@Umutlubiri
Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun...Evet yoğun bakıma yatan hastaların yaşama ihtimalleri çok az...Bu yüzden üzülmeyin. Elinizden geleni yaptınız..Beyin oksijensiz kalınca geri dönüşü olmuyor malesef...
@Umutlubiri
Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun...Evet yoğun bakıma yatan hastaların yaşama ihtimalleri çok az...Bu yüzden üzülmeyin. Elinizden geleni yaptınız..Beyin oksijensiz kalınca geri dönüşü olmuyor malesef...
@Dml19
PK MERZ 6 doz sabah akşam kullanıldı bizde hiç işe yaramadı malesef
sizin hastanizin durumu nasıl şimdi benimde babama sadece 5 doz kullanıldı ama burda okuyorum 3ay felan kullanan olmuş o yüzden merak ettim
@Dml19
Bizim hastamız bakım hastası oldu artık hala hastanede bilinci kapalı olarak yatıyor sadece gözlerini açabiliyor başka hiç hareket yok
sırtındaki yaradan dolayı mı bilmem enfeksiyonu hiç düşmüyor
sizin durumunuz nasıl
Babam 37 gün yoğun bakımda kaldı şimdi palyatife çıkardılar 1 hafta oldu orada evde bakımı öğretiliyor ama bizce yoğun bakımda ki halinden daha iyi gibi sürekli yanındayız bizim içinde daha iyi oldu inşallah daha iyi olurlar bir çaresi bulunur bu tür hastaliklarin
yoğun bakımda 3 günden fazla kalınırsa risk.Babam 2017 yılında 66 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat etti.
@Dml19
Peki durumu nasıl bilinci açık mı hareket edebiliyor mu
Bilinci açık değil anlık geliyor konu oynat dediğimizde bir kaç sefer oynattı yada uyurken uyan deyince uyanıyor sizinki de varmı iyi bir gelişme biz palyatifte daha iyi gibi olduk ama şuan vücudunda enfeksiyon var peg açılacak tı enfeksiyon yüzünden açıklamıyor
@turkuaz06
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
@Dml19
bizim de bilinci kapalı hiç hareket yok göz teması kurmuyor 2,5 ay oldu
Bizde de göz teması bazen oluyor ama takip etmiyor gözüyle inşallah Allah şifa verir hastalarımıza bu mübarek ayda dualarımız kabul olur inşallah
herkese hayırlı ramazanlar. babam 1 mart 2023 günü hasta olduğunu ve hastaneye götürmemi söyledi. bildiğim hastalıkları olarak şeker hastalığı ve tansiyonu vardı ancak bu yaşlılığa bağlı olarak normal düzeydeydi. ya da biz öyle biliyorduk. 64 yaşında ve 17 yaşından 60 yaşına kadar da düzenli olarak alkol kullandı. ayriyeten eski represant olduğu için de ilaçlar konusunda da bilgisi vardı ve biraz fazlaca bilinçsiz olarak ilaç tüketiyordu.
eve 5 dakika içinde vardığımda bilinci yerindeydi, karnının ve kalbinin agridigini söyledi. yolda nefes alışları biraz sıkıntılıydı ancak ben yolda gaza bastigimda fazla gaza basma, dikkatli ol dedi. saat 19.30 civarında hastane acil servisine getirdim. karnında belirgin bir şişlik vardı. acil doktoru yoğun bir gaz kütlesi olduğunu ve lavman ile oncelikli olarak bunu boşaltacagini söyledi. bu arada ekg çekildi, 3-4 tüp kan alındı. babamı güç bela lavmana götürdüm. ilk defa başıma böyle bir durum gelmişti. annemle ciddi bir durum olmadığını düşündüğümüz için annem gelmemişti. elim ayağım birbirine dolaştı. tuvalete güçlükle gittik, babam büyük abdestini yaptı, biraz rahatladı ancak şişlik büyük oranda duruyordu. babam hastaneden çok korkan bir insandır. panik atak ve anksiyetesi zaten vardı ve hastane ortamı bu durumları daha da çok tetikliyordu. zaman geçtikçe daha çok gerilmeye ve terlemeye başladı. " beni buradan götür, beni eve götür" diyordu, dudakları kurulmuştu. sürekli su istiyordu. acil doktoru su vermeyin demesine rağmen bir kaç damla da olsa vermek durumunda kaldım. bu arada annemi çağırdım ve annem de gelmişti. serum verdiler ancak babam anksiyetesi sebebiyle damar yolunu 3 kez çıkardı, geri takmak zorunda kaldılar. acil doktoru ile konuştuğumda kan ve idrar sonuçlarına bakarak yoğun bakıma alacağını söyledi. saat 9 civarı babamı yoğun bakıma aldılar. bu arada oraya gittiğini bildiği için panik durumu gittikçe arttı. kendisini rahatlatmaya çalıştığımda da gitmek istediğini söylüyordu. yoğun bakımdaki doktor ile görüştüğumde böbreklerde bozulma, kan değerlerinde yükselme olduğunu, her şeye hazırlıklı olmamiz gerektiğini söylediğinde şok oldum. 15-20 dakika sonra bir serum ya da iğne ile çıkarız diye düşündüğüm acil ziyareti ne hale gelmişti. geceyi yoğun bakımda geçirdi. sabahında saat 08.30 sıralarında yoğun bakımdan aradılar, babamın kalbinin durduğunu ve yakınlarının hastaneye gelmesini söylediler. hastaneye gelip içeri girdik, solunum cihazına bağlanmıştı, zor nefes alıp veriyordu. kalbi durduktan sonra geri döndürülmesi 10 dakika sürmüştü. o zamandan beri entube vaziyette.
Bugün tam 33 gün oldu. yoğun bakım doktoru ile görüştüğümde ilaçları tamamen kestiğini , atak ve nöbetlerin büyük oranda bittiğini ancak bilincin halen kapalı durumda olduğunu söyledi. İlaçların vücuttan tamamen atılmasını bekleyeceğini, bunu 1-2 gün süreceğini, halen bilinç açılmaz ise babamın evde bakım hastası olacağını ifade etti. Bilincin yerine tekrar gelmesi konusunda umudunun olmadığını da ekledi.
Babamın bilinci erine gelmez ise ben evde bakıma geçmeden ankarada iyi bir özel hastane ve iyi bir doktora göstererek şansımı denemek istiyorum. burada nöroloji uzmanı mı yoksa beyin cerrahi uzmanı mı daha faydalı olur? Benimle aynı yollardan geçip iyi bir hastane ya da doktor tavsiyesi verebilecek arkadaş varsa yazabilir mi? Süreç bundan sonra nasıl işleyecek onu da tam olarak bilmiyorum. önce devlet hastanesinin palyatif bölümüne alıp ordan mı eve sevkediyorlar? Allah bütün hastalara şifa, hasta yakınlarına sabır versin. Şimdiden teşekkürler.
İyi bir doktor önerisi yapamam fakat babaminda 20 dk durdu kalbi şuan palyatifteyiz burada bakımı öğretiliyor sonrasında eve çıkaracaklarını söylediler bizde aynı durumdayız ama yoğun bakım durumundan şuan daha iyi gibi geliyor bize inşallah hepimizin hastası iyi olur geçmiş olsun
#Dml19 stemregen iki kutu kullandık bır faydasını görmedim bıraktık .
Arkadaşlar hastalarımız için öncelikli olan iyi bir bakım yoğun bakımdan palyatife yeni geçen arkadaşlar ,hastanede havalı yatakların üzerinde koruma çarşafı oluyor ona dikkat edin ,plastik olduğu için o çok fazla terletir ve mantar olmasına neden olur . Yatağı kontrol edin koruma varsa çıkarın . Yatağı dezenfekte edip sadece normal çarşaf serin , ve mutlaka fizik hareketlerini yaptırın egzersizden önce germe hareketleriyle vücudu açın . Peg den beslenenler korkmayın mamanın içine peynir zeytin , yumurta ,pekmez vb gibi besinler katıp hastaniza yedirin . Tavuk balık et sebze çorbaları yapıp robottan geçirip hastaniza yedirin . Mutlaka meyve ve yeşillik yedirin . Kefir çok faydalı .kendiniz mayalayin yapmıyorsanız sade kefir yedirin bı öğün ben kefirin içine yeşillik ,sarmısak koyup cacık gibi yediriyorum bı öğün . Bol bol su içirin
Ve eve çıkmaktan korkmayın saygilar herkese