@aysu.01
bilinci kapalı vaziyette yatıyor malesef sadece gözlerini açıyor ve nefes alıyor
operasyon dediğiniz trakestomi ise bizim de enfeksiyon varken yapıldı
Annenizin bilinci açık mı? Benim babamda da enfeksiyon var. Ama onun bitmek bilmeyen bir enfeksiyonu var. Bu kalp krizinden önce de sürekli bir yükseliyordu bir düşüyordu CRP.si. İki kere farklı hastanede yattı (biri göğüs biri kalp) Ama iki hastanede de ancak crp.yi düşürmeye çalıştılar, başka bir işlem yapamadılar. Crp'yi düşürünce de taburcu ettiler. İlk hastaneden taburcu olunca (göğüsten) eve geldik ve iki gün sonra kalp için yatış yapıldı üniversiteye. Ama orada crp tekrar yükseldi ve sürekli onu düşürmekle uğraştılar başka müdahalede bulunamadılar. En son crp düştü eve çıktık ve kalp için kontrole gidecektik ki (yaklaşık bir buçuk hafta sonra) babam kalp krizi geçirdi...
Dünden önceki gün gittiğimde ateşi vardı. Gözleri kapalıydı. İyi görünmüyordu. Bugün veya yarın operasyona alacaklarmış. Enfeksiyon varken nasıl yapacaklar bu operasyonu anlamış değilim...
@aysu.01
bilinci kapalı vaziyette yatıyor malesef sadece gözlerini açıyor ve nefes alıyor
operasyon dediğiniz trakestomi ise bizim de enfeksiyon varken yapıldı
Merhaba tekrardan. Bugün hastaneden aradılar. Bize reçete yazacaklarmış ev tipi cihaz için. Ve yaklaşık 1 hafta 10 güne taburcu ederiz dedi. Benim birkaç sorum olacak. Birincisi babamda enfeksiyon devam ediyor. Yani düşüyor ama sonra tekrar yükseliyor, bu durumda taburcu ederlerse evde bakımı nasıl olacak fikriniz var mı? Doktor sağlık ocaklarının ekipleri var çağırırsınız enfeksiyonu takip edersiniz demiş. Peki enfeksiyon olması durumunda ne olacak? Hangi hastaneye götürücez? Şuan özel hastanede yatıyor. Tekrar oraya mı götürcez? İkinci sağlık ekipleri ne sıklıkla geliyor? En kapsamlı olarak sormak istediğim soru şu aslında, bu aşamadan sonra bize devlet maddi olarak hangi konularda ne kadar destekte bulunuyor ve bizim bu destekten yararlanabilmemiz için ne yapmamız gerekiyor? Bana bu konuda bilgi verebilir misiniz? Çünkü bundan sonraki süreç maddi olarak çok yıpratıcı okuduklarımdan anladığım...En azından haklarımızı bilmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
@aysu.01
Biz henüz eve çıkmadığımız için bu konularda bilgimiz olmadı
siz neler yaşadınız bilgilendirirseniz sevinirim çok geçmiş olsun acil şifalar inşallah
Malesef babamı kaybettim… hep umutlu oldum ama bu illet öyle bir illet ki yaşam ihtimali çok azmış… 45 günlük yoğun bakım sürecinde son buldu … umarım sizin hastalarınız mucize olur şifa bulur .
@Umutlubiri
Başınız sağ olsun umutlu biri
mekanı cennet olsun Allahım sizlere sabır versin 🤲
@Umutlubiri
Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun...Evet yoğun bakıma yatan hastaların yaşama ihtimalleri çok az...Bu yüzden üzülmeyin. Elinizden geleni yaptınız..Beyin oksijensiz kalınca geri dönüşü olmuyor malesef...
@Dml19
PK MERZ 6 doz sabah akşam kullanıldı bizde hiç işe yaramadı malesef
sizin hastanizin durumu nasıl şimdi benimde babama sadece 5 doz kullanıldı ama burda okuyorum 3ay felan kullanan olmuş o yüzden merak ettim
@Dml19
Bizim hastamız bakım hastası oldu artık hala hastanede bilinci kapalı olarak yatıyor sadece gözlerini açabiliyor başka hiç hareket yok
sırtındaki yaradan dolayı mı bilmem enfeksiyonu hiç düşmüyor
sizin durumunuz nasıl
Babam 37 gün yoğun bakımda kaldı şimdi palyatife çıkardılar 1 hafta oldu orada evde bakımı öğretiliyor ama bizce yoğun bakımda ki halinden daha iyi gibi sürekli yanındayız bizim içinde daha iyi oldu inşallah daha iyi olurlar bir çaresi bulunur bu tür hastaliklarin
yoğun bakımda 3 günden fazla kalınırsa risk.Babam 2017 yılında 66 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat etti.
@Dml19
Peki durumu nasıl bilinci açık mı hareket edebiliyor mu
Bilinci açık değil anlık geliyor konu oynat dediğimizde bir kaç sefer oynattı yada uyurken uyan deyince uyanıyor sizinki de varmı iyi bir gelişme biz palyatifte daha iyi gibi olduk ama şuan vücudunda enfeksiyon var peg açılacak tı enfeksiyon yüzünden açıklamıyor
@turkuaz06
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah