TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 57 / 85 İlkİlk ... 74753545556575859606167 ... SonSon
Toplam 1270 mesajın 841-855 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Çileli gül Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Dünya
    Alınan Beğeniler
    121
    Verilen Beğeniler
    403

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    @M.izmir
    Sizin hastanızin oksijensiz kaldığı süre ne kadar? Hatice hanımın hastası oksijensiz mi kaldı yoksa anestezi ile ilgili net anlaşılamadı. Bypass yaptıktan sonra kalp durması oldu ise belki. Acil şifalar diliyorum.

Üye
    Sedef1 Avatarı

Son Giriş
    01.04-2021
    Saat
    20:32
    Yaşadığı Yer
    Muğla
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Benimde annem kalp krizi geçirdi yoğun bakımda hipotermi tedavisi uyguluyorlar 19 Şubat sabah Denizli özel Egekent hastanesinde şuan beyin kendisi oksijen alıyor kalbine 2 tane stent taktılar beyni 5-6 dakika oksijensiz kalmış beyinde kanama yok sadece ödem olmuş bu konu hakkında bilgisi olan 05422964846 bana ulaşabilirmi

Üye
    Çileli gül Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Dünya
    Alınan Beğeniler
    121
    Verilen Beğeniler
    403

@Sedef1

Sedef hanım öncelikle geçmiş olsun. 5-6 dakika oksijensiz kalmasi nispeten iyi. Normalde 4-5 dakikadan sonra beyin hasarı oluyor. Iyileşme ihtimali daha yüksek. Ödem olması normal. Ödemi azaltmak için ilaç tedavisi uyguluyorlardir. Hipotermi tedavisini internette okumuştum. Özel hastaneler mi yapıyor bilmiyorum ama bize yapılmadı. Tip fakültesinde yatmıştı bizim hastamız. Asla tavsiye etmiyorum Konya Meram tip fakültesini. Özel de tedavi görsek daha iyiydi..bildiğim kadarıyla yoğun bakım süreci uzun sürer. Sonra palyatif bakım merkezine alıyorlar diye biliyorum. Tabi biz yaşamadik bunu. Yaşayanlar daha iyi yardımcı olur. Biraz da hastaya bağlı bu süreç. Örneğin yutkunma refleksi olursa ve kendi kendine nefes almaya çalışırsa oksijen desteğinden ayırırlar. Yutkunma refleksi önemli. Hem kendi kendine yiyebilir demek hem de oksijen desteğinden ayrilabilir demek bu. Beyinde hasar hangi bölgede olmuş onu sorun siz. Beyin sapı hasar görmüş mü? Beyin sapı önemli çünkü. Yaşamsal faaliyetlerle (solunum, dolaşım gibi) ilişkili sinirlerin bağlantı yeri geçiş noktası bir nevi.bir de koma skalasi var. Onu sorun doktora koma skalasi kaç öğrenin. Koma skalasini internetten araştırın. Doktorlar ellerinden geleni yapıyordur. Sizin bu aşamada güvenmekten başka çareniz yok, bekleyeceksiniz sabırla. Benim de bilgim kendi deneyimimle ilgili. Sağlık uzmanı değilim yanlış yönlendirmek istemem. Anneniz kaç yaşında? Daha önce kalple ilgili şikayeti var mıydı? Bir de merak ettim covid geçirdi mi?

Üye
    M.izmir Avatarı

Son Giriş
    05.08-2022
    Saat
    23:45
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

@çileligül. Babamın kalple ilgili bir sıkıntısı yoktu hiç hatta kalpten ekk çekildi bikaç ay öncesi temiz çıktı sadece yüksek tansiyon hastasıydı ilaç kullanıyordu gün içinde alışverişten geldi keyfi yerinde 65 yaşına yeni girdi dağ taş demezdi odununu getirir dinç adam ama işte alışverişten geldi kahvesini bitirdi birden yığılıp kaldı kalbi birden durmuş sonra solunumu durmuş ilkyardım yapmaya çalışmış kardeşim annem falan ambulans gelene kadar kalbini döndürememişler ambulans 15 dk kadar gelmiş oksijensiz kalmış yani sonra kalp döndürülmüş hastaneye alınıyor tek damarı tıkalıymış ekk de bu görünmemiş demekki damar açıldı kalbi normale döndü sağlıklı bedeni fakat işte beyin oksijensiz kaldiği için babamın refleksleri az oyüzden uyanamadı henüz bugün 13 gün oldu yanına biri girdiğinde dürtekleyince çok kısa göz açıp kapatıyormuş yüksek sesle konuşmak gerekiyormuş sanırım doktorlar ne derece denedi uyandırmak için bilmiyorum doğru düzgün bilgide vermiyorlar asistanlara bırakıyorlar doktorlar yönlendiriyor asistan ilgileniyor Allah yardımcısı olsun hastaların şifa versin

Üye
    Çileli gül Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Dünya
    Alınan Beğeniler
    121
    Verilen Beğeniler
    403

@M.izmir

Allah yardımcıniz olsun. Gerçekten ilginç. Üzüldüm kontrollerini de yaptırmış üstelik babanız. Bu kalp gerçekten ilginç bir organ. Ne kadar kolay kalp krizi geçiriyor insanlar. Ekk nin tıkalı damarı görmemesi şanssızlık mi doktorlarin ihmali mi yapılan iÈ™lemin güvenilir olmaması mı bilmiyorum. Benim kızkardeşim de ne sigara içti ne diyabeti var ne obezite var ne de tansiyon hastası. Durup dururken kalp krizi geçirdi ve en kötüsü bu kriz sabaha karşı oldu. Gündüz olsa daha az vakit kaybı olurdu. Ambulans geç gelmiş size. Bize de öyle oldu. 13 dakikada gelmiş ki kalp için dakikaların hayati önemi var. İnşallah iyileşir babanız. Tip fakültelerini bilirim. Hep asistandir ilgilenen. Proflara ulaşmak ne mümkün. Doğru düzgün bilgi bile verilmez. O yüzden sizi anlıyorum. Beyin sapı hasar görmüş mü onu sorun siz. Bizi o konuda yanılttılar. Ilk MR sonucunda beyinde hasar yok dediler. 2. MR için az hasar var ve önemsiz dediler. Daha sonra çok hasar var durumu kritik dediler. Niye böyle 3 farklı şey söylediniz deyince: ödem nedeni ile hasarı göremediklerini söylediler. Yani MR da görememişler hasarı. Oysa bize şöyle demeleri gerekirdi: "Beyindeki hasarı ödem nedeniyle tespit etmemiz mümkün değil. Ödem geçince söyleyebiliriz.". Iletişim konusunda sıkıntılı oldukları için boş yere ümitlendirdiler bizi..birde merak etttim babanız covid geçirdi mi?

Üye
    M.izmir Avatarı

Son Giriş
    05.08-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Benim araştırmalarım sonucundairde tavsiyem olacak sizlere hastanızı görüp konuşabiliyorsanız yanına girebilme şansınoz varsa girip konuşun sevginizi gösterin morel verin ağlamayın yanında üzgün oldunuzu belli etmeyin pozitif yaklüşon sizin enejinizi hissediyorlarmış yanlız eldiven maske önlük hijene dikkat edin hasta en ufak şeyde enfeksiyon kapabilir hasta sizin yaklaşımızla çok çabuk düzelebilir
    @Çileli gül

Hayır covid geçirmedi sağlıklıydı gayet hiçbirimizde covid geçirmedik çok şükür beyinin hasar almasını henüz söylemediler mr çekilmedi tomokrafi çekildi mr için sıradaymış babam

Üye
    Sedef1 Avatarı

Son Giriş
    01.04-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Muğla
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Çileli gül

Annem 46 yaşında daha önce kalple ilgili hiçbir sıkıntısı yoktu beyin kendisi oksijenini alıyor dediler beyinden başka hiçbir yerinde sıkıntı yok kalbi normal insan gibi sağlıklı olduğunu söylediler hipotermiyi kestiler pk merz infüzyon uyguluyorlar beyinden tepki bekliyoruz kendisi oksijen alabiliyor daha önce covid geçirmedi burundan mama ile besliyorlar koma skalası 4
    Konu hozgul tarafından değiştirilmiştir (22.02-2021 Saat 20:57 ).

Üye
    M.izmir Avatarı

Son Giriş
    05.08-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

@Sedef1
    Aynen aynı şeyi bizde bekliyoruz sadece beyinle alakalı durum var uyanmasını bekliyoruz inşallah iyi haber gelirse bizimle paylaşın burdan Allah şifa versin geçmiş olsun

Üye
    Sedef1 Avatarı

Son Giriş
    01.04-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Muğla
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@M.izmir
    Sizin durum nasıl oldu süreciniz nasıl ilerlerdi ne kadar zamandır bekliyorsunuz bilgi verir misiniz

Üye
    Çileli gül Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Dünya
    Alınan Beğeniler
    121
    Verilen Beğeniler
    403

[QUOTE=Sedef1;2477736]@Çileli gül

Annem 46 yaşında daha önce kalple ilgili hiçbir sıkıntısı yoktu beyin kendisi oksijenini alıyor dediler beyinden başka hiçbir yerinde sıkıntı yok kalbi normal insan gibi sağlıklı olduğunu söylediler hipotermiyi kestiler pk merz infüzyon uyguluyorlar beyinden tepki bekliyoruz kendisi oksijen alabiliyor daha önce covid geçirmedi burundan mama ile besliyorlar koma skalası 4[/QUOTE
    Gençmiş anneniz inşallah iyileşir. Oksijensiz kaldığı süre az olduğu için beyindeki hasar daha azdır. Gençlerin ve kadınların kalp krizini hissetmeleri daha geç oluyor. Yani kalp krizi genç ve kadınlarda belirti vermiyor. Yaşlılar kalp krizini daha kolay atlatiyor.. Bir gelişme olursa yazarsınız..

Üye
    M.izmir Avatarı

Son Giriş
    05.08-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

@Sedef1.
    Beklemeye devam ediyoruz fakat sizin oksijen miktarı bizim ki kadar tükenmemiş.olabilir siz 5 6 dk diyosunuz bizim 10 dk ambulans geldi 15 dakikada kalp döndürüldü yani Allah biliyor biz bunu bilamayiz bizim bugün 14.gün malesef hergün haber bekliyoruz Allah onları bize bağışlasın bağışlayan ismi ile

Üye
    THARAKE Avatarı

Son Giriş
    24.02-2021
    Saat
    16:41
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar merhaba;
    Ben yeni katıldım aranıza.Benim de kardeşim kalp durması sonrası uyanamadı 2,5 yıl oldu evde bakıyoruz.
    Acaba Ankara'da bildiğiniz iyi Nörolog veye Nörologlar var mı? kardeşimi muayene ettirmek istiyoruz da.

Üye
    Sedef1 Avatarı

Son Giriş
    01.04-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Muğla
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@çileligül @M.izmir
    Bugün 5. Gün annem kendisi solunum sağlayabiliyor bugün yutkunmaya başladını söyledi doktorlar beyin sapı sağlammış beyinin birkaç noktasında ödem varmış ilaç tedavisi halen devam ediyor pk merz infüzyon diye bir ilaç 3 gün sabah akşam serum şeklinde verilecek daha sonra ise tablet olarak ama onu nasıl verecekler bilmiyorum şuanda burundan mama ile beslenmeye devam ediyor halen bu konuda bilgisi tecrübesi olan bizi arayabilir Dualarınızı esirgemeyin Annemden Allah rızası için

Üye
    Çileli gül Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Dünya
    Alınan Beğeniler
    121
    Verilen Beğeniler
    403

@Sedef1

Senin adına çok sevindim. Beyin sapı sağlam bu iyi birşey. Dediğim gibi oksijensiz kaldığı süre az olduğu için daha az hasar gördü. Ödem olması normal, onu ilaçlarla tedavi ediyorlar. İnşallah iyi olur hastanız.

Üye
    Ozkan1834 Avatarı

Son Giriş
    10.01-2022
    Saat
    03:35
    Yaşadığı Yer
    ISTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Herkese merhaba arkadaşlar bu gün 75.gün annem soru sorduğumuzda yavaş yavaş inlemelere başladı beyinde hasar yok pk merz ilacı sabah akşam tablet veriliyor antibiyotik tedavisi bitti sabah kan aldılar doktorlar tekrar bakacaklarını söylediler inşallah uyanacak diye bekliyoruz ellerini ayaklarını çekiyor hiçbir kasılması kalmadı ara ara yatakta pozisyon verilirken çok ensesini kasıyor allahım inşallah herkesin şifasını verir hayırlı günler

Sayfa 57 / 85 İlkİlk ... 74753545556575859606167 ... SonSon

LinkBacks (?)

1. 21.03-2015, 18:31
  2. 07.11-2010, 00:57