TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
Toplam 40 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    gokgurel Avatarı

Son Giriş
    03.08-2022
    Saat
    12:53
    Yaşadığı Yer
    ANTALYA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    merhabalar arkadaslar, benim sorunum kısaca söyle: ben 10 senedir prezervatir sonda kullanmak vasıtasıyla torbaya ıdrar işimi hallediyorum. iyi mi yapıyorum kötü mü bilmiyorum. bana tak yapmak hakkında bilgilerinizi verir misiniz. tak hakkında neler yapmam gerek?
    tesekkürler

Üye
    HarikaG Avatarı

Son Giriş
    29.01-2009
    Saat
    17:57
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

TAk yapmak hakkında bilgi istemişsiniz. Öncelikle tak yapabilmek için ÜRODİNAMİ çektirmeniz gerekmektedir. Onun neticesinde sizi hemşire yönlendirecektir. Fakat TAK ın ne olduğunu bilmiyorsanız anlatayım. Sizin 6 saatte 1 mesaanenizi boşaltmaya yarayan kataterdir ve bu yöntemle mesaneniz tamamen boşalır. Enfeksiyon riski azdır.

Harika GÜZENGE

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    14:22
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.954
    Verilen Beğeniler
    4.231

TAK (Temiz Aralıklı Kataterizasyon) uygulaması, mesanenin bir sebeple boşaltılamaması halinde uygulanan bir yöntemdir. Ve prezervatif sondadan TAK'a geçiş konusu doktor tavsiyesi gerektirir diye düşünüyorum. Doktor ürodinami neticesinde bakar, prezervatif sonda ile mesaneyi boşalttığında mesanede tolere edilebilecekten fazla idrar kalıyorsa, bu durumda TAK önerir.
    Kişisel tecrübelerim, prezervatif sonda ile TAK'ın eş anlı olarak uygulanabileceği yönünde. Yani, prezervatif sondanın yanı sıra günde 1-2 defa da TAK yapmak, mesanede idrar birikmesinin risksiz şekilde tolere edilmesini de sağlayabilir... Bu da doktora sorulup karar verilecek bir konudur.

Bunun dışında, pratik olarak TAK nasıl yapılır sorusunun yanıtını arıyorsan, belirt lütfen. Detaylı şekilde anlatmaya çalışırım...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    Günay1944 Avatarı

Son Giriş
    27.03-2009
    Saat
    15:48
    Yaşadığı Yer
    İZMİR
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba babam TAK yapmaya yeni başlayacak. 6 yıldır prezervatifli sonda kullanıyordu fakat 3-4 aydır bez kullanmaya başladı. Her ikisindede hijyen sorunu yaşamaya başladık. Dr TAK önerdi. Araştırdım biraz sanırım enfeksiyon riski yüksekmiş ve bu işlem ne kadar zaman yapılabilir yani sondaya 5-6 yıl dayanabildi babam bu işlemde işe yaramazsa ne yaparız bilemiyorum. Tak'ı annem yapacak bu arada kendisi kollarını kullanamıyor. Bilgilendirirseniz sevinirim

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.954
    Verilen Beğeniler
    4.231

Ellerini her seferinde yıkarsa, bol su içerse olabildiğince korunabilir.
    Ben mesela, 10 yıldır TAK yapıyorum. Yaşamım boyunca da yapacağım. Çok da memnunum.

Eğer babanız penis çevresini hissediyorsa, daha doğrusu katateri iterken acı çekecekse, çok zor olur.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    Sınan35 Avatarı

Son Giriş
    28.07-2021
    Saat
    03:56
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Yarın taka başlıycam 20 YAŞINDA nörojenik mesaneyim
    1. Sol elimi az kullanabiliyorum penisi germeden sadece sol elimle alttan destek verip dik durmasını sağlasam takı yapabilir miyim?
    2. 6 aydır daimi sonda var benim sorunum idrarı yapamamak fakat sondanın borusunu kilitleyince ani sıkışmalar oluyor. İlaç la gidebilir mi ?

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.954
    Verilen Beğeniler
    4.231

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @Sınan35

Evet, bunu yapabilirsin. Çok hafif ittirmelerle ilerlemelisin.

Üye
    Sınan35 Avatarı

Son Giriş
    28.07-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bi omurilik ameliyatı geçirdim nörojen mesane oluştu 6 ay oldu yavaş yavaş da olsa Yürüyorum ilk zamanlar hiç hareket eremiyordum. Daimi sonda var taka geçicem de 4 saatte bir yapıcam ama mesane zamanla büyürse 6 saatte bir yapsam bişey olur mu. Yani eskiden sabah 1 akşam 1 yapardım nerdeyse. 4 saatten fazla idrar mesane de kalınca çok büyük sorunlara mi yol açıyor

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.954
    Verilen Beğeniler
    4.231

@Sınan35

Mesane büyümesinden kastın nedir? Dediğim gibi, sağlıklı biri 400-600 cc aralığında mesane kapasitesine sahiptir. Daha fazla büyümesi diye bir şey olmamalı. Büyürse, mesane çeperi bozulur ve bu da bir çok kötü duruma neden olur. En başta da kronik enfeksiyon oluşmasıdır.
    Onun için, ideal olan günde 6 TAK yapmaktır. 4 saat değil de 5 saat olsun bazen, bazen 6 saat olsun, ne bileyim normalde 4 saat olsun bazen gündelik yaşam dayattığında (çok su içerek mesaneyi yormayarak) 7 saat olsun, bunların arada bir olmasında sorun olmaz, ama kural günde 6 TAK'tır.

Üye
    Sınan35 Avatarı

Son Giriş
    28.07-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Mesane kapasitesi 600 cc ise günde 4 kere yapmak yeterli olmuyor mu

His kaybı yoksa tak yapmak can acıtıcı mı

Üye
    Mücahit55 Avatarı

Gerçek Adı
    Mücahit
    Son Giriş
    26.01-2023
    Saat
    15:26
    Yaşadığı Yer
    Samsun
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    30

@Sınan35
    evet.

Üye
    Sınan35 Avatarı

Son Giriş
    28.07-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Ya benim bacaklarım da sıpastiiste var da tak yaparken ne gibi zorluk çekerim

Üye
    Passion34 Avatarı

Son Giriş
    01.04-2023
    Saat
    22:52
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Bacakları tetikleyeceğini sanmam tetiklesede tak'a engel olmaz diye düşünüyorum.Penisi gerdirerek yapmak can yanmasını engelliyor.tolere edebileceğiniz kadar hafif hafif ilerletin tak'ı.Hastanede hasta bakıcı yapmıştı 2 kere arabanın yağ çubuğunu takar gibi takınca hem can yakıyor hem kanamaya sebep oluyor.

Üye
    melisutku Avatarı

Gerçek Adı
    utku
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    17:37
    Yaşadığı Yer
    tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    1

merhaba bülent bey,

ben utku 34 yaşındayım 2 ay öncesine kadar sağlıklı bir bireydim gece kaçırmalarımdan dolayı uroloji ye gittim ve kabus başladı. idrarımı boşaltamadığımı bir böbreğimin genişlemiş olduğunu söylediler ama 7 ay oncesine kadar hic bir kaçırma belirti yoktu. günde 6 kez TAK yapmam istendi. yaşadığım yer ilçe ve doktorum çok ilgili değil küçük çocuklar bile yapıyor kendini kasmadan yap diyor. nasıl olacak bilmiyorum her TAK da kanamam agrım sızım oluyor. beyin ve nöroloji doktorlarına gittim buna sebep bir sey bulamadılar. hiç bir kaza travma geçirmedim. site de sizin TAK la ilgili tecrubelerinizi görünce yazmak istedi. lütfen vakit ayırıp okuyup yardımcı olur musunuz. kanamalar normal mi hi slip 12 numara kullanıyorum. doktor ara ver 2 gün dedi kanamalar darlık yapar dedi. tAK öncesi kendim yapıyordum boşaltmayı ama hepsini atamıyordum şimdi damla damla geliyor ödem yapmıştırsın dedi doktorum. sizce ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz.

@OturanBoğa

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.954
    Verilen Beğeniler
    4.231

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @melisutku

Kanama oluyor derken ne kadar? Zorlandığın şey nedir?

Sayfa 1 / 3 123 SonSon