Evet çok seviniriz 🙏🏻
@Üzgünüz Mahmut kardeşim tekrar merhaba, bana söylenen ne kadar iyi bakılırsa o kadar yaşar, diye. Bahsettiğin konu için ben bir şey duymadım, bilen bir arkadaş varsa bilgilenmiş olalım. @OğuzHan112 Abicim bu konu hakkında sen ne dersin? Bilinci giden kişinin, zamanla beyin ölümü olur mu? Rica etsek bizi aydınlatabilir misin?
Evet çok seviniriz 🙏🏻
Emrah yazacağım.
Şuan biraz yoğunum
@OĞUZATAY
Emrah soru neydi.
Kalp krizi sonrası beyin hasarını ve sürecini mi soruyorsunuz ?
Bunu soruyorsanız,
Kalp krizi veya herangi bir nedenden dolayı beynin oksijen siz kalması yaşamı tehtit eden ciddi sağlık sorunlarına neden olur.oksijen siz kalan beyinde ilk ödem oluşur, buna bağlı koma hali gelişir, veya bitkisel hayat.
Kalp krizi sonra en fazla 5 dakika deniyor,ancak buna katılmıyorum,gözlemlediğim kadar beyim 3 dakikadan daha fazla oksijensiz kalmamalı,4.5 dakika oksijen siz kalan beyinden artık bir şey beklenemez. Mucizeler bunun dışında. ALLAH istese her şey olur. Ama genel durum bu şekilde...
Oğuzhan bey iyi günler ben kısa özet geçeyim babam bir sene önce kalp krizi geçirdi yaklaşık bir senedir yoğun bakımda yatıyor sürekli enfeksiyonu yükseliyor alçalıyor geçen gün tekrar bir atak geçirmiş solunumu Durmuş kısacası vefat etmiş tekrar canlandırmışlar bir senedir gözlerini açıp kapatıyordu bu ataktan sonra artık hiç açmamaya başlamış ve solunumunu kendi yapamamaya başlamış bundan önce %50 solunumunu kendi yapıyordu bilinçsiz bir şekilde de gözlerini açıyordu acaba bu ataktan sonra beyin ölümü gerçekleşmiş olabilir mi yani beyin ölümü zamanla olacak bir şey mi ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
Olur evet.malesef.
Kalp krizi sonrası oksijen siz kalan beyin hasar alıyor zaten,
Tedaviye yanıt almak çok zor.
Uzun bir süre yatağa bağlı koma durumu şeklinde kalabilir, sonuç olumsuz olarak gelişir,
Beyin ölümü hırzlı da gelişebilir zamanla da olabilir,
Zaten hastaların çoğu enfeksiyondan ex oluyor.
Peki, bana dediler ki ne kadar iyi bakılırsa o kadar çok yaşar. Beyin ölümü gerçekleşmeyen bir hasta için, bu bilgi doğru mu abi? Ben de bunu merak ediyorum. @OğuzHan112
@Üzgünüz Hayır beyin ölümü gerçekleşmemiştir,
Beyin ölümünde tablo farklı olur,
Zaten hekimler bunu size söyler.
Enfeksiyon malesef, steril ortamda yaşayabilen hastane enfeksiyonları var, yoğun bakım enfeksiyonu mesela. Tıbbi adını yazmıyorum.
Babanıza ALLAH şifalar versin,fakat durumu iyi görünmüyor,herşeye hazırlıklı olun.
ALLAH şifa versin
@OĞUZATAY
Aldığı hasara bağlı biraz,
Evet iyi bakılırsa belki biraz daha uzun yaşar.
Ancak yatalak bir hastada yatak yarası ve enfeksiyon olacağı için beklenen taplo hırzlanır,
Yaşatan ALLAH dilerse yaşatır,dilerse öldürür,bu şekilde inanıp o yönde kabullenin...
@OğuzHan112 Ağzına sağlık.
Ölen beyin hücrelerinin canlanmayacağını ben de biliyorum denediğimiz yöntem canlı beyin hücrelerinin ölen beyin hücrelerinin görevini üstlenmesi, başarırız başaramayız taktir Rabbimin ben elimden geleni yapayım keşkelerim olmasın.
Dediğiniz durum bana da söylendi; %1 ila 3 arasında ihtimal verildi, biz de çok uğraştık ama olmadı. İnşAllah sizin hastanız iyileşir.
İnşallah.
Âmin, yalnız şunu da bilin: Bilinci gelecek olsa bile başlangıçta anne-baba hariç hiç kimseyi tanımayacak ve ne kadar bilincinin geleceğini kimse bilemez, buna karşı da hazırlıklı olun.