TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 70 / 85 İlkİlk ... 206066676869707172737480 ... SonSon
Toplam 1270 mesajın 1.036-1.050 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Pnrvlkn Avatarı

Son Giriş
    23.03-2022
    Saat
    08:52
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Kesinlikle iyi olacak buna inan beyin karmasik evet ama bu tur hastalarda beden hicbirseyi unutmuyor biz palyatifte yatiik 2 hafta sonra eve ciktik bugun tam 1 hafta oldu inanilmaz ffark etti ayaga kalkti dusunebiliyormusun yurudu kizlarimizla karsilasti sarildi saclarini sevdi biz hep yanindayiz ve beden hicbirseyi unutmuyo ve cok ilginctir sevdigi sarkilari aciyorum sozlerini soyluyo hic unutmamis sanki adini soruyorum soyleyemiyo ama hastaneden cikmasi gercekten cok iyi bence bu tur hastalarin doktorlar bana demisyi bebek gibi dusunun yemek yemeyi yurumeyi konusmayi yavas yavas ogrenecek ve gercekten oylede oldu Allahim tum hastalara sifa versin cok buyuk bir sinav @Burak60

Üye
    Çileli gül Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Dünya
    Alınan Beğeniler
    121
    Verilen Beğeniler
    403

Herkesin hastasına Allah şifa versin, buna çok sevinirim de.. herkes olumlu şeyler paylaşıyor. Bir tek bizim hasta mı dayanmadı? Neden benim kardeşim öldü gencecik yaşında? Nasıl oluyor hastalarınız yoğun bakımdan bu kadar kolay çıkıyor ve hatta konuşmaya başlıyor. Bizde doktorlar tek bir ümit ışığı vermediler. Hep kötü kötü diye diye evrene de negatif enerji yolladılar. Onlar öyle dedikçe ben de umudumu kaybedip ölecek diye düşünmeye başladım. Ben de negatif enerji gönderdim..2 hafta boyunca durmaksızın bu siteye yazdım. Kimseden yanıt alamadım. Şimdi herkes olumlu, herkes iletişimde.. Gerçekten suçumuz, günahımız ya da hatamız neydi? Özel hastanede tedavi görmediğinden mi yaşamadı? Keşke götürseydik özel hastaneye, cesaret edip götüremedik..

Üye
    OğuzHan112 Avatarı

Gerçek Adı
    OğuzHan
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    22:49
    Yaşadığı Yer
    Samsun
    Alınan Beğeniler
    2.161
    Verilen Beğeniler
    1.543

Arkdaşlar tecrübelerim bildiklerim ve bilim üzerinden yorum yapmak istiyorum,ancak sizleride üzmek istemiyorum.
    Dünyada en değerli varlık ümit veya umut,

Anlatayım,
    Kalp krizi geçirip veya herangi bir nedenden dolayı arrest olmuş bir vaka. Eğerki beyin 3 -5 dakika oksijen siz kalmışsa dönüşü olmayan sonuclar doğurur.kaldıki sizler 30, 40,45 lerden söz ediyorsunuz, gercekleri söylemek istiyorum,asla sizleri üzmek değil amacım .kaşını oynattı gözünü oynattı dilini çıkarttı vs. Bunlar bizlerin veya sizlerin umut bağlaması güzel bakması güzel olmasını istemesi.
    @Çileli gül
    Çileli Gül hanım efendi sizlerin yorumlarına bakarak kardeşi adına nedenler sorguluyor,
    Net olarak söylüyorum,hadi 3.5 geçtim.10 dakika oksijensiz kalmış bir beyinden hiç bir şey beklenilmez,süreç uzayabilir ancak akibet bellidir, herkesin hastasına acil şifalar diliyorum ....
    Sorularınız varsa cevaplayabilirim...

Üye
    Çileli gül Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Dünya
    Alınan Beğeniler
    121
    Verilen Beğeniler
    403

@OğuzHan112

Umutlarını ben de kırmak istemem. Kırılmasın da..olumlu düşünsünler. Çünkü umut insanı hayata bağlayan. Bence birçoğu oksijensiz kalan süreyi yanlış hesaplıyor. Ya söylediğiniz gibi 3-5 dakika ya da en küçük davranışa büyük anlam yükleniyor. Buradakiler lütfen alınmasın. Sözüm yanlış anlaşılmasın da ...biraz kızgınlık benimkisi, neye kızgınım bilmiyorum. Ben de acil şifalar diliyorum.

Üye
    Ebrumazy Avatarı

Son Giriş
    05.11-2022
    Saat
    10:08
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @Çileli gül
    Size sabırlar diliyorum biz 29 ekimde bu olayı yaşadık bir ayı geçti fakat bu forumu görüp okumam daha çok yeni sayılır. sizin mesajlarınızı da okudum sabırlar diliyorum gerçekten çok zor
    Diğer yeni yazan arkadaşlara da hak veriyorum 10 dakika ve üstü oksijensiz kalmış olsa, gönlüme taş basar kabullenirdim bir mucize olmadıkça, belki yüz milyonda bir ihtimal gerçekleşmedikçe iyileşmesinin imkânsıza olduğunu.
    Fakat hastamızın bir tık iyi oluşunun, yoğunbakımdan erken çıkışının sebebi cidden fazla oksijensiz kalmamış olması... ilk kalbi durdu 2 dakika içerisinde masajla hemen geri geldi ve nefes almaya başladı.
    Taksiye taşıyana kadar da nefes alıyordu.

Hastane 2 dakika sürüyor doktoların müdehale etmesiyle birlikte 3 dakika diye tahmin ediyoruz ama ben maksimum 4 olsun 5 olsun diye tahminimi bile fazla tuttum yoksa cidden umut etmezdim ki oksijensiz 3-4 dakika bile bu hale soktu şuan zihinsel engelli gibi ve belkide açılmayacak böyle kalacak ve yatak yaraları, enfeksiyon.... şuan kendine gelmesinin hareket etmesinin anlamsız da olsa konuşup gülmesinin tek sebebi oksijensizliğin 4 dakika filan oluşu başka hiç bisey değil
    Doktorlar bize de çok olumsuz konuştu ameliyattan çıkmaz dediler. Organlar iflas eder dediler felc kalır dediler uyanma eğilimi yok malesef dediler...

Heleki palyatife ilk girince bir doktor bizi şok etti
    Annem dedi ki " iyileşince boğazındaki deliği kapatırsınız dimi hocam? "
    Doktor bi döndü " neyyyyy??? Ne iyileşmesi??? Hayal dünyasında yaşama çok beklersin bilim bu biliiimm!!" Dedi tabiri caizse mahalle ağzı mı denir.... o şekilde daha hastayı bile tanımadan.
    Annemi teselli etmeye çalıştım o öyle değil dedim koma skoru 12 yaşı 53 daha filan dedim.
    Ertesi gün hastamızı uyanık gördü konuşurken denk geldi " aaaa konuşuyo buuuu" dedi. Balgam var mı aspire sondasıyla temizliyo musunuz dedi . Yutkunma refleksi var öksürüp yutkunuyo 6 gündür tertemiz hic bisey cıkmıyo dediğimde ozaman bir süre gözlemleyip kapatabilirriz dedi.
    Çok tuhaf negatif insanlarla karşılaştık malesef..
    Dediğim gibi tek umudum oksijensizliğin 4 dakika filan olmasıydı 10-15 vs. Olsa gerçekçi davranır umut etmezdim 7-8 dakika olsa bile umut etmezdim heralde...

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OğuzHan112 Mesajı Gör
    Arkdaşlar tecrübelerim bildiklerim ve bilim üzerinden yorum yapmak istiyorum,ancak sizleride üzmek istemiyorum.
    Dediğim gibi size de hak veriyorum, bizim hastamız 4 dakika filan oksijensiz kaldı fakat yinede zihinsel engelli gibi şuan ve belkide düzelmeyecek?? Deliryumda olduğu ve açılacağını söyledi bir doktor fakat ondan bile emin değilim belkide kalacak bu sekilde yatağa bağımlı karakterim doğrultusunda biraz gerçekçi bir insanımdır kafam gerçekten çok karışık ne düşüneceğimi bilemez haldeyim...4-5 dakika bile kalıcı hasar bırakır elbet 3 dakikadan sonra öluyor hücreler

Bu arada bizim hastamız da devlet hastanesi yoğun bakımındaydı palyatifte de şuan devlet hastanesinde sakın kendinizi suçlamayın özele götürmedik diye. bu tamamen oksijensiz kalma süresiyle ilgili birşey diye düşünüyorum

Üye
    Enginsinem Avatarı

Son Giriş
    08.01-2022
    Saat
    02:56
    Yaşadığı Yer
    Denizli
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Öncelikle herkesin hastasına rabbim şifalar versin. Buraya daha önce yazmak istedim fakat üye olamadım anca olabildim.
    Benim eşim 32 yaşında 13 Haziran Pazar gunu kalp krizi geçirdi. Önce evde ağrısı başladı ben hemen ambulansi aradım ambulans 5 dk içinde geldi hastane ulaştık hastaneye geldiğimiz de Eşiyim ağrısı hala sürüyordu fakat bilinci hala açıktı. Çok şükür ki bilincini doktorlar başındayken kaybetti hemen kalp masajina basladilar. 40 dk kalbi durmuş eşimin 40 dk oksijen gitmemiş. geri gelmesi için uğraştılar. En sonunda geri geldi ve anjuya aldılar iki stenpt taktılar sonra yoğun bakıma aldılar. Yoğun bakımda 2 gün boyunca hipotermi uyguladılar eşime bu çok önemliymiş böle hastalarda. Vücut sıcaklığı düştükçe beyne daha çok kan oksijen gidermis. Banada doktor herşeyi uyanması zor dedi uyansada bebek gibi olacak vs. Dediler. ilk 24 saat önemli dediler. 24 saat geçti ve eşim uyanmadi. 3. Günde arılı uyaranlara cevap veriyo dediler yine umut vermediler. 18 gün yoğun bakımda kaldı ilk önce ağrılı uyaranlarA cevap verdi sonra gözlerini açtı. Doktorun sorularına cevap verdi sonra .Eşim uyandı çok şükür sonrA palyatif bakıma aldık. Palyatif bakıma çıktığında sadece sol kolu hareket ediyordu. Bilinç olarak ise beni ailesini arkadaşlarını hepsini tanıdı. Ama yer zaman olay kavramı yoktu çocuk gibiydi sürekli boşluğa bakıp konusuyordu. Bize yoğun bakım doktorumuz fizik tedaviye hemen başlayın dedi beyin hareketleri unutmadan geri kazansın dedi. bu arada devlet hastanesindeyiz. Dışardan özel fizyoterapist getirttim hemen başladık boş vakitlerde de ben hareket yaptırıyordum eşime. Çok şükür palyatif 5, günde ayağa kaldırdık.once workirla yürüdü sonra bize tutunarak yürüdü. Doktorlar bile çok şaşırdı. Bu fizik tedavi olayı önemli lütfen bilinç yerinde değil deyip atlamayın. Eşim 14 gün sonra eve tapurcu ettiler. Eve gelince biraz daha değişti mutlu oldu. 3 ay fizik tedaviye devam ettik. Bı ara yutmayı unutuyordu yutamiyordu eşim oda zamanla geçti şükür. 6 ay geçti aradan şimdi fiziki olarak çok şükür elhamdülillah biseyimiz kalmadı yürüyor oturuyor koşuyoruz bile. Konusmada ve yazmada sıkıntımız var. Önemli sıkıntımız beyin hala. Yakın geçmiş hariç önceden tanıdığı çoğu insanı biliyor hatırlıyor. yer mekan olarakta biliyo çoğu yeri. Ama geçmiş olaylar yok nasıl desem kişiler var olaylar yok. Ama çok şükür duzeliyo gün geçtikçe. Oğlumuz var 2 yaşında hastanedeyken onu hatirlamiyodu şimdi hatirliyo hatta oyunlar oynuyorlar beraber. Çok şükür. İnanin ve dua edin herşey rabbimin elinde inşallah tüm hastalarımıza şifa verir rabbim. Uzun yazı olddu kusura bakmayın. Bende çok yazılar okudum belki birine umut olurum. Sorularınız olursa yazabilirsiniz. engnatlgn@gmail.com

Üye
    OğuzHan112 Avatarı

Gerçek Adı
    OğuzHan
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Samsun
    Alınan Beğeniler
    2.161
    Verilen Beğeniler
    1.543

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    40 dakika kalbi durmamıştır,
    Müdahale 40 dakika sürmüştür,bu 40 dakika içinde arrest olmuş ama müdahale ile dönmüş tekrar arrest tekrar müdahale edilmiş beyin oksijensiz kalmamıştır,"40 dakika kalbi durmuş"atım alınamamış diyorsanız buna gercekten mucize demek lazım ...

Her şey "RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN ELİNDE" yoktan var eden o,öldüren can veren o.
    Lakin 40 dakika arrest kalmış bir vakadan olumlu sonuçlar beklenilemez...

Üye
    Enginsinem Avatarı

Son Giriş
    08.01-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Denizli
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@OğuzHan112

Tabiki 40dk durmamış ama 3 defa çalışıp tekrar durmuş ve bu süre zarfında beyne oksijen gitmemiş. doktor kalbi elektro şokla ayakta tutuyorum bıraktığım anda tekrar duruyo dedi ve 40dk böle surdu. 40 dk beyin oksijensiz kaldı beyin dedi doktor. Bize söylenilen bu. Mucize ve rabbimin elinde hersey .doktorlar anju da kaybedebilir dediler hiç umut vermediler malasef. Çok şükür eşim tutundu hayata.

Üye
    OğuzHan112 Avatarı

Gerçek Adı
    OğuzHan
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Samsun
    Alınan Beğeniler
    2.161
    Verilen Beğeniler
    1.543

40 dk kalbi durmuş eşimin 40 dk oksijen gitmemiş.

Yamışsınız,o yüzden şaşırdım,eşine acil şifalar diliyorum...

Üye
    Pnrvlkn Avatarı

Son Giriş
    23.03-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

@Enginsinem

Rabbim acil sifalar versin esimde 45 dk boyunca kalp masaji suresince beyne yeterli oksijen gitmemisti suan herkesi taniyor telefonla herkesle konusuyor hangi takimi tuttugunu biliyor benim nerde calistigimi biliyor kizlarimizi taniyor beni taniyor yuruyor oturuyor konusuyor duyuyor goruyor renkleri biliyor hatta 7 yasinda kizim yaninda odev yapiyoruz cikarma toplama basit islemleri soruyoruz dogru yanitliyor ama ara ara gelip gidiyor bilinc bazen nerdeyiz biz falan diyor suanda annesi ben calistigim icin kendi evinde bakmak istedi ama ben acilen kendi evimize getirmek istiyorum cunku bu hastalarda ilk 6 ay en hizli gelisme sureciymis sonrasinda kalan hasarlar kalici olabiliyormus gormesi yavas yavas azaliyor esimin suan palyatiften ciktiktan sonra ilk kontrolumuz pazartesi gunu tekrar mr cekilcek tek duam cocuklarimiz hatrina eski haline donebildigi kadar donsun istiyorum Allah tum hastalara acil sifalar versin

Üye
    Enginsinem Avatarı

Son Giriş
    08.01-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Denizli
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Pnrvlkn

Şişede geçmiş Allah tüm hastalarımıza şifalar versin inşallah
    Benim eşimde aynı durumda şükürler olsun iyiye gidiyo ama bazen beni bile tanımıyor. Biraz zaman alacak sanırım . TMS diye bi yöntem var onu yaptırdım ben eşime unutkanlık ve depresyon için bi yöntem. Çok fazla işe yaramadı ama . Emari ihmal etmeyin böle olaylarda beyin ödem toplayabiliryormus. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız.

Üye
    Bir_ümit Avatarı

Son Giriş
    07.04-2022
    Saat
    23:57
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@tolgasyus

Çok geçmiş olsun Annenizin durumu nasıl şuanda umarım eski sağlığına kavuşmuştur. benim eşimde kalp kırizi geçirdi beynine oksijen gitmedi bir ay oldu .mesajımı görürseniz dönüş yaparmısınız lütfen.

Üye
    Enginsinem Avatarı

Son Giriş
    08.01-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Denizli
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Pnrvlkn

Merhaba eşinizin durumu nasıl emar sonuclariniz nasıl çıktı merak ettim. Bide doktorlar ne dedi sizin için geçici bu dönem dediler mi?

Üye
    Pnrvlkn Avatarı

Son Giriş
    23.03-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

@Enginsinem

Merhaba kontrolde dokyorlar cok umutlu konustulr mr gerek gormediler ama antidepresan psikyatri ilaclari eklendi bakalim insallah duzelicek bu arada kendi evimize getirdik artik hep bizimle daha iyiye gidiyor ama bir gun oluyor evi tanimiyor bizi tanimiyor neredeyiz biz eve gidelim falan diyor korkuyor ataklar geciriyor bir an geliyor eski anilari anlatiyor herseyi hatirliyor cok yipratici ve cok zor ama bugunlere bile gelebilmesi mucizevi rabbim yardim etsin

Üye
    Enginsinem Avatarı

Son Giriş
    08.01-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Denizli
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @Pnrvlkn
    Benim eşim de aynı durumda antidepresan ilaçlarina bizde başladık. Bazen çok agresif oluyo malasef. Çok şükür bu durumumuza. Önceden beni bile tanımıyordu bazen çok şükür artık beni hatta hayatına son dönemlerde giren insanları bile taniyo çok şükür. Ama zor bi süreç özellikle çocuklar için. Allah yardımcımiz olsun hepimizin. Ara ara bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim. Sizin eşinizle benim eşim yaklaşık aynı şeyleri yaşamışlar malasef. Tavsiyem çok yürüyüş yaptırın eşinize yürüdükçe daha çok aciliyo sanki farklı insanlarla gorusturun çok faydası oluyo. Teşekkür ederim cevap yazdığınız için iyi günler.

Sayfa 70 / 85 İlkİlk ... 206066676869707172737480 ... SonSon

LinkBacks (?)

1. 21.03-2015, 18:31
  2. 07.11-2010, 00:57