TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 69 / 85 İlkİlk ... 195965666768697071727379 ... SonSon
Toplam 1270 mesajın 1.021-1.035 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    BirMucizeOlsun Avatarı

Son Giriş
    28.07-2022
    Saat
    12:58
    Yaşadığı Yer
    Tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    @M.izmir

Çok geçmiş olsun babanızın durumu şuan nasıl varmı bir gelişme ilerleme ameliyattan sonra birazda olsa iyi geldi mi ameliyat bilinç durumu nasıl konuşuyor veya söylenenleri anlayabiliyor mu tekrardan çok geçmiş olsun

Üye
    Pnrvlkn Avatarı

Son Giriş
    23.03-2022
    Saat
    08:52
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

@Çileli gül
    Basiniz sagolsun Allahim dayanma sabri versin cok zor bir durum herturlusu cok zor caresizlik cok zor

Üye
    BirMucizeOlsun Avatarı

Son Giriş
    28.07-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

@Çileli gül

Benim babam 50 güne yakın oldu yoğun bakımda yarın çıkaracaklarını söylediler bilinci tam açılmadı fakat seslenince felan bakıyor dedi doktor birşeyler söylemeye çalışıyormuş fakat boğazında delik ile tüp olduğu için ses tellerine baskı yapabilir dedi onun etkiside vardır muhakkak dedi eskiye göre daha iyi dedi doktor normal serviste takip edilecekmiş babam gerçekten çok dayandı buraya kadar gelmişken inşallah daha güçlü olur hergün biraz daha iyiye gidiyor sanki ilk zamanlar gözlerini bile açmıyordu doktor ben ışık görüyorum umutluyum dedi yüreğimize biraz olsun su serpti Allah tüm hastalara acil şifa versin çok zor çaresiz beklemek
    @Pnrvlkn sizin hastanız nasıl oldu ilerleme varmı acaba kendine geldi mi konuşabiliyor mu bilgilendirirseniz sevinirim

Üye
    Çileli gül Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Dünya
    Alınan Beğeniler
    121
    Verilen Beğeniler
    403

@Pnrvlkn

Çok doğru söylüyorsun. Çok zor...13 ay oldu...O kadar zor günler geçiriyoruz ki anlatamam.. çok sağolun

Üye
    Pnrvlkn Avatarı

Son Giriş
    23.03-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

@BirMucizeOlsun
    Benim esim palyatife ciktiktan sonra daha iyi ilerleme gosterdi surekli yanindayiz annesi ben donusumlu olarak kaliyoruz elimizi tutuyor konusuyor soylediklerimizi tekrarliyor muzik dinletiyorum bol bol kizlarimizin eski videolarini izletiyorum burnundan beslenme bitti artik pure kivaminda yiyecekler yiyebiliyor bugunde sondasi cikacak surekli seviyorum opuyorum bebek gibi tekrar ediyor herseyi onu opunce oda kolunu opuyor sadece konusmalari bilincli degil adini soruyorum hatirlamiyorum diyor ben kimim diyorum bilmiyorum unuttum diyor .Kaburgalarindaki kiriktan dolayi agrilari azalinca daha iyi olabilir belki diye umut ediyorum surekli dua ediyorum kizlarim biri 5 digeri 7 yasinda dun gece babamin sesi nasildi unuttuk dediler. Duzelicek insallah bence babanda cikinca yaninda sizi gorunce daha fazla ilerleme gostericek inaniyorum buna Allah yardimcilari olsun🙏🙏

Üye
    Pnrvlkn Avatarı

Son Giriş
    23.03-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @Burak60

Suan durumu nasil nisanlinin esimle belirtiler gelismeler hemen hemen ayni esim suanda konusuyor palyatifteyiz ama bebek gibi tekrar ediyor yeni ogreniyor giibi konusmayi insallah guzel bir gelisme olmustur Allah tum hastalara yardim etsin yakınlarına guc versin

Üye
    Burak60 Avatarı

Son Giriş
    30.11-2021
    Saat
    21:03
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    İrem 11 aydır aynı durumda gözleriyle bakiyor takip ediyor kaş kaldır dediginde kaslarını kaldırıyor dil çıkart dedigimizde dilini çıkartıyor agizini hic kapatmiyor saga sola kafasini cok az çevirebiliyor uykulari düzenli değil elleri ve ayaklarinda tepki hareket yok kasılmış şekilde boynuda ayni şekilde fizik tedavi ağız dil tedavisi görüyor doktorlar güçlü bir kız olduğunu söylüyor onlarda tepkilerinin farkinda vucuduna sıkışmış gibi stresi algılıyor mutluluğu algılıyor enfeksiyondan kaynakli yoğun bakıma girdi 2 ay ve çok geri attı iremi cok fazla yordu yoğun bakımdan çıktığında cok cok çok kötü durumdaydi kilo olarak algi olarak şimdi yavas yavas toparlanmaya çalışıyoruz sohbet ediyoruz peg ve sonda devam ediyor tarifsiz bir sınav allahim herkese acik sifalar versin beni anliyor gozlerimin içine bakıyor insanin elinden hic birsey gelememesi kadar zor birsey yok duadan başka yapabilecegimiz birswy yok vitaminler tedaviler yoğun birsekilde devam ediyor inşallah iyi olacak eski gunlerdeki gibi el ele kosacagiz ireme inaniyorum o çok güçlü bir kız ve birlikte başarıcaz allaha emanet

Üye
    Çileli gül Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Dünya
    Alınan Beğeniler
    121
    Verilen Beğeniler
    403

@Burak60

Ne kadar oksijensiz kaldı nişanlıniz? Kök hücre tedavisi gördü mü? İyi dayanmış ve dayanıyor.

Üye
    Ebrumazy Avatarı

Son Giriş
    05.11-2022
    Saat
    10:08
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Merhabalar, Buradaki Tüm yorumları okudum fakat bizim durumumuza benzerlik gösteren bulamadım. Heleki şuan geldiğimiz duruma...
    29 ekim saat sabah 6 sularında babamın tansiyonu 20 ye yükselmesi sonucu kalp krizi geçirdi. Öncelikle 2 dakika kadar nefessiz kalmış, evde kalp masajı yapmam sonucunda geri geldi ve nefes almaya başladı. Ambulans gelmek bilmedi. Bir kilime koyup taksiye koyana kadar da nefes vardı zorlanır şekilde.
    Fakat takside kalbi 2.kez durmuş hastane bize 2 dakikalık mesafede. Doktorların hastamıza ulaşması, yol, oksijen verilme anına kadar maksimum 4 dakika geçtiğini tahmin ediyoruz.
    Kriz geçirmesi, evdeki ilk müdehale, tekrar nefes alması, hastaneye varışa kadar toplamda 8 dakikada yetiştirdik
    Oksijensizlik ortalama 4-5 dakika denebilir sanırım.
    Hastanede kalbi 40 dakika çalıştırılmaya uğraşıldı ve hastamız geri döndü. Operasyona alıyoruz yaşamaz dediler yaşadı, 2 stent takıldı. çoklu organ yetmezliği oluşacak dediler olmadı, felç kalır dediler kalmadı, enfeksiyon var dediler CRP 200 lerdeydi şuan 30. Sağolsun doktorlar yoğunbakımda da hep çevirmişler yatak yarası yok. Yoğun bakımda 18. Günde çıkaracağız boş yer arıyoruz dediler palyatif için sıraya girdik. 25. Günde yer bulduk ve çıktık. Bu süreci herkes gibi
    Atlattık trakeostomi mide peg onamları alındı hastamız uyanma eğilimi göstermedi. Fakat günden güne tüm kan değerleri düzeldi kalp kandaki oksijen herşey normal. Doktorların da dediği şu ki " hiç bir sıkıntı yok sadece beyin kaldı..."
    Şuanda ise yaşadığımız durum tuhaf. Hastamız bilinçsiz değil sesli uyarana bakıyor komutlara uymuyor. kendi kendine halisünasyon görüp konuşmaları var, gülüyor, bazen bizi anladığına eminim kafa sallıyor onay veriyor. Bir kere çok şaşkın bir şekilde kimsin??? Dedi fakat 10 gündür palyatifteyiz bir tek ozaman dış dünyaya yüksek oranda döndüğüne şahit oldum. Onun haricinde hep hayal dünyasında..
    Refleksleri kuvvetli en ince detay hareketleri bile yapıyor dişleriyle dudağında oluşan yara ve derileri ısırmak yolmak gibi...
    Bir doktorla görüştük ve hastanın oksijensizliğe bağlı Deliryumda olduğunu ve açılabileceğini söyledi. Bunu motive etmek için söylemiyorum da dedi.
    Genel anlamda umutluyum ama bazen hiç açılmayacakmış gibi geliyor. Hastası Deliryum yaşayan var mı aranızda acaba?? ya da yakın çevreden tanıdığınız bu durumları yaşamıştır duymuşsunuzdur vs açılır mı açılmaz mı diye bir fikir verme ihtimaliniz vardır belki

Üye
    BirMucizeOlsun Avatarı

Son Giriş
    28.07-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

@Ebrumazy
    Benim babamın durumuda hemen hemen aynı sayılır sizinkiyle ama 60 günü geçti halen yoğun bakımda tam bilinci açılmadı bu sürede ama kısmende olsa tepkileri var bazen gözleriyle işaret veriyor eskiye göre daha anlamlı bakıyor söyledikleri tam anlaşılmıyor mırıldanma tarzında üzüldüğü belli oluyor önceden hiç tepki yoktu şuan biraz daha iyi gibi ama her zaman aynı durumda olmuyor inşallah biran önce düzelir allahım tüm hastalara acil şifalar versin

Üye
    Ebrumazy Avatarı

Son Giriş
    05.11-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

@BirMucizeOlsun

Tekrar merhaba, bize 18.günde beyin hariç tamamen normale döndüğünü, yoğun bakımın artık fayda değil enfeksiyon açısından zarar verebileceğini söyleyip çıkardılar. Sizin babanızın oksijensizlik dakikası koma skoru da uyuşuyor mu bizim hastamızla? Şuan yanındayım mesela ilk zamanlar çökmüş ağır hasta görünümü vardı ama şuan normal bakıyor yüzü gözü rengi canlandı yanakları al al oldu.. eller kollar bacaklar kıppır kıpır.. bazen çok içten gülüyor tebessüm de değil hafif kahkaha gibi 32 diş.. komutlara uysa normal eski halinden farkı kalmayacak aslında ama hayal dünyasında.. ben her gelişmeyi yazarım size de bi umut olur umarım iyileşirler

Üye
    Ebrumazy Avatarı

Son Giriş
    05.11-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Şimdi önceki mesajlarınızı okudum. net oksijensizlik dakikası vermediğiniz için dikkatimi çekmemiş ilk o kritere bakmıştım ama gerçekten şuanki durumları benzer görünüyor.. bir tahmininiz var mı full oksijensiz kaldığı dakikayla ilgili? İrtibatta kalalım mutlaka

Üye
    BirMucizeOlsun Avatarı

Son Giriş
    28.07-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

@Ebrumazy

Doktorlar tahminen 40 dakikadan bahsetti ama bu kesin bilgi değil ne kadar oksijensiz kaldığı beyinde bir hasar oluştu beyin odacıklar su toplamış suda çoğalma yok ama bilincide tam açık değil tahmini ne kadar sürer ne derece açılır doktorlar tam bilmemekte

Üye
    Ebrumazy Avatarı

Son Giriş
    05.11-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

@BirMucizeOlsun

Babam esnerken eliyle ağzını bile kapatıyo çok ilginç.. aslında aklı eriyo çoğu şeye ama komutlara uymuyor

Üye
    Ebrumazy Avatarı

Son Giriş
    05.11-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @BirMucizeOlsun

Babanızın Kalbinden tekrar ritim alma süreleri dahil bilgi vermişler..Bugün doktorumuz da dedi beyin hücreleri ölmeyecek şekilde oksijen veriliyor müdehale sırasında. asıl önemli olan hastaneye kaç dakikada yetiştirildiği dedi..
    İnsan okadar şok oluyor ki Biz kendimiz telefon aramalarından filan hesapladık.
    Kriz ne zaman başlamış, ne zaman taksiye bindirildi, bindirirken de halâ nefes alıyormuş zar zor. hastaneye 2 dakika ve varır varmaz 10 saniye içerisinde müdehale ettiler vs...

Sayfa 69 / 85 İlkİlk ... 195965666768697071727379 ... SonSon

LinkBacks (?)

1. 21.03-2015, 18:31
  2. 07.11-2010, 00:57