TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 82 / 85 İlkİlk ... 32727879808182838485 SonSon
Toplam 1270 mesajın 1.216-1.230 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Yasaklı Üye
    bionico Avatarı

Gerçek Adı
    emre
    Son Giriş
    11.09-2023
    Saat
    20:38
    Yaşadığı Yer
    BURSA
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    1

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    @mrv16 rabbim tez vakitte şifa verir inşallah. tüm hastalarımız ve yakınları için çok zor süreçler. yazını şimdi okudum inşallah sağ salim ayağa kalkacak baban dualarını eksik etme kesinlikle. çok geçmiş olsun

Üye
    mrv16 Avatarı

Gerçek Adı
    MERVE
    Son Giriş
    19.06-2023
    Saat
    13:16
    Yaşadığı Yer
    BURSA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    2

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    amin inşallah çok teşekkür ederim sağolun Allah razı olsun..

Üye
    Umutlubiri Avatarı

Son Giriş
    02.03-2023
    Saat
    09:59
    Yaşadığı Yer
    Kırşehir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@mrv16 geçmiş olsun Merve hanım bizimde bugün 14. Günümüz bir umut bekliyoruz mr çekilmesi gerekiyor dediler Salı günü çekilecek o daha net sonuçlar veriyormuş

Üye
    mrv16 Avatarı

Gerçek Adı
    MERVE
    Son Giriş
    19.06-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    BURSA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    2

Sizede çok geçmiş olsun acil şifalar... babam için yoğun bakımdan çıkarılması riskli dendi şuan mr yada tekrar tomografi çekilemiyor.
    sizin hastanız kaç yaşında ve kendine geldi mi acaba?

Üye
    Umutlubiri Avatarı

Son Giriş
    02.03-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Kırşehir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

53 yaşında babam kalp pili takılmıştı ritim bozukluğundan dolayı malesef kalp durdu ama kalp pili çalışmadı , 5 gün uyutuldu şimdi bilincinin gelmesini bekliyor doktorlar ama bir türlü gelmiyor beklemek çok zor … kendine gelmedi ama değerleri iyi enfeksiyon da kalmadı sadece bilincinin gelmesi kaldı.

Üye
    mrv16 Avatarı

Gerçek Adı
    MERVE
    Son Giriş
    19.06-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    BURSA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    2

Merhaba , babanız nasıl oldu merak ettim iyidir inşallah

Üye
    Umutlubiri Avatarı

Son Giriş
    02.03-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Kırşehir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@mrv16 bugün 23. Gün hala aynı malesef doktorlar beyinde büyük hasar olduğunu uyansa bile hafıza kaybı ve yatağa bağımlı olabileceğini söylediler Mr sonucu yıkıldık … fakat hala umutluyuz çünkü babam çok güçlü gözlerini açıyor yutkunma esneme öksürme refleksleri var bacak ve kollar ağrılı uyarana cevap veriyor… önümüzdeki üç hafta çok önemli dediler bekliyoruz sizde durum nedir
    Konu Umutlubiri tarafından değiştirilmiştir (03.02-2023 Saat 07:56 ).

Üye
    fatmagnydn Avatarı

Son Giriş
    28.11-2023
    Saat
    11:00
    Yaşadığı Yer
    uşak
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    2

Hastalarınız nasıl oldular arkadaşlar yeni gelişmeler veya aynı durumu yaşayanlar bilgi verir misiniz
    @Pnrvlkn

Eşiniz nasıl oldu

Üye
    aysu.01 Avatarı

Son Giriş
    28.09-2023
    Saat
    06:40
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba. İki haftadır bu siteyi takip ediyorum. Öncelikle herkesin hastasına Allah'tan şifa diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakarmış, bunu çok acı öğrendim malesef. İnsan başına gelmeden bilemiyor... Yine de düşmanımın dahi başına gelmesin isterim...

Benim babam iki hafta önce sabaha karşı 4'de fenalaşmış. Ambulans hemen gelmiş ancak ambulansta kalbi durmuş. Oraya en yakın (özel) hastaneye götürülmüş. Kalbi hastanede tekrar çalışmış, yaklaşık 15 dakika kalbinin durduğu düşünülüyor. Malesef beyinde hasar oluşmuş oksijensiz kalma nedeniyle. İki haftadır yoğunbakımda, koma halinde. İlk birkaç günden sonra gözlerinin açma-kapama, öksürme, yutkunma hallerine şahit olunca öyle bir beklentiye girdik ki, fakat eeg sonrası doktor inanılmaz ümitsiz ve sert konuştu. Ve eeg'den bir gün sonra da babamın boğazını delme teklifinde bulundular. Dün gittim eşimle, doktora sordum süreç nasıl olacak vs. diye. Sağolsun tek tek anlattı, fakat ben asıl olarak şunu sormaya çalıştım: "babamın boğazını delme sebebiniz onun buradan çıkışını hızlandırmak mı?" Doktor lafı dolandırdı durdu, ama nihayetinde "e tabi, boğazı delinince ev tiği cihaz yazıyoruz. ve bunu yazınca da devlet siz neden hala onu hastane yoğunbakımında tutuyorsunuz diye bize soruyor" şeklinde bir yanıt aldım.

Ben iki haftadır sürekli okuyorum. okuduklarımı unutup unutup tekrar okuyorum burada yazılanları. kabul etmesi zor karar vermesi zor... çok zor... buradan deneyimli insanlardan şu konuda fikir almayı çok isterim.
    1.devletin palyatif merkezine geçme olasılığı var mı babamın?
    2.izmir'de yaşıyoruz ancak izmir çevresinde (aydın gibi) bulunabiliyormuş sanırım yer. izmir gibi merkezde yer nasıl bulunabiliyor? süreç nasıl işliyor?
    4. refakatçi isteniyormuş 7/24. Yanında kalacak kişi yoksa eğer ailenizde bu durumda ne yaptınız?
    5. son olarak da babamın boğazını delme sebepleri başlarından savmak mı, işin aslı bu mu? çünkü burada bir ay kadar beklendiğini okudum. bizim daha iki hafta oldu. bu tedaviyi reddetme hakkım varmış. bu babamı riske atar mı? yoksa yoğunbakımda bakımının yapılabilmesi için zaman mı kazandırır bize?
    6. evde bakı durumuı nasıl oluyor? babamın nefes alması cihaza bağlı. elektrikler gitse allah korusun ne olacak? ya da fenallaşsa ne yapılacak? 7/24 başında durmak mı gerekiyor evde bakım yapılırken? biz uyurken nasıl takip edicez?

tabiki herkesin hastasının durumu farklı dolayısıyla şartlar ve deneyimler değişmiştir. ancak en azından bir fikir olması adına aklıma gelen (şimdilik) tüm soruları sormak istedim. bilmemek çok kötü. en zoru bilgisizlik. insan başına ne geleceğini bilmiyor, belirsiz... anladığınızı biliyorum beni. çünkü sizin yazdıklarınızı okurken ben de hepsini kalbimde hissettim. şimdiden teşekkür ederim...

Üye
    Nmt16 Avatarı

Son Giriş
    11.11-2023
    Saat
    01:31
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

@aysu.01

Merhaba çok geçmiş olsun. Evet süreçler çok zor malesef trakeostimiyi 2 veya 3 hafta sonra açmak zorundalar ses telleri ve boğazına zarar vermemesi için. Daha sonra burundan beslenmeyi mideden beslenmeye alicaklar onun içinde mideden peg acicaklar. Fakat bu süreçte hemen hastaneden çıkarmazlar daha çok çok erken. Palyatifte refakatci şart ailenizden biri yoksa bakıcı vs ayarlanabiliyor, İzmir içi bir hastanede palyetifte kalmasını istiyorsanız gidip palyatif doktoruyla gorusebilirsiniz yada malesef araya birilerini sokmaniz gerekicek yoksa Dr dedigi gibi çevre illerede gidebiliyorlarmis. Şuan entube olması sizi korkutmasın zamanla kendi oksijenini kendi sağlamaya başlama olasılığı çok yüksek, olmadığını var sayarsak ev tipi jeneratör yada oksijen tüpü bulundurmanız gerekir fakat asla babanizi bu kadar kısa sürede hastaneden çıkaramaz. Rabbim yardimciniz olsun.

Üye
    aysu.01 Avatarı

Son Giriş
    28.09-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Çok teşekkür ederim hem cevabınız hem de duanız için. Hayatımda böyle şeyler konuşacağım aklımın ucundan geçmezdi, ne zormuş... Tekrardan teşekkür ederim. Doktor bana sanki boğaz delinmesini kabul edersem taburcu etme olasılıklarının (palyatife geçirme olasılıklarının) artacağını söyledi. Direkt böyle söylemiyor, ama bu cümlelere yakın şeyler söylüyor. Eeg'den sonra babamdan ümidi kestiler diye düşünüyorum, sanki yer teşkil ediyor gözüyle bakıyorlar babama. Bilemiyorum gerçekten nasıl kabulleneceğimi ne karar vereceğimi. kendimi çok sıkışmış hissediyorum. O zaman bu durumda izmirdeki palyatif bakımı olan devlet hastanelerinin doktorlarıyla mı görüşmeliyim birebir? Boğaz delinmesi için daha çok erken değil mi? Babamın kendi kendine nefes alabileceğini sanmıyorum, çünkü zaten bunlar yaşanmadan önce koah teşhisi konmuştu ve iki ay hastanede yatmıştı. Ciğerleri su topluyordu sürekli olarak. zaten onun sebebini araştırıyorduk ki bu geldi başımıza... ciğerlerinde yetmezlik durumu var kendi kendine nefes alabileceğini sanmıyorum... evde bipap ve oksijen cihazı vardı zaten... gerçekten kafamı toparlamak ve anlamak çok çok zor-muş.

Üye
    Nmt16 Avatarı

Son Giriş
    11.11-2023
    Saat
    01:31
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

@aysu.01

Anlıyorum sizi zor karışık bir durum hiç bilmediğimiz duymadınız şeyler yaşıyoruz Rabbim dermansız dert vermesin denir ya işte bu dermansız bir hastalık ne olucagi hiç belli olmuyor. Trakeostimi için ideal zamanlar 2 veya 3 hafta sonra olması bazen bu 1 aydada olabiliyor eğer hastanın kendi nefesini alabiliceginden ümitlilerse. Bulunduğunuz hastane palyetif devlete yonlendiremiyorsa siz kendiniz istediğiniz hastanenin doktoruyla görüşün ama babanızın durumunda bir hastayı bu kadar erken çıkarmazlar diye düşünüyorum. Eşimin bulunduğu yoğun bakımda 8 aydır yatan hasta vardı ben kendim çok acele ettiğim için erken çıkarttım eşimi ama tabi hastane, doktor düşünce farkida olabilir. Palyetifte bir tedavi merkezi değil tabiki çok çok ilgileniyorlar ama beyin hasarina extra bir tedavi uygulanmiyor bakımını kolaylaştırmak amaçlı.

Üye
    fatmagnydn Avatarı

Son Giriş
    28.11-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    uşak
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    2

arkadaşlar hastalarınız nasıllar gelişme yaşadınız mı
    benim annem 35 gün oldu
    kritik yoğun bakımda yatıyor
    gözlerini açıyor nefesini 21. günde kendisi almaya başladı
    bilinci kapalı olduğunu söylüyorlar
    ben yanına girdiğimde uyuyordu anne diye seslendim gözlerini açtı
    beni duyduğunu düşünüyorum
    sürekli enfeksiyon oluyor bazen düşüyor bazen yükseliyor
    sizin durumlarınız nasıl

Üye
    aysu.01 Avatarı

Son Giriş
    28.09-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Ben trakeostimi için geçen hafta imza verdim, ancak enfeksiyon olduğu için bu pazartesiye kadar bekleyeceklerini söylemişlerdi. Antibiyotiğe yanıt almışlar, bugün görmeye gidicem. Doktor bu sabah arayıp bazı hareketler var, ama bilinçli değil demiş. İki gündür rüyamda görüyorum, iyileşiyordu. Rahmetli anneannemin bir sözü varmış, iki iyiliğin biri dermiş. Ben babamın bilincinin olmamasına üzülmüyorum. Kendini bu şekilde görsün hiç istemem, acı çeksin hiç istemem. İki iyiliğin biri diyorum ben de... Bugün babamda bir değişiklik görürsem yazarım buraya tekrar. Ben tıp'ın gördüğü kadarıyla varolduğunu düşünüyorum. Ama görülmeyen, bilinmeyen çok şey var. Doktorlar kendi deneyimlerinden ve ancak gözlemleyebildiklerinden yola çıkarak konuşuyorlar ve en kötüsünü söylüyorlar. Onlara da kızmıyorum. Tutup da beklentiye de girmiyorum. Ancak ümidimi de yitirmiyorum. Ve doktorun dediğine de yüzde yüz güvenmiyorum. Allah hastalarımızın ve hasta yakınlarının hakkında hayırlısını versin. Böylesi araf durumunda neyin iyi olduğunu kimse bilemez. İyi olan bizi bulsun inşallah.

Üye
    fatmagnydn Avatarı

Son Giriş
    28.11-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    uşak
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    2

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @aysu.01

MERHABA
    Annemin trakestomiyi 17-18 gün sonra açtılar o açıldıktan sonra 21. günde kendi kendine nefes almaya başladı
    bugün 43. gün bizim
    10 dk kadar oksijensiz kaldı çok yavaş iyileşiyor
    bir ay yoğun bakımda kaldıktan sonra palyatif bakım bölümüne aldılar buraya geçtikten sonra enfeksiyonu düşmeye başladı en son bugün enfeksiyon 37 ye düştü biraz daha canlı bakıyor
    enfeksiyon yüksek olunca çok uyuyor sürekli

LinkBacks (?)

1. 21.03-2015, 18:31
  2. 07.11-2010, 00:57