TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 51 / 85 İlkİlk ... 4147484950515253545561 ... SonSon
Toplam 1270 mesajın 751-765 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Zamancı Avatarı

Son Giriş
    16.07-2021
    Saat
    22:25
    Yaşadığı Yer
    Aksaray
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Herkese selamlar. Konuyu baştan sona okudum. Hastasını kaybedenlere baş sağlığı, hala mücadele verenlere sabır ve şifa diliyorum.

Malesef benim babam da 22.09.2020 günü geçirdiği kalp krizi sonrası bilinç çok kötü bir şekilde hastanede yatmakta. Yaşı 70. Yaklaşık 50 dakika kadar beyin oksijensiz kaldığı için yoğun bakımda 1 ay kaldıktan sonra Palyatif birimine yatırıldı. Öncesinde bilenen herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Bugün yani 13.11.2020 itibariyle 53 gün oldu. Burundan beslenme sıkıntı olduğu için 3 hafta kadar damar yoluyla beslenmesi sağlandı. Ancak uzun süre damar beslenmesi damarlara zarar vereceği için midesinin delinerek PEG takılması planlanıyor. Bilinç seviyesi ve hareket kabiliyeti çok kötü. Gözleri açık ama görmüyor. Sadece sol ayak parmaklarını hafifçe oynayabiliyor o kadar.

Ben bu durumda duygusallıktan ziyade mantıklı düşünmeyi tercih ediyorum. Yani nefes alsın yeter diyemiyorum. Çünkü onu o halde görmek bizi fazlası ile üzüyor. Zaten bu tür hastaların tam olarak iyileşemediğini tamamına yakının da vefat ettiğini duyuyorum, okuyorum. Çok çekmesin diye dua eder olduk. Kendisi de sağlığında bu tür hastaları gördüğünde çok üzülüp böyle yaşamak olmaz. Eğer benim başıma böyle bişey gelirse imkanınız varsa fişimi çektirin derdi hep. Tabi beyin ölümü gerçekleşmediği için mevcut yasalar buna izin vermiyor.

Gerçekten zor bir süreç. Bu durumu yaşayan herkese tekrar sabır, kaybedenlere de başsağlığı diliyorum.

Üye
    Çileli gül Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Dünya
    Alınan Beğeniler
    121
    Verilen Beğeniler
    403

@Zamancı

Hangi hastanedesiniz? Çok merak ettim eğer sakıncası yoksa keşke önceden bu mesajınızi almış olsaydım. Kızkardeşimin de oksijensiz kaldığı süre aynı sizinki gibi oldukça fazlaydı. Ama dayanamadi canım kardeşim. Biz açıkçası yeterki nefes alsın diye düşündük. Çünkü yaşı çok gençti ve çocukları vardı. Hastanenizde nasıl bir tedavi süreci uygulandı acaba? Bizim hastamızın da herhangi bir rahatsızlığı yoktu.

Üye
    Zamancı Avatarı

Son Giriş
    16.07-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Aksaray
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Aksaray ili Eğitim ve araştırma hastanesi. Evde ekip yetişene kadar kalbi durmuştu. Ekip hızlı gelmesine rağmen adrenalin enjektesi, kalp masajı ve elektro şok etkili olmayınca hastaneye götürüldü. Orda da uzun uğraşlar sonunda(toplamda 50 dakika) zayıf bir atış yakalanıp entübe edilerek yoğun bakıma alındı. Bir süre PK-MERZ adlı beyin tetikleyeci ilaç verildi ama pek etkili olmadı. Tam 30 günlük yoğun bakım sürecinden sonra nefes kabiliyeti gelişince entübeden ayrılarak palyatife alındı. Bilinç durumu kötü olduğu için masada kalır diye anjiyo falan da yapamadılar. Şu an kalbi de hala sorunlu. Oksijen maskesini çıkarınca satürasyon dedikleri kandaki okjien miktarı hemen düşmeye başlıyor ve nefesi daralıyor. Büyük hastanelerden bir kaç profesöre ulaştık oralara götürelim diye ama yapılabilecek pek birşeyin olmadığını söylediler. Şu an gözleri zaman zaman açılıyor. Ama anlamlı bakışlar ve takip yok. Sese karşı zaman zaman tepki alabiliyoruz. Örneğin bizi duyuyorsan ayak parmaklarını oynat(tek bilinçli oynattığını düşündüğümüz yer) dediğimizde hafif hafif oynatıyor. Çoğu zaman da sese de tepki vermeden öylece yatıyor. Akciğerlerinde hastane enfeksiyonu vardı. Yoğun antibiyotik desteği ile enfeksiyon değerleri düşüşe geçti ama hala normal değil. Yutma kabiliyeti olmadığı için ilk önce burundan mama veriliyordu. Ancak geri tepme ve balgam yaptığı için damar yoluyla beslenmeye geçildi. Damar yapısını bozduğu gerekçesiyle tekrar burundan beslenme denendi gene olmadı. Bu nedenle midesine PEG takılması düşünülüyor.

Babam arkasında kendisine muhtaç küçük yaşta birini bırakmadı şükür. Torunlarını da gördü. Emekli öğretmendi. Sevilen de birisiydi çevresinde. Hayata bağlıydı. Bu tür hastalara çok üzülürdü. Bu durumu yaşamayı asla kabul etmezdi. Her konu açıldığında bir gün bu duruma düşersem imkanınız varsa hiç tereddüt etmeyin imkanınız varsa fişimi çektirin der dururdu. Onu böyle görmek gerçekten çok üzücü. Vefat etmiş olsa acısını unutmamıştık ama alışmıştık. Şimdi hergün cenaze çıkıyor evden.

Sizin kardeşinize çok üzüldüm. Gencecik yaşta veda etmiş hayata. Geride muhtaç bırakmış Sizin acınız daha büyük benden. Unutmazsınız ama umarım biraz olsun alışıp normal hayatınıza geri dönebilirsiniz. Çünkü olması gereken de bu malesef. Gerçekten gani gani sabır diliyorum size.

Üye
    Çileli gül Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Dünya
    Alınan Beğeniler
    121
    Verilen Beğeniler
    403

@Zamancı

Çok teşekkür ediyorum. Amin. Mekanı cennet olur inşallah. Yakını vefat herkesin de başı sağolsun. Size de acil şifalar diliyorum. Iki kez mesaj gönderdim size almadınız galiba..

Üye
    Zamancı Avatarı

Son Giriş
    16.07-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Aksaray
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sanırım iletimle ilgili sıkıntı var. Mesajlar doğru düzgün gitmiyor ve gelmiyor.

Üye
    Canımbabam Avatarı

Son Giriş
    27.12-2020
    Saat
    00:21
    Yaşadığı Yer
    Erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhabalar sizlerin hastasına beyin ölümü testi yaptılarmı?babam hala bilinçsiz yatıyor mr a baktığımda beyin sapı normal deniliyor ve korona tedavisi bitmedi neden beyin ölümü testi düşünürlerki?

Üye
    Çileli gül Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Dünya
    Alınan Beğeniler
    121
    Verilen Beğeniler
    403

@Canımbabam

Hayır yapmadılar öyle bir test. Çünkü beyin ölümü olmadı. Kızkardeşimin iç kanaması olmuş...Eğer iç kanama olmasaydı şu an yaşıyor olacaktı.

Üye
    Zamancı Avatarı

Son Giriş
    16.07-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Aksaray
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Canımbabam

Benim babam içinde beyin ölümü testi yapılmadı. Ağrılı uyaranlara tepki verdiği için yapılmamış olabilir. Hiç tepki alamadıkları hastaya beyin ölümü testi yapıyor olabilirler. Ama beyin sapı normal diyorsunuz. Doktorunuzdan nedeniyle ilgili bilgi almayı denediniz mi?

Üye
    volkano39 Avatarı

Gerçek Adı
    volkan
    Son Giriş
    06.12-2023
    Saat
    23:04
    Yaşadığı Yer
    kırklareli
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

70 yaşında teyzem diyaliz hastası.3 gün önce kalp krizi geçirmiş,beyin 30 dakika oksijensiz kalmış. şu an hastanede yoğun bakımda. gözünü bile açmıyor biz çok ümitsizdik ama internette bulduğumuza göre kurtulma şansı varmış galiba. 1 2 ay kadar sonra kendine gelir mi acaba?

Üye
    Zamancı Avatarı

Son Giriş
    16.07-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Aksaray
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@volkano39

Çok geçmiş olsun. Biz iki ayı geride bıraktık. Malesef şu an için bir gelişme olmadı. Umudunuzu kırmak istemem ama zorlu bir süreç. Umarım sizin hastanız kendini toparlar.

Üye
    Canımbabam Avatarı

Son Giriş
    27.12-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Babamın çok az yok denicek kadar ışık refleksi varmış,corona da negatife dönmüş ama hala bilinçsiz ve beyin hasarı çok ,2 haftadır hiç bir gelişme yok 😭

Üye
    Zamancı Avatarı

Son Giriş
    16.07-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Aksaray
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Canımbabam

Babanız bu halde coronayı bile yenmiş maşallah. Umarım bu halden de kurtulur.

Üye
    Canımbabam Avatarı

Son Giriş
    27.12-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Işık refleksi yok denilicek kadar az umut yok diyor dr lar

Üye
    Zamancı Avatarı

Son Giriş
    16.07-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Aksaray
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Canımbabam

Doktorlar istatistiklere göre konuşuyor. Bu tür hastaların geri dönme ihtimali malesef çok düşük. Geri dönende de mutlaka bir hasar kalıyor. Tabi bizler ona da razıyız. Yeterki bilinç yerine gelsin. Gülümsesin yeter diyoruz. Umarım hepimizin yüzü güler.

Üye
    yemyesil Avatarı

Son Giriş
    31.07-2022
    Saat
    00:52
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @Zamancı

Bilmediginiz birseyi istemeyin...

Bende ayni seyleri yasadim, babam gözlerini acsin bana baksin yeter, diyordum.. ama isin rengi oyle degilmis... Hasar babami zihinsel (bilissel) engelli yapti, inan bana ölümden beter... 24 saat bakima muhtac.. Tam 1 yildir hergun ölüyoruz...

sadece 20 dakika oksijensiz kalmisti...

Sayfa 51 / 85 İlkİlk ... 4147484950515253545561 ... SonSon

LinkBacks (?)

1. 21.03-2015, 18:31
  2. 07.11-2010, 00:57