@Svtp
Geçmiş olsun babanız kaç dakika oksijensiz kaldı bilinci halen kapalı mı
@Svtp
Geçmiş olsun babanız kaç dakika oksijensiz kaldı bilinci halen kapalı mı
Abim 28 yaşında 20 gün önce kalp krizi geçirdi 4 kere kalbi durdu anjio yapıldı stent takıldı damarı tamamen tıkanmıştı açıldı ancak hala uyanmadı beyninin oksijensiz kaldığını söylüyor doktorlar. Şuanda gözlerini açıyor kırpıyor, ellerini falan atıyormus aniden doktorlar öyle söyledi. Glaskow koma skalası ilk getirdigimizde 5 di şuanda 9. Bir ümit uyanmasını bekliyoruz. Bizimle aynı durumda olup iyileşenler var mı veya bir tedavi yöntemi önerenler var mı lütfen
Arkadaşlar kalp krizi sonrası beynine oksijen gitmeyip iyileşenler var mı
@Çileli gül
Merhaba benim abimde şuan aynı durumda kalp krizi geçirdi beyni hasar görmüş uyanmiyor. Koma skalası 5 di şuanda 9
@Zehraaa_4555
Çok geçmiş olsun kaç dakika oksijensiz kalmış abiniz benim babamda 6 ay önce kalp krizi sonrası beyin oksijensiz kaldı ve o günden beri bilinç kapalı komada ne yazık ki böyle durumlarda beyin hasarları çoksa uyanması mümkün olmuyor çok zor bir durum Allah herkesin yardımcısı olsun tüm hastalara şifa versin rabbim
@BirMucizeOlsun
öncelikle çok geçmiş olsun beyin 3 5 dk arasını tolere edebiliyor ama ondan sonra geçen her dakika kötü benim eşim 30 dk canlandırma yapıldı 2,5 yıl bitkisel hayatta kaldı. çok zor durumlar Allah sabır versin.
@BirMucizeOlsun
Sanırım 45 dakika tam olarak kaç dakika kaldığını bilmiyorum. Peki herhangi başka bir belirti var mı babanizda gözlerini açıyor mu elini kolunu hareket ettiriyor mu veya mırıldanma falan var mı acaba
@Zehraaa_4555 çok geçmiş olsun öncelikle.. Çok genç yaşta kalp damarı tıkanmış, çok şaşırdım..İyileşmesi oksijensiz kaldığı süreye bağlı sanırım.
Ne kadar süre oksijensiz kaldı bu önemli. Doktorunuza sorun bunu. Benim kardeşimin oksijensiz kaldığı süre fazlaydı. Malesef dayanamadı...Allah yardımcınız olsun, çok zor biliyorum. Yoğun bakım önünde beklemek, küçük bir umut için doktorları beklemek çok zor...
İyileşenler var, okudum burada ama oksijensiz kaldıkları süreler daha az...
45 dakika müdahale yapıldıysa oksijensiz kalmamıştır o kadar. Önemli olan müdahale öncesi süre...Çünkü kalp masajı yapılırken az çok kan dolaşımı sağlanıyor. Oksijen desteği veriliyor.
25gün oldu hala bilinci kapalı 😞
@MRM
Evet malesef öyle bir çeken bilir çok çekmiş olsun 2,5 yıl sonra ne oldu peki şuan hayatta mı yaşıyor mu.
@Zehraaa_4555
Gözlerini açıyor etrafa bakıyor bazen üzülüyor gibi ama tam bilinçi açık diyemeyiz hiç bir şekilde temas kontak kuramıyoruz hayatta ama yok gibi 6 aydır bazen bişiler söylemeye çalışıyor mırıldanarak ama ne söylediği anlaşılmıyor allahım çok zor durum allahım sen büyüksün 3-4 dakika çok diyorlar biz 40 45 dakikadan bahsediyoruz allahım herkese hayırlı ölümler versin
Merhaba arkadaşlar ben uzun bir aradan sonra sayfayı incelemek için giriş yaptım babamız kalp krizi geçirmişti beyni oksijensiz kalmıştı bir aydan fazla yoğun bakım sürmüştü konunun özeti bu şuan evde bakım süreci bir yılı tamamladık babam o beyin hasarı beyindeki sıvının fazla olmasından dolayı yani kalp krizi geçurdikten sonra oluşan hasar beyindeki sıvının akışını bozuyor oda iyileşme sürecini uzatıyor ve yaşam riski artıyor bizde bu süreçte babamı iki kez ameluyat ettirdik beyin cerrahi doktoruna doktorumuzda çok iyi biriydi ilgilendi sağolsun ikinci ameluyatından sonra babamda gelişmeler olmaya başladı bir buçuk ay oldu ikinci ameliyatını olalı bakalım inşallah daha güzel geluşmeler olacak inşallah ağzını açamıyordu hiç bir tepkisi yoktu şimdi ağzını açıp konuşmala çalışyor boğazında hortum olduğu için tübi ses yok çorba su içeribiliyoruz hiç ağladığını görmedim bir yıldır giçende hüngür hüngür ağladı bilinci yerine geldi yani hastası yeni kalp krizi geçirip giren dostlar öğrinsin süreci diye yazdım ama tabi her hastünon farklıdır Allah şafi ismiyle şifa versin hepsine hayırlı Ramazanlar ...
29 gün oldu bugun hala bilinç kapalı yanına girdiğimde nefes alıp verısı değişiyor heyecanlanıyor göz bebeği sağa sola kayıyor.
Merhaba benim abimde şuan aynı durumda yoğun bakımda 27.günümüz bilinci hala yerine gelmedi gözlerini açıyor bizi duyup tepki veriyor ama konuşmadı hala. Haftaya palyatif bakıma alacaklarmis. Yürümesine konuşmasına çok sevindim inşallah benim abimde zamanla iyilesir