydana gelebilecek olası deformasyonlar ve -mikro- kanamalar, zaman içinde üretrayı daraltabilirmiş. Bir diğer olasılık da -benim gibi- doğuştan darlıkmış. Bunların dışında, omurilik felçlilere özel bir durumdan kaynaklı üretra daralması söz konusu değilmiş.
    2- Doktor bey daralığın giderilmesi için "stent takmayı aklından bile geçirme" dedi. Çünkü stent takıldıktan sonra ciddi komplikasyonlar oluşabiliyormuş ve tercih edilmiyormuş.
    3- Tedavi çok basit bir mantığa dayanıyor: Endoskopik yöntemle penisten içeri girilecek ve görerek mesaneye ulaşılmaya çalışılacak. Eğer mesaneye ulaşılırsa, süper; bu durumda açılan yoldan 14 numara sonda (ben 12 numara kullanıyordum) mesaneye itilecek ve sabitlenecek Yani sabit sonda... ve takılan bu sabit sonda bir süre (tam olarak bilmiyorum) vücutta kalacak.
    Burada, takılan kalın sondanın üretra yolunu genişletmesi ve üretranın bu yeni -ve geniş- yolu çevreleyerek, kendine yeni -ve geniş- bir yatak oluşturması amaçlanıyor. Belli bir süre sonunda üretra yeni yatağına kavuşacak/alışacak ve sonra sabit sonda çıkarılacak, ben de normal yoldan TAK yapabileceğim.
    4- Eğer endoskopi esnasında üretradaki darlık mesaneye ulaşmaya engel olursa, bu durumda cerrahi müdahale yapılacak ve yine endoskopik bir yöntemle, üretrada darlığa yol açan bölüm kesilecek. Her koşulda amaç mesaneye ulaşmak olacak. Ve yine mesaneye ulaşıldığında 14 numara sabit sonda takılacak...
    5- Eğer hiç bir şekilde mesaneye ulaşılamazsa, bu durumda operasyona son verilecek ve daha sonra başka yöntemler denenecek.

Not: Mademki TAK yapmak üretrada darlık oluşması için bir riski de beraberinde getiriyor, bu durumda, TAK yaparken kullandığmız kataterin çok küçük olmamasında fayda var. Başka bir ifadeyle, normal TAK'ı yaparken 14-16 gibi çaplarda katater kullanmak, olası üretra daralması esnasında, daha küçük çapta kataterle, darlığa rağmen TAK yapabilmek anlamına gelecektir. Yani 16'yla başlayıp, darlık oluşursa, 14'e düşmek, yine darlık olursa 12'ye düşmek daha akıllıca görülüyor.
    Ben de zamanında 12 değil de14-16 ile TAK yapmaya başlasaydım, şimdi daralma olduğunda, muhtemelen 14-12 ile çok rahat TAK yapabilecektim.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar...
    Salı günü operasyona gireceğim. Sonuçları yazarım buraya...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.054
    Verilen Beğeniler
    4.326

Dün, Prof. Bülent Çetinel'e, bir üst mesajda bahsettiğim operasyonu oldum.
    Operasyon maalesef başarılı olmadı.
    1- Ameliyata narkoz almadan girdim.
    2- Doktor endoskopiyle penisten içeri girdi. Aşırı darlıktan dolayı sondayı itemedi. Bunun üzerine dar bölgeyi bıçakla kesmeye başladı. Bir kaç kesiğin ardından, darlığın çok yoğun ve uzun olduğunu, ve dahası bir şekilde açıp mesaneye ulaşsak bile, çok kısa sürede yeniden darlık meydana geleceğini söyledi. Bunun üzerine ameliyata son verdik.
    3- Olası komplikasyonları takip etmek ve olası kanamaları gözlemlemek için ameliyat sonrası bir gece hastanede kaldım. İyiki de kalmışım, çünkü ameliyat sonrasında penisten iki defa ciddi kan geldi. Beklenen birşey olduğu için panik yapmadan, temizleyip yeniden gazlı bezle sardık.
    4- Bu sabah 10'da hastaneden çıktım ve eve geldim. Kanama yok gibi birşey. Çok çok küçük kanama oluyor. Bir de testislerde şişkinlik var. Tüm bu komplikasyonlar birkaç gün içinde geçecekmiş.

5- Peki ne olacak şimdi?
    Doktorum iki seçeneğimiz olduğunu söyledi. Birincisi, varolan sistofiksle devam etmek (ki bu çok zor kullanımı olması ve kalıcılığı olmaması açısından tercih edilesi birşey değil); ikincisi ise, ince barsaktan bir parça kesilerek, 4-5 cm uzunluğunda bir tüp haline getirilecek, tüpün bir ucu mesaneye bağlanacak, diğer ucu göbeğin yanından ciltten dışarı çıkarılacak. Ve ben TAK'ı oradan yapacağım (bU yöntemle ilgili geniş bir bilgiye sahip değilim. Bugünlerde foruma bu konuda yeni bir başlık açacağım. Orada tartışırız...).

Üye
    alperstein Avatarı

Gerçek Adı
    Alper
    Son Giriş
    08.04-2021
    Saat
    13:17
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    4

Sevgili arkadaşım OturanBoğa,
    Keşke başka türlü bir "merhaba" olsaydı...Geçmiş olsun, mesajından anladığıma göre sonuçta şu anda iyisin ve bir sonraki aşamaya odaklanmışsın... Umarım herşey yoluna girer, derin bir oh çekersin.
    Görüşmek üzere...
    Sağlıcakla

Üye
    guldamlasi Avatarı

Son Giriş
    15.08-2016
    Saat
    23:01
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sayın Oturanboğa öncelikle çok ama geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun.

Bende de mesane darlığı vardı,2002 yılında carahpaşada Sayın Bülent Çetinel'e ameliyat olmuştum (Agumentasyon artı sling)bağırsaktan yama yapılık mesanem genişletildi ve üretra kaybolduğu için yeniden üretra yapıldı benimkinin nedeni uzun süreli daimi sonda kullanmamdan dolayı oluşmuştu.
    Ameliyattan sonra ultrason ve ürodinamim çekildi mesane boyutom normal bulundu.Mesanem600 ccye kadar alıyor doktorum çok iyi olduğunu söylemişti bana,ama son 2yıldır hiç kontrolede gitmiyorum

Üye
    htufan53 Avatarı

Son Giriş
    21.10-2009
    Saat
    13:35
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba, Yaklaşık üç yıldır üretra darlığı rahatsızlığı çekmekteyim.Forum sitenizi yeni öğrendim. Paylaşılan sorunları bir nefeste okuyup hemen üye oldum. Benim darlık sebebim; Böbrek taşı ameliyatlarında yapılan sonda ve kateter gibi işlemler sebebi ile üretrada tahribat oluşmuş ve zamanla idrar çıkışını tamama yakın kapatmıştır.
    Dört kez (İnternal Üretratomi) ameliyat oldum. Birincisi Temmuz 2007 de, ikinci bir yıl sonra, üçüncü 6 ay sonra, dördüncü ise 4 ay sonra. yani 09.06.2009 da.
    İlk üç ameliyatı aynı doktor yaptı. dördüncüde başka bir doktora ameliyat oldum. Bütün doktorlar inşallah bir daha tekrarlamayacak diyorlar ama her seferinde sürenin daha kısalması beni endişelendiriyor.
    Katılımcı arkadaşların bilgi birikimlerinden faydalanmak, sorunları paylaşmak ve bu konudaki alternatif tedavileri öğrenmek istiyorum.

Sevgi ve Saygılarımla.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.054
    Verilen Beğeniler
    4.326

Dar bölge kısa ise, bir arkadaşımız, o darlığın kesilip iki ucun birleştirilmesi gibi bir yönetmele sorunuun giderildiğini yazmıştı. Acaba denenebilir mi sizler için de: http://www.engelliler.biz/forum/sagl...tml#post234850

Üye
    uysalsaritas Avatarı

Son Giriş
    27.07-2009
    Saat
    14:29
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhabalar, ben forumunuzu internette gezerken tesadüfen buldum.Bize böyle bir olanağı sunduğunuz için şimdiden teşekür ederim.(BU SORUNUMU İKİ KEZ HEKİMCE.COM,A YAZMAMA RAĞMEN CEVAP ALAMADIM)sizler inşaalah cevap yazarsınız

Şimdi,
    benim 9 yaşında bir oğlum var.Oğlumu geçen aylarda sünnet ettirdim.Sünnetten 3-4 ay sonra üretra daralaması olduğunu farkettim ve doktora götürdüm.Doktor üretra daralmasının doğuştanmı sonrdan mı olduğunu bilemedi ameliyatla düzeltebileceğini ve ucunu 2ml genişleteceklerini söyledi.Bende genel cerraha gittim, genel ceraah bana belki ileride kendiliğinden açılabilir ama siz yinede bir üroloji doktoruna götürün dedi üroloji doktoruda hiç bir uyuşturucu önlem almadan bir demir parcası soktu yavrum bağırınca ben seni ameliyattan kurtaracam sen bağırıyorsun diyerek kızdı siz götürün aeliyat ettirin dedi.sorum şudur

gercekten ilerde bu daralma kendiliğinden düzelirmi

narkozun etkisinden dolayı ameliyat ettirmek istemiyorum .bunun ameliyatsız ilaçla tedavisi yokmu veya yavruma eziyet vermeyen başka tedavi yöntemleri yokmu

ameliyat ettirmesem ilerde dogabilecek sorunlar neler olabilir

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.054
    Verilen Beğeniler
    4.326

uysalsaritas, o kadar detay bir soru ki, buna ürologdan başkası yanıt veremez. Darlığın nedenini bilmek lazım her şeyden önce. Bence iyi bir ürologa daha gidin...

Varolan darlık nasıl gösteriyor kendini? Yani işerken acı mı oluyor? Sıkıntı ne pratikte?

Üye
    uysalsaritas Avatarı

Son Giriş
    27.07-2009
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Cevabınız için teşekkürler, çocuğum işerken acı olduğunu söylemedi yada herhangi bir zorlanma.Sadece gördüğünde belli ediyor, daralma tam ucunda.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.054
    Verilen Beğeniler
    4.326

Eğer sünnet esnasında yapılan bir hata değilse, bana Peygamber Sünneti (Hipospadias) denilen durumu çağrıştırdı tarifiniz. Olabilir mi?

Değilse, ve işemeyle ilgili bir soruna yol açmıyorsa, aslında önemli bir şey değildir diye düşünüyorum. Ama yine de iyi bir ürologa daha mutlaka gidin derim. Ve, ameliyat gerekiyorsa da yaptırmak lazım. İlerde daha çok zarar vermesindense...

Üye
    uysalsaritas Avatarı

Son Giriş
    27.07-2009
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Cevabınız için teşekkür ediyorum.Peygamber Sünneti'nden bahsettiniz yaptığım araştırmalarda bu durumdan dolayı ameliyat yaptıranlarda kesin sonuç alınmamakla beraber defalarca ameliyat olmuşlar.Benim sizden acizane öğrenmek istediğim ameliyat olmasa ileride olumsuz sonuçlar olabilir dediniz.Bu sonuçlar nelerdir merak ediyorum ilginizden dolayı teşekkür ederim.Bunun cerrahi operasyon olması gerekli lakin sizin tavsiye edeceginiz yöntem varmı?

Tekrar teşekür ederim.Sizide biraz yorduk.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.054
    Verilen Beğeniler
    4.326

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Her şeyden önce tanı konulması lazım. O daralmanın nedenini bilmeden tedavi için bir şey söylemek yanlış olur.
    Tanı koyulsun, belki de doktor bu durumun ilerde bir sakınca yaratmayacağını söyler... Bilemeyiz.

İyi bir ürolog...

Hangi ildesiniz?

Sayfa 1 / 66 123451151 ... SonSon